1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Σαρδέλες στο φούρνο της Αργυρώς | Συνταγή


Εκτέλεση

Σαρδέλες στο φούρνο με πατάτες

Πεντανόστιμη συνταγή της Αργυρώς, που θα σε ταξιδέψει. Σαρδέλες ψητές με πατάτες λαδορίγανη που θα τρελάνουν κόσμο. Το κατακαλόκαιρο, τρίψτε και μία φρέσκια ώριμη ντομάτα μέσα. Τον υπόλοιπο καιρό, μαζί με τις σαρδέλες, αν θέλετε μπορείτε να ρίξετε ψητά ντοματίνια εδώ και εκεί στο ταψί για να αφήσουν όλη τη νοστιμιά του καλοκαιριού μέσα στο φαγητό. 

Ξεκινάμε τις ψητές σαρδέλες στο φούρνο,

  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και με ένα μαχαίρι τις κόβουμε κυδωνάτες.
  • Τις τοποθετούμε σε μικρό ταψί να είναι στρυμωγμένες.
  • Ρίχνουμε στο ταψί και το σκόρδο, τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε καλά ν’ αναμειχθούν όλα τα υλικά για τις σαρδέλες στο φούρνο.
  • Συμπληρώνουμε νερό μέχρι τη μέση της πατάτας (περίπου 1 ποτήρι).
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις και σε αέρα για 40΄ μέχρι να μαλακώσουν.
  • Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τις σαρδέλες, με μαχαίρι κόβουμε το κεφάλι και τραβάμε με απότομη κίνηση για να φύγουν και τα εντόσθια.
  • Ελαφρά ξύνουμε το δέρμα να φύγουν τα λέπια.
  • Πλένουμε με άφθονο τρεχούμενο νερό και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι.
  • Πασπαλίζουμε με αλάτι και τις φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να γίνουν οι πατάτες.
  • Όταν τρυπήσουμε τις πατάτες με πιρούνι και δούμε ότι μαλάκωσαν, τότε τοποθετούμε τις σαρδέλες τη μία δίπλα στην άλλη, σε στρώση πάνω στις πατάτες και αφήνουμε να ψηθούν για ακόμη 15΄.
  • Αν θέλετε πασπαλίστε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό στο σερβίρισμα.
  • Σερβίρονται ζεστές με πατάτες και την υπέροχη σάλτσα τους.

Οι ψητές σαρδέλες είναι από τα ωραιότερα φρέσκα ψάρια. Από τα πιο οικονομικά, τα πιο υγιεινά και φουλ σε Ω 3 λιπαρά.

Διατροφικό σχόλιο του Αναστάσιου Παπαλαζάρου*

Γεύμα με υψηλή θρεπτική αξία, ιδανικό για όσους θέλουν να προσέξουν το βάρος τους. Οι σαρδέλες αποτελούν ψάρι με υψηλή περιεκτικότητα σε ω-3 λιπαρά οξέα που αποδεδειγμένα σχετίζονται με την καλή υγεία της καρδιάς. Παράλληλα αποτελούν πολύ καλή πηγή βιταμίνης D και Β12. Συνδυάζοντας τα με πατάτα, έχουμε ένα απόλυτα ολοκληρωμένο γεύμα και συνοδεύοντας το με μία χωριάτικη σαλάτα έχουμε ένα ιδανικό, μεσογειακό καλοκαιρινό γεύμα.”

*Δρ Αναστάσιος Παπαλαζάρου
Διαιτολόγος –Διατροφολόγος

**Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Αγαπάτε τις σαρδέλες; Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές εδώ.

Αν σας άρεσαν οι ψητές σαρδέλες στο φούρνο, δοκιμάστε τες και πικάντικες με τη συνταγή παρακάτω


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα