1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Κοκκινιστά κεφτεδάκια με γέμιση μοτσαρέλας


H συνταγή που σας προτείνουμε σήμερα είναι η δική μας εκδοχή για γρήγορα και εύκολα σουτζουκάκια που κρύβουν μέσα τη μοναδική γεύση της μοτσαρέλας. Μπορείτε να επιλέξετε το τυρί της δικής σας προτίμησης -αρκεί βέβαια να ανήκει στην κατηγορία των τυριών που λιώνουν.

Υλικά

Για τα κεφτεδάκια

450 γρ. χοιρινός κιμάς

1 φέτα λευκό ψωμί

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

αλάτι-πιπέρι

16 μπαλάκια μοτσαρέλα

2 κ.σ. ελαιόλαδο

αλεύρι για πανάρισμα

Για τη σάλτσα

1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ (400 γρ.)

1 κ.γ. ζάχαρη

1 κ.σ. ξύδι

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1/2 κούπα νερό

θυμάρι

αλάτι-πιπέρι

ελαιόλαδο

παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

Αρχικά φτιάχνουμε τα κεφτεδάκια. Στο μίξερ χτυπάμε την ξερή φέτα ψωμιού, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνουμε τον κιμά στο μείγμα και ζυμώνουμε καλά. Παίρνουμε μια μεμβράνη, τοποθετούμε κομμάτια κιμά και τα πατάμε.

Βάζουμε τη μοτσαρέλα στη μέση. Κόβουμε τη μεμβράνη και τυλίγουμε. Ξετυλίγουμε και αλευρώνουμε ίσα-ίσα τα κεφτεδάκια. Βάζουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά να κάψει καλά χωρίς λάδι. Προσθέτουμε λάδι στο τηγάνι να πάει παντού και στη συνέχεια τα κεφτεδάκια σε δύο δόσεις. Στη δεύτερη δόση καθαρίζουμε το τηγάνι, προσθέτουμε ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα υπόλοιπα.

Έπειτα προχωράμε στην παρασκευή της σάλτσας. Ψιλοκόβουμε 1 σκελίδα σκόρδο και τη ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Σοτάρουμε, προθέτουμε θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, το ξύδι, τη ζάχαρη και τη ντομάτα. Προσθέτουμε λίγο νεράκι και τα κεφτεδάκια. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να ψηθούν για 5-10 λεπτά. Προσθέτουμε 1 πρέζα αλάτι, πιπέρι -αν χρειαστεί- θυμάρι και λίγη παρμεζάνα και αφαιρούμε.

Διαβάστε επίσης

Αυτή η μακαρονάδα θα σε βγάλει από τη δύσκολη θέση όταν δεν ξέρεις τι να μαγειρέψεις

Εύκολη τονοσαλάτα με μακαρόνια – Plus: Κονσέρβα σε λάδι ή νερό;


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα