1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Μπουγάτσα λαχταριστή με 3 μόνο υλικά (Video) | Συνταγές


[*][*]

Μπουγάτσα η … βασίλισσα… Ένα λαχταριστό γλύκισμα που μόνο στο άκουσμά του θέλεις να το γευτείς.. Εδώ σας δίνουμε μια πανεύκολη, για αρχάριους, και γρήγορη συνταγή για να απολαύσετε μια φανταστική μυρωδάτη μπουγάτσα με 3 μόνο υλικά που σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας για την απλότητα και ευκολία της παρασκευής της και τα λίγα υλικά που απαιτούνται. Δοκιμάστε τη!

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • 450 γρ. φύλλο κρούτσας
  • 250 γρ. βούτυρο λιωμένο + λίγο επιπλέον για άλειμμα ταψιού [*]
  • 1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βουτυρώνετε ένα μακρόστενο μέτριο ταψί που, σχεδόν, να χωράει τα φύλα από τη μεγάλη πλευρά τους (δείτε βίντεο) και προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς στον αέρα.
  2. Σουρώνετε ένα ένα τα μισά φύλλα κρούστας σαν ακορντεόν, τα τοποθετείτε στη βάση του ταψιού κολλητά το ένα δίπλα στο άλλο και τα αλείφετε με τη μισή ποσότητα από το λιωμένο βούτυρο.
  3. Από πάνω στρώνετε τα άλλα μισά φύλλα κρούστας ακολουθώντας την ίδια διαδικασία. Ρίχνετε πάνω στα φύλλα το υπόλοιπο μισό βούτυρο, φροντίζοντας να πάει παντού, και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνος για 20 λ.
  4. Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ αδειάζετε το ζαχαρούχο γάλα, προσθέτετε 1½ κουτάκι νερό (θα μετρήσετε το νερό με το κουτάκι του ζαχαρούχου αφού το αδειάσετε) και τα ανακατεύετε καλά με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν. 
  5. Μετά τα 20 λ ψησίματος των φύλλων τα βγάζετε από το φούρνο, ρίχνετε το μείγμα ζαχαρούχου πάνω σε όλα τα φύλλο και ψήνετε για 20-25 λ επιπλέον. Βγάζετε τη μπουγάτσα σας από το φούρνο, την κόβετε σε μερίδες, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα και σερβίρετε. 

[*] Το βούτυρο κατά προτίμηση πρέπει να είναι φρέσκο αγελαδινό για να βγάλει το άρωμά του ή τουλάχιστον μισό βούτυρο μισό μαργαρίνη.

Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπουγάτσα λαχταριστή με 3 μόνο υλικά (Video)

 


[*]Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα