1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Σκορδαλιά | Συνταγές – Sintayes.gr


Σκορδαλιά… το απόλυτο συνοδευτικό του τηγανιτού μπακαλιάρου που σερβίρετε παραδοσιακά στοεορταστικό τραπέζι της 25ης Μαρτίου. Είναι όμως πολύ εύκολη στην παρασκευή της και μπορείτε να τη φτιάξετε με πάρα πολλoύς συνδυασμούς και για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι.  Μπορείτε βέβαια να τη φτιάξετε με πολλούς τρόπους. Εμείς εδώ σας προτείνουμε μια πολύ εύκολη, γρήγορη και παραδοσιακή συνταγή (βασική ιδέα προσαρμοσμένη από εδώ) την οποία σας προτείνουμε να δοκιμάσετε.

Υλικά συνταγής

  • 900 γρ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 3-5 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας
  • ¾-1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο (όσο πάρει)
  • 1 λεμονιού ο χυμός
  • 4-5 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί
  • 1 γεμάτη κ.σ. αλάτι χοντρό και ½ κ.γ. ψιλό, πιπέρι
  • ελιές ή 3-4 φύλλα μαϊντανού για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζετε τις πατάτες τις κόβετε σε μικρά κομμάτια και τις βράζετε σε μπόλικο, κοχλαστό, αλατισμένο με το χοντρό αλάτι νερό για 20-30 λ περίπου (ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών) ή μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά και να τρυπιούνται εύκολα με πιρούνι. 
  2. Τις ρίχνετε σε σουρωτήρι και τις αφήνετε για 3-4 λ (όχι περισσότερο) να στραγγίξουν και να εξατμιστεί η πολλή η υγρασία τους. Τις μεταφέρετε σε μπολ και τις προλτοποιείτε σε πουρέ με πιρούνι ή με το ειδικό εργαλείο για πουρέ. Εναλλακτικά τις πολτοποιείτε με ραβδομπλέντερ. 
  3. Προσθέτετε σταδιακά όλα τα υπόλοιπα υλικά, ξεκινώντας με το σκόρδο, δοκιμάζοντας μετά από κάθε προσθήκη, αυξομειώνοντας τη ποσότητα των υλικών ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Έχετε υπ” όψη ότι όσο περνάει η ώρα η γεύση και μυρωδιά του σκόρδου θα γίνεται εντονότερη και η σκορδαλιά θα “σφίξει”. 
  4. Μεταφέρετε τη σκορδαλιά σας σε μπολ σερβιρίσματος τη γαρνίρετε με ελιές ή φύλλα μαϊντανού και καλή σας όρεξη. 

 

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σκορδαλιά

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα