1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Μπανόφι στο ποτήρι | Συνταγές


Μπανόφι (Banoffee) ένα αγαπημένο, μικρών και μεγάλων, λαχταριστό γλύκισμα με μπανάνες, μπισκότα και καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα! Εδώ σας δίνουμε μια απλή και πανεύκολη συνταγή για να φτιάξετε, σε ελάχιστο χρόνο με λίγα υλικά, ένα υπέροχο μπανόφι σε ατομικά ποτήρια για να το σερβίρετε στην οικογένειά σας και τους καλεσμένους σας σε όλες τις περιστάσεις! Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 2 μπανάνες
  • 1 κονσέρβα έτοιμο καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα ή φτιάξτε το δικό σας καραμελωμένο γάλα (συνταγή εδώ)
  • 200 γρ. μπισκότα Πτι Μπερ θρυμματισμένα σε σκόνη 
  • 100 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες ή 100 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 1 φάκελο (100 γρ.) Garni Βανίλια
  • 400 ml γάλα
  • 100 γρ. κουβερτούρα σε νιφάδες

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αν προτιμήσετε να φτιάξετε το δικό σας καραμελωμένο γάλα, τότε το φτιάχνετε από την προηγούμενη μέρα (σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής που σας δίνουμε πιο πάνω) για να κρυώσει εντελώς μέχρι την επομένη που θα το χρησιμοποιήσετε.  
  2. Ξεκινάτε την παρασκευή του γλυκού σας, ετοιμάζοντας το Garni Βανίλια, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του. Το μεταφέρετε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και το αφήνετε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστείτε. 
  3. Σε ένα μούλτι ή μπλέντερ, θρυμματίζετε τα μπισκότα σε σκόνη και τα μεταφέρετε σε μέτριο μπολ. Λιώνετε καλά τις σταγόνες κουβερτούρας ή την ψιλοκομμένη κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα. 
  4. Όταν λιώσει τελείως η κουβερτούρα, την ανακατεύετε για λίγο να “πέσει” ελαφρώς η θερμοκρασία της. Μετά την αδειάζετε στο μπολ με τα μπισκότα σε σκόνη και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Κόβετε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες. 
  5. Παίρνετε ποτήρια, μεγέθους επιλογής σας και ρίχνετε στη βάσης μια καλή στρώση από το μείγμα σοκολάτας. Συνεχίζετε με μια στρώση από ροδέλες μπανάνας και τις σκεπάζετε με καραμελωμένο γάλα. 
  6. Γεμίζετε τα ποτήρια με το έτοιμο Garni και τελειώνετε πασπαλίζοντας με νιφάδες κουβερτούρας. Καλή σας απόλαυση!

Sintayes.gr,

Συνταγή: Μπανόφι στο ποτήρι

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα