1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Γυναικα

Πώς να ντυθείς άνετα τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού στο γραφείο


Το ντύσιμο στο γραφείο εν μέσω των υψηλών θερμοκρασιών του καλοκαιριού είναι σίγουρα μια δύσκολη υπόθεση, αφού το να συνδυάσεις την κομψότητα και τον επαγγελματισμό με την άνεση δεν είναι απλό. Μην ανησυχείς όμως, τίποτα δεν είναι αδύνατον, αρκεί να κάνεις τις κατάλληλες επιλογές!

Εμείς λοιπόν είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε, δίνοντάς σου τις καλύτερες συμβουλές για το πώς μπορείς να ντυθείς άνετα στο γραφείο, ακόμα και τις μέρες που ο υδράργυρος χτυπάει… κόκκινο. Πάμε να τις δούμε!

Προτίμησε φούστες και φορέματα

Οι φούστες και τα φορέματα δεν είναι μόνο από τα πιο κολακευτικά και θηλυκά ρούχα, είναι και ιδανικές επιλογές για το γραφείο το καλοκαίρι! Λόγω της κομψότητάς τους, σου επιτρέπουν να έχεις ένα επαγγελματικό look, ενώ παράλληλα είναι άνετη. Επιπλέον, μπορείς να βρεις αμέτρητες επιλογές από φούστες και φορέματα παντού, όποιο κι αν είναι το στυλ σου! Αν σου αρέσει το μοντέρνο στυλ, μπορείς να βρεις αυτό που ψάχνεις σε μαγαζιά, όπως το Celestino, ενώ αν έχεις retro στυλ, μπορείς να ανακαλύψεις θησαυρούς σε vintage καταστήματα, όπως το Like Yesterday’s!

Φόρεσε ρούχα σε φαρδιά γραμμή

Τα στενά ρούχα είναι εξαιρετικά άβολα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς δεν επιτρέπουν στον αέρα να κυκλοφορεί. Αντίθετα, τα αέρινα ρούχα σε φαρδιά γραμμή επιτρέπουν στο σώμα σου να αναπνέει, κρατώντας το δροσερό! Τα αέρινα μακριά φορέματα, οι φούστες, οι παντελόνες και οι πουκαμίσες αποτελούν ιδανικές επιλογές για το γραφείο. Κάτι που θα πρέπει να προσέξεις όμως είναι τα ρούχα σου, παρόλο που θα είναι φαρδιά, να ταιριάζουν στο περιβάλλον του γραφείου!

Επίλεξε κοντομάνικα και αμάνικα

Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει, τα μανίκια κονταίνουν! Τα κοντομάνικα ή αμάνικα φορέματα, μπλούζες και πουκάμισα είναι ιδανικές επιλογές για το καλοκαιρινό office look, όμως αυτό που θα πρέπει να προσέξεις είναι οι γραμμές και τα κοψίματά τους να ταιριάζουν στο περιβάλλον του γραφείου. Οι λεπτές τιράντες, τα στράπλες και τα βαθιά ντεκολτέ είναι ακατάλληλα για τα περισσότερα περιβάλλοντα εργασίας, οπότε καλό είναι να τα αποφύγεις. Αντίθετα, διάλεξε ρούχα με χοντρές τιράντες, κοντά μανίκια και στρογγυλή ή τετράγωνη λαιμόκοψη -εκτός από κατάλληλα για το γραφείο, είναι και πολύ κομψά!

Επένδυσε σε φυσικά υφάσματα

Ένας από τους σημαντικότερους κανόνες που θα πρέπει να ακολουθείς για ένα άνετο καλοκαιρινό office look είναι να αποφεύγεις τα συνθετικά υφάσματα. Αυτό γιατί τα συνθετικά υφάσματα σε κάνουν να ζεσταίνεσαι και να ιδρώνεις ακόμα περισσότερο, αφού εγκλωβίζουν την υγρασία και δεν αφήνουν το δέρμα να αναπνέει. Όμως, τα φυσικά υφάσματα, όπως το βαμβάκι, το λινό και το μετάξι, επιτρέπουν την κυκλοφορία του αέρα και απορροφούν την υγρασία, διατηρώντας το σώμα δροσερό. Και το καλύτερο είναι ότι αποτελούν πολύ κομψές επιλογές για διάφορα ρούχα, από παντελόνια και ολόσωμες φόρμες, μέχρι πουκάμισα και φορέματα.

Μην ξεχνάς τα παπούτσια

Κανένα look δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς τα σωστά παπούτσια και το office look δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση! Οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν το καλοκαίρι όμως, κάνουν την επιλογή του σωστού παπουτσιού για το γραφείο κάπως δύσκολη, αφού τα κλειστά παπούτσια είναι πολύ άβολα. Έτσι, οι γόβες, τα loafers, οι μπότες και τα sneakers που φορούσες τον υπόλοιπο χρόνο βγαίνουν από το κάδρο. Με τί μπορείς να τα αντικαταστήσεις; Μα φυσικά με κομψά ανοιχτά παπούτσια, όπως πέδιλα, σανδάλια, εσπαντρίγιες και mules! Σε περίπτωση όμως που το περιβάλλον εργασίας σου είναι formal και πρέπει να φοράς ψηλοτάκουνα, μια καλή ιδέα είναι να έχεις πάντα μαζί σου ένα ζευγάρι άνετα παπούτσια, ώστε να αλλάζεις όποτε το χρειάζεσαι!

Για να είσαι κάθε μέρα κομψή και καλοντυμένη στο γραφείο το καλοκαίρι, δε χρειάζεται να θυσιάσεις την άνεσή σου. Επιλέγοντας τα κατάλληλα υφάσματα και γραμμές, μπορείς να έχεις πάντα ένα στυλάτο και επαγγελματικό look, παρά τις υψηλές θερμοκρασίες. Μην ξεχνάς όμως ότι το ντύσιμό σου θα πρέπει πάντα να ταιριάζει με το dress code που έχει το περιβάλλον στο οποίο εργάζεσαι!


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα