1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Πώς να γλιτώσω χρόνο από τις δουλειές του σπιτιού: Συμβουλές από έμπειρες νοικοκυρές


Ό,τι κι αν κάνεις, μπορείς να το κάνεις ακόμα καλύτερα αν προσπαθήσεις, λένε μερικοί τελειομανείς και αξίζει να εισακουστούν

Μπορεί να είστε η πιο επιμελής κι η πιο αποτελεσματική νοικοκυρά, το σπίτι σας να αστράφτει και να είναι όλα στην εντέλεια, όμως –δεν μπορεί- λογικά, οι δουλειές του σπιτιού σας παίρνουν πολύ χρόνο.

Νοικοκυρές με χρόνια προϋπηρεσίας στην πλάτη τους, ερωτήθηκαν «Πώς γίνεται να γλιτώσεις χρόνο απ’ τις δουλειές του σπιτιού;» και μοιράζονται τα μυστικά τους.

«Κατ’ αρχάς αποφεύγω να σιδερώνω, ό,τι δεν φαίνεται –εκτός από εσώρουχα, που κι αυτά τα σιδερώνω κυρίως για λόγους υγιεινής. Γλιτώνω πολύ χρόνο, πάντως, απ’ το δίπλωμα. Διπλώνω σεντόνια και πετσέτες στα δύο ή και στα τέσσερα, τα “πατάω’ λίγο με το σίδερο κι όλα καλά!»

«Σταμάτησα να πηγαίνω super market. Ξέρω ότι πολλές γυναίκες δεν εμπιστεύονται (ακόμα τουλάχιστον) τα online ψώνια, αλλά δοκιμάστε το και θα σας λύσει τα χέρια! Αφιερώνω 10 λεπτάκια να διαλέξω τι πρέπει να αγοράσουμε (συνήθως το κάνω το πρωί, όσο περιμένω τα παιδιά να ετοιμαστούν για να τα πάω σχολείο) και μου φέρνουν τα ψώνια σπίτι. Μ’ αυτόν τον τρόπο, γλιτώνω και τα έξτρα ψώνια που κάνω όταν πηγαίνω η ίδια και όλο και κάτι απ’ τα ράφια μου “γυαλίζει”.»

«Φαίνεται αστείο, αλλά όταν βιάζομαι πολύ να τελειώσω τις δουλειές, βάζω χρονόμετρο και κάνω διαγωνισμό με τον εαυτό μου! Λέω, ας πούμε, ότι μπορώ να αδειάσω το πλυντήριο πιάτων σε 5 λεπτά, οπότε βάζω ένα ξυπνητήρι απ’ το κινητό και τρέχω να… νικήσω τον εαυτό μου. Μοιάζει χαζό, αλλά εμένα με βοηθάει πολύ.»

«Έχω καταλάβει, ότι ξεμπερδεύω γρηγορότερα με τις δουλειές μου, όταν τις ομαδοποιώ και τις κάνω ανά ημέρα. Βάζω, ας πούμε, τρία και τέσσερα πλυντήρια σε μία μέρα, αντί να τα βάζω σιγά-σιγά ή κάνω όλες τις εξωτερικές δουλειές μαζί (ψώνια, λογαριασμούς κ.λπ.).»

«Όταν έχω χίλια πράγματα στο κεφάλι μου, φτιάχνω λίστα με όσα έχω να κάνω και σβήνω μία-μία τις δουλειές. Με βοηθάει πολύ να μην “χανομαι” και κάθε φορά που σβήνω μια δουλειά απ’ τη λίστα μου, παίρνω κουράγιο!»

«Πληρώνω λογαριασμούς μόνο online. Δεν ξέρω από πότε έχω να πατήσω το πόδι μου σε τράπεζα ή Δ.Ε.Η… Τα κάνω όλα απ’ το κινητό μου, το πρωί με τον καφέ κι έχω γλιτώσει άπειρο χρόνο. Συνιστώ ανεπιφύλακτα να βάλετε αυτή τη συνήθεια στη ζωή σας.»


«Καμιά φορά, εκεί που απλώνω, ακούω ότι το πλυντήριο πιάτων τελείωσε. Οπότε, παρατάω την μπουγάδα και πιάνω τα πιάτα. Μετά, παρατηρώ ότι οι εστίες της κουζίνας μου είναι βρώμικες, οπότε μιας και είμαι εκεί τις τρίβω και καταλήγω να ξανασχολούμαι με τα πλυμένα είκοσι λεπτά μετά. Νομίζω, ότι το σημαντικό είναι να κάνεις ένα πράγμα τη φορά χωρίς να αποσπάσαι καθόλου απ’ τα περιφερειακά, να το τελειώνεις όσο πιο γρήγορα μπορείς και να πηγαίνεις μετά στο επόμενο.»

«Απλώνω πολύ προσεκτικά κι έτσι κερδίζω χρόνο και στο σιδέρωμα και στο μάζεμα των στεγνών. Γυρίζω απ’ την “καλή” τους τα ρούχα, απλώνω κάλτσες κι εσώρουχα μαζί, τα ρούχα των παιδιών μου, τα δικά μου, του άντρα μου ανά ομάδες κι έτσι, όταν μαζεύω είναι ήδη οργανωμένα.»

«Νομίζω ότι το μυστικό είναι να συνδυάζεις τις δουλειές. Ας πούμε, όσο το νερό για τα μακαρόνια βράζει, μπορείς να βάλεις ένα πλυντήριο στα γρήγορα ή, όσο απλώνεις μπορείς να αφήσεις παπλώματα να αεριστούν.»

«Για να είσαι γρήγορη, πρέπει να ‘χεις τα σωστά “εργαλεία”. Αν προσπαθείς να τρίψεις την κολλημένη/καμμένη σως μελιού-μοστάρδας που έβαλες στις πατάτες απ’ το ταψί με μαλακό σφουγγαράκι δεν θα τα καταφέρεις -θες σύρμα. Αντίστοιχα, όσο και να επιμένεις η λεκάνη δεν θα λάμψει με καθαριστικό μάρκας “Μ’ έκαψες”. Για γωνίες που πιάνουν βρωμιά, ας πούμε, έχω πάντα πρόχειρη μαζί με τα καθαριστικά μου μια παλιά οδοντόβουρτσα. Είναι πολύ πιο εύκολο να τρίψω τις κρυφές γωνιές μ’ αυτήν, παρά παλεύοντας με το πανάκι ή το σφουγγάρι.»

«Κορίτσια, κακά τα ψέματα. Ένα είναι το μυστικό για να ξεμπερδεύεις πιο γρήγορα με τις δουλειές: να μην τις κάνεις μόνη σου! Πιστεύω ότι είναι δίκαιο και σωστό να συμμετέχουμε όλοι στις δουλειές, οπότε εδώ και πολλά χρόνια τις μοιραζόμαστε.. Η μεγάλη μου κόρη κάνει σίδερο, ο άντρας μου έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου τα ψώνια και, όλοι μας βάζουμε, απλώνουμε και μαζεύομε πλυντήρια.»

Πηγή: mama365.gr

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα