1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

Πώς θα χάσω την κοιλιά;


Η κοιλίτσα είναι ενοχλητική. Εκτός από έξτρα βάρος στο σώμα μας, αποτελεί και έξτρα βάρος για την υγεία μας. Γι’ αυτό καλό είναι να φροντίζουμε να τη διατηρούμε σε μία υγιή περίμετρο. 

Ακολουθούν tips από τη διατροφολόγο Μαρία-Χριστίνα Αλεξοπούλου

Η μείωση της ημερήσιας πρόσληψης αμύλου σε οποιαδήποτε μορφή (ψωμί, μακαρόνια, ρύζι, κριθαράκι, πατάτες) σίγουρα βοηθάει στο να χάσουμε τα ψωμάκια της κοιλιάς. Το μεσημέρι καλό θα είναι να αποφεύγουμε να τρώμε κάποιο αμυλούχο συνοδευτικό μαζί με το φαγητό μας, αλλά να περιοριζόμαστε μόνο σε κάποια πηγή πρωτεϊνης (κοτόπουλο, μοσχάρι, ψάρι) μαζί με αρκετή ποσότητα σαλάτας.

Ένα ελαφρύ βραδινό και όχι ένα επιβαρυμένο σε λίπος θα μας βοηθήσει να δούμε διαφορά στην κοιλιά μας. Αυτό γιατί εάν φάμε εάν βραδινό το οποίο αποτελείται κυρίως από λίπος και μετά κοιμηθούμε, ο οργανισμός μας δεν θα έχει τη δυνατότητα να κάψει/μεταβολίσει αυτό το λίπος και έτσι θα εναποτεθεί στον οργανισμό μας.

Η αύξηση της κατανάλωσης των φρούτων και των λαχανικών σίγουρα θα μας βοηθήσει καθώς είναι τροφές χωρίς καθόλου λίπος, χαμηλές σε θερμίδες και πλούσιες σε φυτικές ίνες, οι οποίες θα μας χορτάσουν. Το να έχουμε σαν σνακ μέσα στην ημέρα φρούτα και λαχανικά λειτουργεί ευεργετικά στο να εκτοπίσουμε άλλες πιο παχυντικές επιλογές όπως σφολιατοειδή, κρουασανάκια, αλμυρά σνακ, τα οποία θα μας επιβαρύνουν με λίπος στην κοιλιά.

Η μείωση του κορεσμένου λίπους γενικά στη διατροφή μας θα βοηθήσει στο να χάσουμε και το λίπος στην κοιλιά. Μία διατροφή πλούσια σε κορεσμένο λίπος από όποια πηγή και εάν προέρχεται αυτό, σίγουρα συμβάλλει στην εναπόθεση λίπους και στην περιοχή της κοιλιάς.

Η μείωση της συχνότητας κατανάλωσης ζάχαρης και γλυκών γενικότερα συνεπάγεται μείωση πρόσληψης λίπους, κυρίως κορεσμένου, άρα και μειωμένη εναπόθεση λίπους στην περιοχή της κοιλιάς. 

Η αύξηση της πρόσληψης νερού θα μας βοηθήσει στο να φύγουν πιθανές κατακρατήσεις από τον οργανισμό μας, οι οποίες πολλές φορές αντικατοπτρίζονται με ένα ενοχλητικό φούσκωμα της κοιλιάς.

Καλό θα είναι να αποφεύγουμε την υπερβολική κατανάλωση αλατιού στο φαγητό γιατί δημιουργεί κατακρατήσεις, ενώ και τα συσκευασμένα/επεξεργασμένα (πατατάκια, κρακεράκια) τρόφιμα θα πρέπει να μειωθούν στο ελάχιστο γιατί είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένα σε αλάτι. 

Η συχνή κατανάλωση αλκοόλ είναι ένας ακόμα παράγοντας που δημιουργεί «΄΄κοιλίτσα΄΄» διότι η αλκοόλη, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα μακροθρεπτικά συστατικά (υδατάνθρακες, πρωτεϊνηπρωτεΐνη, λίπος) δεν μεταβολίζεται από τον οργανισμό μας, συνεπώς δεν καίγεται. Επιπλέον, το αλκοόλ δημιουργεί κατακρατήσεις στον οργανισμό μας, δημιουργώντας το ενοχλητικό φούσκωμα.

Η άσκηση είναι ζωτικής σημασίας για την καύση του λίπους στην κοιλιά. Μπορούμε να κάνουμε κάποια μορφή αερόβιας άσκησης, όπως γρήγορο περπάτημα, τρέξιμο ή ποδήλατο για τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα σε συνδυασμό με κάποιες ασκήσεις τοπικά πχ κοιλιακούς για να επιτύχουμε ακόμα μεγαλύτερη καύση λίπους.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα