1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Γυναικα

Πώς το σχέδιο «Carolyne» έγινε το αιώνιο γυναικείο παπούτσι


Ο ισπανικό οίκος Manolo Blahnik έχει χαράξει με χρυσά γράμματα την υπογραφή του στον κόσμο της πολυτελούς μόδας, με τα σχέδιά του να βρίσκουν περίοπτη θέση στις γυναικείες ντουλάπες σε όλο τον κόσμο. Έχει δημιουργήσει μια εντυπωσιακή λίστα με διασημότητες που ορίζουν τι είναι μόδα και τι όχι, οπότε δεν είναι περίεργο το ότι βρίσκεται στην κορυφή για περισσότερα από 40 χρόνια.

Η slingback γόβα «Carolyne» που αποκαλεί το «αιώνιο παπούτσι» έχει σχήμα αμυγδάλου και μεσαίο τακούνι στιλέτο. Το συγκεκριμένο σχέδιο είναι εμπνευσμένο από τη σχεδιάστρια, συγγραφέα και καλλιτέχνιδα Carolyne Roehm και το fashion icon Carolina Herrera πριν από 3,5 δεκαετίες. Ο ίδιος θα πει «Είναι ένα άνετο παπούτσι, ένα παπούτσι που δεν έχει χρόνο που ό,τι κι αν κάνετε, θα φαίνεται πάντα μοντέρνο», κατά τη διάρκεια της 35ης επετείου της Carolyne.

Ο Blahnik απόσταξε τη μοντέρνα και άψογο γούστο και των δύο κυριών σε ένα εκλεπτυσμένο παπούτσι που λέει πολλά για τον τρόπο ζωής της γυναίκας που το φοράει. «Η Carolyne Roehm είναι μια πολύ κομψή γυναίκα και μια εξαιρετική πελάτισσα, που μου κίνησε το ενδιαφέρον να σχεδιάσω ένα παπούτσι που θα παρέμενε διαχρονικό, όπως εκείνη», λέει ο Blahnik για τη μούσα του.

Όμως, η γόβα “Carolyne” έγινε γνωστή από μια άλλη Carolyne… Την Carolyn Bessette-Kennedy, Αμερικανή σοσιαλιτέ και σύζυγος Kennedy.

Η γόβα Carolyne αποτελεί ένα κρυφό σύμβολο, με το οποίο τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, οι Πρώτες Κυρίες και οι θαυμάστριες του Manolo τάσσονται ολόψυχα υπέρ του οίκου. Η Carolyn Bessette-Kennedy, η Δούκισσα του Sussex, η Ashley Olsen, η Rosie Huntington-Whiteley και η Selena Gomez έχουν φορέσει όλα τα γυναικεία παπούτσια, αλλά ο Blahnik λέει ότι δεν σκόπευε ποτέ η Carolyne Bessette-Kennedy να γίνει η υπογραφή του οίκου.

«Δεν έχω συναισθήματα για αυτά τα πράγματα, δεν έχω ιδέα», λέει ο πολύ αγαπημένος σχεδιαστής, ο οποίος ασχολείται με την τέχνη των γυναικείων υποδημάτων και όχι με την κληρονομιά του. «Σχεδιάζω παπούτσια και μερικά είναι πιο δημοφιλή από κάποια άλλα.

Ο Manolo, ο οποίος ξεκίνησε ως σκηνογράφος πριν στραφεί αποκλειστικά στα παπούτσια με την ενθάρρυνση της Diana Vreeland το 1970, δεν ενοχλείται από το γεγονός ότι η συγκεκριμένη γόβα δεν ήταν πάντα η αγαπημένη των γυναικών και, πράγματι, μπορεί ακόμη να φαίνεται ασύμβατη με τα παραδοσιακά τακούνια στιλέτο που υπάρχουν σήμερα και είναι φτιαγμένο από πιο μοντέρνο κύμα τεχνητών. «Ήταν πολύ δημοφιλής τη δεκαετία του 1930. Λάτρευα το πόσο ευκολοφόρετη ήταν, οπότε τη σχεδίασα πρώτα σε υλικό καραμέλας και μετά όλα είναι ιστορία».

Σήμερα, η γόβα Carolyne που επιμηκύνει τα πόδια, πωλείται από 745 ευρώ και είναι διαθέσιμη σε όλα τα κλασικά δέρματα, αλλά λαμβάνει εποχιακά edits για να ευχαριστήσει το κοινό της. Το ύψος τακουνιού ποικίλει σε 50 mm, 70 mm και 105 mm .

manolo-blahnik-%cf%80%cf%8e%cf%82-%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%87%ce%ad%ce%b4%ce%b9%ce%bf-carolyne-%ce%ad%ce%b3%ce%b9%ce%bd%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%ce%b1%ce%b9%cf%8e%ce%bd%ce%b9%ce%bf-%ce%b3%cf%850

CAROLYNE 90

Black Calf Leather Slingback Pumps

Τι χρειάζεται για να γίνει ένα παπούτσι «αιώνιο»; Τα συστατικά δεν μπορούν να συνοψιστούν σε μια απλή συνταγή επιτυχίας, λέει ο μαέστρος των παπουτσιών. «Κλασικό είναι ένα παπούτσι που φορούν συνεχώς οι γυναίκες όταν δεν έχουν χρόνο. Έχω πολλά κλασικά παπούτσια και ένα από αυτά είναι η κομψή Carolyne».

Διαβάστε επίσης

Vampire facial: 3 γυναίκες προσβλήθηκαν από HIV. Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Bardot Bangs: Οι φράντζες Γαλλικής Ριβιέρας που ταιριάζει σε όλες


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα