1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

ΠΩΣ ΝΑ… | Σε ποια μέρη να πας αν φοβάσαι την πολυκοσμία


Όσο οι μέρες περνούν κι η καρδιά του καλοκαιριού πλησιάζει τόσο σκεφτόμαστε μπιτσόμπαρα αλκοόλ και ξενύχτια, ειδικά μετά την 1η Ιουλίου, όταν και θα αποχαιρετήσουμε την απαγόρευση κυκλοφορίας. Ωστόσο ο κορωνοϊός παραμένει δυστυχώς ανάμεσά μας, εγείροντας φόβο κι ανασφάλεια σε αρκετό κόσμο, ο οποίος αποφεύγει συνωστισμό και πολυκοσμία, όπως ο διάβολος το λιβάνι.

Παρ’ όλα αυτά, δεν υπάρχει λόγος να μένεις κλεισμένος/η στο σπίτι σου, αν φοβάσαι, μια και λύσεις υπάρχουν και οι περισσότερες απαγορεύσεις, οι οποίες έκαναν τη ζωή μας δύσκολη τον καιρό του λοκντάουν έχουν αρθεί.

Tα road trips πολλοί αγάπησαν (δικαιολογημένα)

Αν οδηγείς τότε ξέρεις ότι σαν το road trip δεν έχει. Η αίσθηση του να οδηγείς μόνος ή με το έτερον ήμισυ/ οικογένεια είναι μοναδική. Όσο ο αέρας σου χαϊδεύει το πρόσωπο και το ραδιόφωνο παίζει τις αγαπημένες σου μουσικές μπορείς να απολαύσεις κάποιες από τις πιο όμορφες διαδρομές της χώρας. Κι αν δυσκολεύεσαι να βρεις ποιες θα ακολουθήσεις, εμείς είμαστε εδώ.

Παράλληλα δεν θα έχεις το άγχος και τον φόβο του συνωστισμού και της πολυκοσμίας, μιας και στο road trip εσύ επιλέγεις την παρέα σου (που μπορεί να είναι μονάχα ο εαυτός σου). Αν ψάχνεις και soundtrack τότε βάλε λίγο Joe Bonamassa και θα μας θυμηθείς.

Πάμε μια παραλία;

Όταν ακούς παραλία, είναι λογικό να σκέφτεσαι αυθόρμητα εκατοντάδες ανθρώπους στριμωγμένους σε λίγα τετραγωνικά μέτρα άμμου ή βοτσαλακίων. Ωστόσο η Ελλάδα έχει ευτυχώς άπειρες πανέμορφες  παραλίες που καλύπτουν τα γούστα. Έτσι λοιπόν μπορείς να βρεις παραλίες με ανοιχτωσιά για να απλώσεις την κορμάρα σου χωρίς να σε πιτσιλάει με αντηλιακό ο διπλανός  η ερημικές που δύσκολα θα πετύχεις άνθρωπο. 

To μόνο σίγουρο είναι ότι αν τις επισκεφθείς το βράδυ, θα περάσεις ακόμη καλύτερα

Ζήσε το στα πάρκα

Τα λοκντάουν μάς έφεραν, αν μη τι άλλο, πιο κοντά στη φύση, μια και οι βόλτες σε αυτή μπήκαν στο πρόγραμμα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να μας κλειδαμπαρώσουν και πάλι, ώστε να χαρούμε την αίσθηση ελευθερίας που δίνει η φύση. Πάρκα, άλση, δάση και λοιποί πράσινοι χώροι σού επιτρέπουν να περάσεις ένα υπέροχο πρωινό ή απόγευμα συνδυάζοντάς το με αθλητικές δραστηριότητες ή κάποιο πικνίκ, μακριά από την πολυκοσμία των καφέ και των εστιατορίων. 

Πάμε πλατεία;

Αν κάνεις μια βόλτα στις πλατείες αυτές τις μέρες, θα παρατηρήσεις 95% λιγότερο κόσμο από ό,τι στις μέρες της καραντίνας. Πλέον μπορείς να πάρεις περιπτερόμπιρες και να αράξεις με τους φίλους σου σε πλατείες, μακριά από συνωστισμούς και χωρίς να περιμένεις πολλή ώρα προκειμένου να βρεις τραπέζι σε επώνυμα μαγαζιά.

Στις αυλές είναι η θέα

Αν κάτι ψάχνουμε το καλοκαίρι είναι μαγαζιά με τεράστιες καταπράσινες κι ολάνθιστες αυλές, προκειμένου να αράξουμε με τις ώρες και να απολαύσουμε τη δροσιά τους. Εκεί ανέκαθεν τα τραπεζάκια ήταν απλωμένα με αποστάσεις, χωρίς συνωστισμό. Κάθε γειτονιά και συνοικία της Αθήνας, κρύβει κι από ένα, μακριά από την πολύβουη καθημερινότητα των εμπορικών πεζοδρόμων με τα café και τα φαγητάδικα. Αν θες να πάρεις ιδέες, σε έχουμε έτοιμο. 

Η ταρατσάτη φάση είναι η καλύτερη

Ο φόβος της πολυκοσμίας τέχνες κατεργάζεται όπως είναι γνωστό, για αυτό πορευόμαστε με όσα έχουμε. Άλλος ταράτσα, άλλος μπαλκόνι με θέα σε θάλασσα ή Ακρόπολη κι άλλος αυλή με δέντρα. Προσάρμοσε τον χώρο κατάλληλα, φώναξε φίλους και κάντε bbq ή cocktail nights, παίξε επιτραπέζια, ή δείτε την αγαπημένη μας ταινία κάτω από τα αστέρια.

Ξύπνα την extreme πλευρά του εαυτού σου

Σου άρεσε το Παρά Πέντε η το rafting, αλλά πάντα δείλιαζες να το δοκιμάσεις; Τώρα είναι η ώρα να το κάνεις, μιας και είναι δεδομένο ότι θα βγεις κερδισμένος δις. Από τη μία θα ζήσεις μια εμπειρία που θα θυμάσαι μια ολόκληρη ζωή κι από την άλλη θα αποφύγεις την πολυκοσμία μιας και αποκλείεται να βρεις τόσους θαρραλέους στον δρόμο. Διάλεξε το άθλημα που σου ταιριάζει περισσότερο και δώσε του να καταλάβει.

Η καλλιτεχνική σου φύση τώρα θα δικαιωθεί

Εκθέσεις, μουσεία, πινακοθήκες είναι μονάχα κάποιες από τις επιλογές που μπορείς να ακολουθήσεις προκειμένου να συνδυάσεις το τερπνόν μετά του ωφελίμου. Από τη μία θα δεις, θα μάθεις και θα θαυμάσεις μπόλικα αριστουργήματα, ενώ θα αποφύγεις την πολυκοσμία, μιας και στις συγκεκριμένες εκθέσεις τα μέτρα τηρούνται απαρέγκλιτα  και το κοινό είναι εμφανώς πιο περιορισμένο.

Πεζοπορία αγάπη μου

Σαν χώρα είμαστε ευλογημένοι με υπέροχες διαδρομές κι ένα μεγάλο δίκτυο μονοπατιών, που μπορούν να σου αποκαλύψουν λατρεμένες γωνιές σε όλη την Ελλάδα και να σε κάνουν λάτρη του «σπορ» της πεζοπορίας. Δεν είναι λοιπόν αργά να ξυπνήσεις τον Μικρό Εξερευνητή που κρύβεις μέσα σου, απολαμβάνοντας μια εμπειρία που θα θυμάσαι για όλη σου τη ζωή, μακριά από βαβούρα και συνωστισμούς.

 

 

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα