1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Πώς να ξεφορτωθείς τα μυρμήγκια


Τα μυρμηγκάκια είναι ίσως τα πιο μπρατσαράδικα και δυνατά έντομα που κυκλοφορούν αφού μπορούν να σηκώσουν στις μικροσκοπικές πλατούλες τους έως και 50 φορές το βάρος τους. Όσο συμπαθή κι αν είναι, δυστυχώς αρέσκονται στο να κατασκηνώνουν στο μπαλκόνι σου και στα πέριξ του σπιτιού πριν κάνουν επιδρομή στο εσωτερικό του με την κουζίνα και το μπάνιο να αποτελούν συνήθως τα αγαπημένα τους μέρη.

Η ομάδα των Terminators του in2life είναι εδώ για να σου δώσει τις κατάλληλες λύσεις προκειμένου να απαλλαγείς μια και καλή από τα μυρμήγκια χωρίς τη χρήση επιβλαβών χημικών.

Η καθαριότητα είναι μισή αρχοντιά

Κράτησε το σπίτι σου καθαρό και απαλλαγμένο από τροφή που μπορεί να προσελκύσει τα μυρμήγκια. Σκούπισε τα υπολείμματα τροφής, καθάρισε τις επιφάνειες και βεβαιώσου ότι δεν υπάρχουν μικρά κομμάτια τροφής σε προσβάσιμα μέρη.

Καθαριστικό τζαμιών με υγρό πιάτων

Ο συνδυασμός μπορεί να αποτρέψει την είσοδο των μυρμηγκιών στο σπίτι, αφαιρώντας το άρωμα της φερομόνης που αφήνουν πίσω τους όταν περπατούν. Ανακάτεψε και ψέκασε σε περιοχές όπου τα μυρμήγκια φαίνεται να χρησιμοποιούν σαν δίοδο ή χώρο… μάζωξης. Σκούπισε την περιοχή μετά τον ψεκασμό, αφήνοντας ελάχιστο μείγμα.

Σαπούνι χεριών

Αν σε ενοχλεί η μυρωδιά του καθαριστικού για τα τζάμια, τότε το σαπούνι χεριών είναι εξίσου αποτελεσματικό στο να αφαιρεί το άρωμα των φερομονών. Χρησιμοποίησε το στα ίδια σημεία.

Κλείσε όλες τις εισόδους τους

Απότρεψε την είσοδο των μυρμηγκιών στο σπίτι σφραγίζοντας ρωγμές και άλλα μικρά ανοίγματα γύρω από παράθυρα, πόρτες και άλλες εισόδους.

Προσοχή στα σημεία του σπιτιού με έντονη υγρασία

Τα μυρμήγκια συχνά αναζητούν υγρασία. Βεβαιώσου ότι δεν υπάρχουν ενεργές διαρροές στο σπίτι κι είναι στεγνωμένα υγρά σημεία, όπως νιπτήρες και μπάνια.

Λεμόνι

Η μυρωδιά του λειτουργεί αποπροσανατολιστικά, οπότε δοκίμασέ το. Στύψε μερικά λεμόνια, βάλε τον χυμό τους σε ένα μπουκάλι με αντλία σπρέι και ψέκασε ανοίγματα στους τοίχους, «σκασίματα» στο πάτωμα, κουφώματα και λοιπά μέρη που έχουν ίσως έχουν φωλιάσει.

Ξύδι

Προτίμησε το λευκό ξίδι και χρησιμοποίησε το διαλυμένο σε νερό ή σκέτο. Μπορείς είτε να βάλεις λευκό ξίδι σε ένα μπουκαλάκι-σπρέι και να ψεκάσεις κάθε σημείο που μαζεύονται, είτε να φτιάξεις διάλυμα ξιδιού-νερού και να σφουγγαρίσεις μ’ αυτό όλο το σπίτι.

Μέντα

Φυσικό εντομοαπωθητικό που είναι πολύ αποτελεσματικό στο να διώχνει όχι μόνο τα μυρμήγκια αλλά και άλλα έντομα όπως τα κουνούπια. Ανακάτεψε 10 με 20 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας με 2 φλιτζάνια νερό. Ψέκασε το μείγμα γύρω από τα παράθυρα του σπιτιού σου. Άφησε το να στεγνώσει. Όπως και με τα περισσότερα αιθέρια έλαια, κράτησε το λάδι μέντας μακριά από κατοικίδια ζώα, ειδικά γάτες, που μπορεί να έχουν προβλήματα αν εκτεθούν.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα