1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Πώς να οργανώσεις σωστά τη βαλίτσα ταξιδιού;


Ανυπομονείς να πας τις διακοπές σου, να βγεις να διασκεδάσεις και επιτέλους να ξεκουραστείς; Αν ναι, τότε ήρθε και η ώρα να ετοιμάσεις τη βαλίτσα σου! Αλλά περίμενε, ξέρεις πώς να την φτιάξεις σωστά;

Οι ακατάστατες και χωρίς οργάνωση αποσκευές, μπορούν να προκαλέσουν άγχος, ταλαιπωρία και… πρόσθετο κόστος στο ταξίδι! Το να ξεχάσεις να πακετάρεις κάποιο σημαντικό έγγραφο, επίσης, μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις διακοπές σου. Με τις παρακάτω συμβουλές όμως, η προετοιμασία της βαλίτσας σου μπορεί να γίνει παιχνιδάκι. Πάμε να δούμε πώς!

Ολοταχώς για το πλάνο
Η σωστή προετοιμασία είναι απαραίτητη για ένα επιτυχές πακετάρισμα. Γι’ αυτό πριν αρχίσεις να πακετάρεις, δημιούργησε μια λίστα με όλα τα πράγματα που χρειάζεσαι για το ταξίδι σου. Χώρισε τη λίστα σε κατηγορίες, όπως ρούχα, είδη υγιεινής, ηλεκτρονικά είδη κ.λπ.

Επίσης, λάβε υπόψη σου το κλίμα του προορισμού σου. Αν δυσκολεύεσαι να βρεις το τι πρέπει να πάρεις μαζί σου, κάνε μια έρευνα στο διαδίκτυο ώστε να δεις τις τοπικές προβλέψεις καιρού. Για τη λίστα σου επίσης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις apps όπως το PackTeo ή το PackPoint, για να συγκεντρώσεις όσα χρειάζεσαι με βάση τη διάρκεια του ταξιδιού και τις δραστηριότητές σου, χωρίς να ανησυχείς πως στην πορεία θα ξεχάσεις κάτι.

Στο πλάνο σου συμπερίλαβε και τυχόν υποχρεώσεις που μπορεί να προκύψουν. Πέρα από όσα χρειάζεσαι μαζί σου, εκείνα που θα αφήσεις πίσω σου είναι όλα τακτοποιημένα; Όπως π.χ. οι λογαριασμοί ή η ασφάλεια σπιτιού και οχήματος;

Αν όχι, τότε και πάλι αξιοποίησε online πλατφόρμες, που μπορούν να κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη. Μπορείς, λοιπόν, να επισκεφθείς το insurancemarket.gr, το οποίο προσφέρει σύγχρονα εργαλεία για να συγκρίνεις όλες τις διαθέσιμες επιλογές στην ασφάλιση, το χρήμα και την ενέργεια, γλιτώνοντας έτσι πολύτιμο χρόνο και κόπο.

Η σωστή βαλίτσα μετράει
Η βαλίτσα σου θα πρέπει να είναι ανθεκτική, ελαφριά και εύκολη στους ελιγμούς. Αναζήτησε βαλίτσες με χαρακτηριστικά όπως πολλαπλές θήκες, επεκτάσιμα τμήματα και κλειδαριές, για περισσότερη ασφάλεια. Επίσης, αν ταξιδεύεις με αεροπλάνο διάλεξε μια βαλίτσα που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις μεγέθους της αεροπορικής σου εταιρείας για να αποφύγεις πρόσθετες χρεώσεις.

Αν ταξιδεύεις σε πολλούς προορισμούς, προσπάθησε να πάρεις μια μικρότερη βαλίτσα μέσα σε μια μεγαλύτερη. Με αυτό τον τρόπο, μπορείς να την πακετάρεις για τις ημερήσιες εκδρομές σου και στο γυρισμό να έχεις επιπλέον χώρο για αναμνηστικά.

Τακτοποίησε με τρόπο
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο νεσεσέρ ή σακούλες συμπίεσης για να διατηρήσεις τα πράγματά σου οργανωμένα. Δοκίμασε να τυλίξεις τα ρούχα σου αντί να τα διπλώσεις για να αποφύγεις το τσαλάκωμα και να εξοικονομήσεις χώρο.

Προστάτευσε επίσης, τα παπούτσια σου με σακούλες, ώστε να αποτρέψεις τη βρωμιά και την άμμο από το να λερώσει τα ρούχα σου. Τέλος, πάρε μαζί σου ένα μικρό κουτί πρώτων βοηθειών με βασικά είδη όπως τσιρότα, παυσίπονα και αντισταμινικά, για περίπτωση έκτακτης ανάγκης όπως τραυματισμό ή κάποιο τσίμπημα.

Τα σημαντικά έγγραφα σε ασφαλές μέρος
Όταν ταξιδεύεις, είναι σημαντικό να διατηρείς τα σημαντικά έγγραφα ασφαλή και εύκολα προσβάσιμα. Τα έγγραφα αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν το διαβατήριο, την άδεια οδήγησης και ό,τι άλλο χρειάζεσαι για ένα ταξίδι στο εσωτερικό ή το εξωτερικό.

Διατήρησε λοιπόν, ένα ψηφιακό αντίγραφο αυτών των εγγράφων στο τηλέφωνό σου, σε περίπτωση που χάσεις τα φυσικά αντίγραφα. Τέλος, εξέτασε το ενδεχόμενο να έχεις μαζί σου μια μικρή και άνετη χιαστί τσάντα, για να κρατάς τα μετρητά, τις κάρτες και την ταυτότητά σου ασφαλή.

Ταξιδιωτική ασφάλεια για σιγουριά
Αν σχεδιάζεις ένα μεγαλύτερο ταξίδι, η ταξιδιωτική ασφάλεια μπορεί να σου προσφέρει τη στήριξη που χρειάζεσαι σε περίπτωση τραυματισμού ή ασθένειας. Ακόμη, μπορείς και να λάβεις έκτακτη αποζημίωση εάν για παράδειγμα το ταξίδι ακυρωθεί ή εάν χαθούν οι αποσκευές σου, κάτι που φυσικά δεν θέλουμε!

Αν μάλιστα πρόκειται για road trip στο εξωτερικό και πας με το δικό σου αυτοκίνητο, τότε υποχρεωτικά πρέπει να έχεις πράσινη κάρτα, δηλαδή το Πιστοποιητικό Διεθνούς Ασφάλισης Αυτοκινήτου. Έχεις προβληματιστεί και δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις ή πώς εκδίδεται αυτή η κάρτα; Δεν χρειάζεται, γιατί με το insurancemarket app κάνεις την αίτηση για πράσινη κάρτα πανεύκολα από το κινητό σου!

Plus point: Με το app θα έχεις το ασφαλιστήριο συμβόλαιό σου και τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης σε ψηφιακή μορφή στο κινητό σου, για να μην ψάχνεσαι τελευταία στιγμή!

Ταξίδι με το όχημά σου;

Αφού λοιπόν πας διακοπές με το όχημά σου, βεβαιώσου ότι έχεις τη σωστή ασφάλεια αυτοκινήτου. Είτε πας σε νησί, είτε στο εξωτερικό σιγουρέψου επίσης για τα απαραίτητα έγγραφα που πρέπει να έχεις μαζί, καθώς και εφοδιάσου με μπόλικη υπομονή γιατί εκεί που θα πας, μπορεί οι οδηγοί να μην οδηγούν όπως περιμένεις!

Εφόσον έκλεισες με τα «τυπικά», είναι η ώρα που οι αποσκευές θα μπουν στο αυτοκίνητο. Κατά την τοποθέτηση των αποσκευών στο αυτοκίνητο, προσπάθησε να μοιράσεις το βάρος τους ομοιόμορφα, με τα βαρύτερα αντικείμενα στο κάτω μέρος και τα ελαφρύτερα αντικείμενα στο πάνω. Τέλος, στερέωσε τις αποσκευές σου με ιμάντες ή κορδόνια bungee για να μην μετατοπιστούν κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Και αν ακόμη δεν έχεις τακτοποιήσει το θέμα ασφάλεια, μην ανησυχείς. Το insurancemarket.gr, η #1 πλατφόρμα σύγκρισης στην ασφάλεια αυτοκινήτου online, είναι εδώ για σένα. Σε λίγα μόλις λεπτά βρίσκεις την ασφάλεια αυτοκινήτου που θέλεις, σε τιμές που σε συμφέρουν και για τις ανάγκες που έχεις. Επίλεξε το πακέτο που προτιμάς και σε λίγα μόλις λεπτά θα έχεις το συμβόλαιο στο email σου.

Ελπίζουμε οι ιδέες μας να σου φάνηκαν χρήσιμες και φέτος να φτιάξεις σωστά τη βαλίτσα σου. Ευχόμαστε να περάσεις τέλεια, να ευχαριστηθείς τις διακοπές σου, και φυσικά, να προσέχεις εσένα και τους γύρω σου!

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα