1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Πώς να δροσίσεις το κορμάκι σου χωρίς κλιματιστικό


Το καλοκαίρι ήρθε και επίσημα και μαζί του φέρνει τον μοναδικό λόγο για τον οποίο δεν το αγαπάμε και τόσο: την πολλή ζέστη.

Δεδομένης της κατάστασης με την χρέωση στο ρεύμα, το κλιματιστικό είναι είδος πολυτελείας. Αν θες να γλιτώσεις λοιπόν μερικά ευρώ από τον λογαριασμό του ρεύματος, υπάρχουν κι άλλες εναλλακτικές.

Λετ δε fan begin

Ας ξεκινήσουμε από την πρώτη και καλύτερη επιλογή για να δροσιστεί  ένα σπίτι χωρίς τη χρήση κλιματιστικού: ανεμιστήρας οροφής ή απλός. Οι συσκευές αυτές έχει υπολογιστεί ότι μπορούν να «ρίξουν» τη θερμοκρασία του χώρου όπου βρίσκονται κατά 6 με 7 βαθμούς. Δες μερικούς εδώ. Επίσης, αν έχεις επιδαπέδιο ανεμιστήρα, δοκίμασε να βάλεις ένα μπολ με πάγο ή ένα μπουκάλι με παγωμένο νερό μπροστά του για ακόμη μεγαλύτερη δροσιά.

Δροσιά τη νύχτα

Ακόμη και όταν ο υδράργυρος χτυπήσει κόκκινο, τις νύχτες η θερμοκρασία πέφτει. Αν μάλιστα διαμένεις σε περιοχή με πράσινο και χαμηλή δόμηση, μπορείς να εκμεταλλευτείς τη δροσιά της νύχτας για να αερίσεις το σπίτι. Αν έχεις τέντες, θυμήσου να τις ανεβάσεις ώστε να εξασφαλίσεις την καλύτερη κυκλοφορία του αέρα τις νυχτερινές ώρες.

Γ-led-α τους λαμπτήρες πυρακτώσεως

Οι λάμπες παλαιού τύπου καίνε περισσότερο ρεύμα, αλλά ζεσταίνουν ταυτόχρονα και τους χώρους. Αντικατάστησέ τες λοιπόν με αντίστοιχες υψηλής ενεργειακής κλάσης (Led). Και μείωση της κατανάλωσης ρεύματος θα πετύχεις, και μείωση της θερμότητας που εκπέμπεται από τους συγκεκριμένους λαμπτήρες.

Μείωσε την υγρασία

Η υγρασία μέσα στο σπίτι δίνει την αίσθηση ότι οι χώροι είναι πιο ζεστοί. Μην απλώνεις ρούχα κατά τη διάρκεια της μέρας, απόφυγε τα ζεστά μπάνια και το μαγείρεμα που δημιουργεί θερμούς ατμούς και αν πρέπει οπωσδήποτε να κάνεις κάτι από τα παραπάνω, άνοιξε τους εξαερισμούς και τους απορροφητήρες για να αποβάλλουν τον ζεστό αέρα.

Άσε το μαγείρεμα

Τόσο οι κουζίνες, όσο και τα πλυντήρια (σε μικρότερο βαθμό) εκπέμπουν θερμότητα όταν βρίσκονται σε λειτουργία. Καλό θα ήταν λοιπόν να προγραμματίσεις το μαγείρεμα και τα πλυντήριά σου είτε πολύ πρωί είτε το βράδυ, ώστε να μην επιβαρύνεις την κατάσταση εντός σπιτιού.

Το βαμβάκι θα σε σώσει

Το βαμβάκι είναι το κατάλληλο ύφασμα για να την βγάλεις καθαρή στη ζέστη. Φρόντισε λοιπόν να φοράς βαμβακερά ρούχα, να έχεις αντίστοιχα ριχτάρια στον καναπέ και σεντόνια στο κρεβάτι, καθώς είναι τα μόνα που αφήνουν το σώμα σου να αναπνέει. Περιόρισε στο ελάχιστο την χρήση συνθετικών υφασμάτων.

Τσάι με λεμόνι στο μπαλκόνι

Σίγουρα τα πεύκα δεν φυτρώνουν στα μπαλκόνια, αλλά πολύ καλή δουλίτσα για δροσιά κάνουν τα φυτά εξωτερικού χώρου, τα λουλούδια, τα αναρριχόμενα φυτά και τα μικρά δεντράκια που μπορούν να αναπτυχθούν σε μεγάλες γλάστρες στο μπαλκόνι σου.

 

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα