1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

Πώς να πίνεις περισσότερο νερό μες στη μέρα


Ψάχνουμε για την καλύτερη δίαιτα, σκαρφιζόμαστε αυτοσχέδια κόλπα για να διατηρήσουμε το βάρος μας, εξαντλούμαστε στα γυμναστήρια και ξεχνάμε το αυτονόητο: το απλό νεράκι είναι βασικός σύμμαχός μας στην διατροφή. Αν ψάξεις λίγο στο ίντερνετ ή σε κάποια εγκυκλοπαίδεια –δεν πειράζει που είσαι μπούμερ- θα μάθεις πως το 60-70% του ανθρώπινου οργανισμού μας αποτελείται από νεράκι, για αυτό και είναι πολύ σημαντικό να καταναλώνουμε περί τα 2 λίτρα νερό τη μέρα – το καλοκαίρι ίσως και περισσότερο, με βάση τις επιστημονικές συστάσεις. Παρόλα αυτά δεν είναι λίγες οι φορές που αμελούμε να πίνουμε νερό ενώ δεν θα έπρεπε. Έτσι λοιπόν αποφασίσαμε να μαζέψουμε μια σειρά από χρήσιμες συμβουλές που είναι βέβαιο ότι θα σε βοηθήσουν να μην πεις το νερό, νεράκι.

Πιες λίγο και συνεχίζουμε την γυμναστική

Όταν κάνουμε γυμναστική, πρέπει να πίνουμε πού και πού μικρές ποσότητες νερού – ανάλογα και με το πόσο ιδρώνουμε, πάντα. Επίσης, ένα μεγάλο ποτήρι νερό σταδιακά μετά από την προπόνηση είναι τέλεια επιβράβευση. Δεν προτείνουμε, όμως, το να πίνεις νερό αμέσως πριν ξεκινήσεις την προπόνηση, καθώς μπορεί να δημιουργήσει ένα πολύ άβολο συναίσθημα.

Λίγο νεράκι για καληνύχτα

Να θυμάσαι να μην ξεχάσεις να πιεις λίγο νεράκι πριν πέσεις για ύπνο. Προσοχή όμως, ίσως δεν είναι πολύ καλή ιδέα να πιείς ένα ολόκληρο ποτήρι νερό πριν τον ύπνο, καθώς είναι πολύ πιθανό να ξυπνήσεις για να επισκεφθείς την τουαλέτα.

Βάλε υπενθύμιση

Δεν είναι κακό ανά κάποιες ώρες να βάλεις στο κινητό σου υπενθυμίσεις, προκειμένου να θυμάσαι να πίνεις νερό, ενώ βρίσκεσαι στη δουλειά ή ακόμη και στο σπίτι σου.

Το παγούρι να γίνει φίλος σου

Ξεκίνα να κουβαλάς μαζί σου ένα παγουράκι με νερό, προκειμένου να έχεις άμεση πρόσβαση σε αυτό, όποτε το θελήσεις αλλά και για να πίνεις όταν φύγεις από το σπίτι ή τη δουλειά σου αντίστοιχα.

Ένα ποτήρι πριν το γεύμα κι ένα μετά, τον γιατρό κάνει πέρα

Ένας καλός τρόπος για να αυξήσεις την κατανάλωση νερού είναι να πίνεις ένα ποτήρι πριν από κάθε γεύμα. Ακόμα καλύτερα αν πίνεις κι ένα μετά δυσχεραίνει τη χώνεψη καθώς αραιώνει τα γαστρικά υγρά, ώστε να φτάσεις πιο κοντά στον ημερήσιο στόχο των 8 ποτηριών τη μέρα, που είναι απαιτούμενος για την καλύτερη υγεία του οργανισμού σου.

Πειραματίσου με τη γεύση του

Αν σε χαλάει που η γεύση του νερού δεν έχει…χαρακτήρα, , πρόσθεσε κάποιο φρούτο, φύλλα μέντας ή λίγο χυμό λεμονιού για να την κάνεις πιο ελκυστική.

Καλό είναι να υπάρχει ένα ποτηράκι εύκαιρο

Στο γραφείο, στο κομοδίνο, στο τραπέζι του σαλονιού ή της κουζίνας, και σε οποιοδήποτε άλλο σημείο περνάς πολύ χρόνο, είναι σημαντικό να έχεις ένα ποτηράκι νερό εύκαιρο για να πιάσεις τον στόχο των δύο λίτρων την ημέρα.

Αντικατάστησε αναψυκτικά ή καφέδες με νερό

Θα δεις τεράστια βελτίωση στον οργανισμό σου, όταν αντικαταστήσεις τα αναψυκτικά με τα οποία συνοδεύεις τα γεύματά σου, αλλά και τους δεύτερους ή και τρίτους καφέδες της ημέρας, με ένα ποτήρι νεράκι.

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα