1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Ρεβύθια με μελιτζάνες | Συνταγή


Εκτέλεση

Για τα ρεβύθια με μελιτζάνες στο φούρνο, θα χρησιμοποιήσουμε τα μαγειρεμένα ρεβύθια που περίσσεψαν. Το σιγομαγείρεμα στη γάστρα τους δίνει νοστιμιά μοναδική.

Κόβουμε σε μικρά καρέ τις μελιτζάνες, τις βάζουμε σε μπολ και τις αλατίζουμε.

Σε ένα μπολ βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδα , τις ψιλοκομμένες ντομάτες, την πιπεριά, το δυόσμο, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλι.

Σε μία μικρή γάστρα βάζουμε 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο. Βάζουμε 2-3 κουταλιές από το μείγμα λαχανικών, απλώνουμε σε στρώση τις μισές μελιτζάνες, από πάνω απλώνουμε τα μισά ρεβύθια.

Επαναλαμβάνουμε στρώση με το μισό μείγμα λαχανικών, στρώση με τις υπόλοιπες μελιτζάνες και στρώση με τα υπόλοιπα ρεβύθια. Τέλος ρίχνουμε στην επιφάνεια του φαγητού το υπόλοιπο μείγμα ντομάτας λαχανικών.

Περιχύνουμε τα ρεβύθια και τις μελιτζάνες, με το ελαιόλαδο και το σιρόπι μπαλσάμικο.

Σκεπάζουμε καλά τη γάστρα και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 °C για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά. Το φαγητό πρέπει να σιγοψήνεται γιατί τα υγρά του είναι ελάχιστα. Παίρνει μόνο τα υγρά από τα λαχανικά. Προς το τέλος του ψησίματος που έχει κατεβάσει ζουμάκι από τα λαχανικά, δυναμώνουμε το φούρνο και ξεσκεπάζουμε το φαγητό Ανακατεύουμε κι αφήνουμε να μελώσει η σάλτσα και να μείνει με το λάδι του. Τα ρεβύθια δε βγαίνουν κοκκινιστά αλλά με σκούρο καφέ χρώμα.

Εναλλακτικά, σιγομαγειρεύουμε το φαγητό μας στην κατσαρόλα σε στρώσεις. Απαιτείται χαμηλή φωτιά και κατσαρόλα καλά σκεπασμένη γιατί το φαγητό δεν έχει πολλά υγρά. Βράζουμε μέχρι να μελώσει και να μείνει με το σχεδόν με το λάδι του. Γίνεται σαν λαδερό φαγητό.

Αγαπάτε τα ρεβύθια όσο και εγώ; Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές για να τα μαγειρέψετε εδώ. Δείτε επίσης το μεγάλο μυστικό που θα σας λύσει τα χέρια στο καθημερινό σας μαγείρεμα, αλλά και τα μυστικά μου για να διαλέγετε και να μαγειρεύετε σωστά όλα τα όσπρια!

Αν σας άρεσαν τα ρεβύθια με μελιτζάνες στο φούρνο, δείτε και την παρακάτω φανταστική συνταγή

Ρεβυθόρυζο κοκκινιστό με μελιτζάνες


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα