1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Τηγανιά κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας (Video) | Συνταγές



Μια πανεύκολη, απλή στη παρασκευή της συνταγή, με λίγα υλικά για να απολαύσετε μια πεντανόστιμη τηγανιά κοτόπουλου με σάλτσα μουστάρδας που θα γίνει η αγαπημένη σας. Απλά δοκιμάστε τη!

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο κατά προτίμηση μπούτι
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 250 ml λευκό κρασί
  • 3 κ.σ. μουστάρδα επιλογής σας
  • 1 κ.γ. ρίγανη + 1 κ.γ. θυμάρι (αυξομειώστε τη ποσότητα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας)
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε το κοτόπουλο φιλέτο σε μικρά κομματάκια. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή γουόκ ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο και σοτάρετε καλά τα κομμάτια κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν απ” όλες τις πλευρές.
  2. Ο χρόνος σοταρίσματος ποικίλει ανάλογα με το μέγεθος που κόψατε το κοτόπουλο και αν χρησιμοποιήσετε μπούτι ή στήθος κοτόπουλου. Το μπούτι θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο μέχρι να ψηθεί, ενώ αν προτιμήσετε στήθος θα χρειαστεί λιγότερη ώρα. Μην το παραμαγειρέψετε και χάσει τους ζωμούς του.
  3. Στη συνέχεια ρίχνετε το κρασί το αφήνετε να βράσει για 5 λ να εξατμισθεί το πολύ αλκοόλ και μετά προσθέτετε τη ρίγανη, το θυμάρι, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε καλά, και τα αφήνετε να σιγοβράσουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η σάλτσα. Απολαύστε το ως ορεκτικό ή μεζέ με το ποτό σας ή και ως κυρίως πιάτο με πατάτες τηγανιτές ή πουρέ ή ρύζι.

Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Τηγανιά κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας (Video)

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα