1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Κεφτεδάκια από «κρέας» μαμούθ έφτιαξε εταιρεία τροφίμων γιατί έτσι


Τα υπολείμματα από μαμούθ, με τη γούνα και τον ιστό τους διατηρημένα, βρίσκονται βαθιά στους πάγους της Αρκτικής.

Η ανακάλυψή τους επέτρεψε ανά τα έτη στους επιστήμονες να μελετήσουν το γονιδίωμα των γιγαντιαιών αυτών ζώων και να μάθουν ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες για τη ζωή τους.

Σήμερα, μερικές από αυτές τις πληροφορίες χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη… κρέατος από μαμούθ σε ένα εργαστήριο.

Η Vow, μια αυστραλιανή startup παραγωγής κρέατος, έφτιαξε αυτό που περιγράφει ως «κεφτεδάκι μαμούθ». Στόχος, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι να επιστήσει την προσοχή στη δυνατότητα του καλλιεργημένου κρέατος να κάνει τις διατροφικές συνήθειες πιο φιλικές προς τον πλανήτη.

Την Τρίτη, το κεφτεδάκι θα ενταχθεί στη συλλογή του Rijksmuseum Boerhaave — ένα μουσείο επιστήμης και ιατρικής στην Ολλανδία.

«Πρέπει να αρχίσουμε σκεφτόμαστε από την αρχή από πού παίρνουμε το φαγητό μας. Η μεγαλύτερη ελπίδα μου για αυτό το έργο είναι πολύ περισσότεροι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αρχίσουν να ακούνε για το καλλιεργημένο κρέας», δήλωσε ο James Ryall, επικεφαλής επιστημονικός υπεύθυνος του Vow.

Τα κεφτεδάκια πάντως δεν προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση. Ακόμη και το να αποκαλούμε μάλιστα το δημιούργημα ως κρέας μαμούθ είναι λιγάκι τραβηγμένο. Μοιάζει περισσότερο με αρνί κατασκευασμένο στο εργαστήριο, αναμεμειγμένο με μια μικροσκοπική ποσότητα DNA μαμούθ.

Με πληροφορίες από CNN

 

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα