Τραγανά, νόστιμα, με υπέροχο χρώμα και άκρως θρεπτικά, τα κεράσια είναι από τα πιο υγιεινά καλοκαιρινά φρούτα. Κρατήστε μεγάλο καλάθι λοιπόν, και δείτε δέκα καλούς λόγους για να τα εντάξετε στη διατροφή σας.
* Είναι πλούσια σε φυτοστερόλες, ουσίες που βοηθούν στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης.
* Έχουν ανθοκυανίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες στις οποίες οφείλουν το ζωηρό κόκκινο χρώμα τους. Αυτές έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και έτσι προστατεύουν τα κύτταρα του οργανισμού.
* Bοηθούν στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας αφού περιέχουν μεγάλες ποσότητες οργανικών οξέων και φυτικών ινών.
* Περιέχουν μελατονίνη, η οποία επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης. Η μελατονίνη βοηθάει επίσης στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος και βοηθά στον υγιή ύπνο, αλλά και στην διατήρηση υγιούς καρδιαγγειακού συστήματος.
* Είναι πλούσια σε β-καροτένιο, ένα αντιοξειδωτικό που φαίνεται ότι ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και συμβάλλει στην καλή λειτουργία του αναπαραγωγικού συστήματος.
* Σύμφωνα με έρευνα του τμήματος Ιατρικής του «Wood Johnson» Medical School, τα κεράσια ανήκουν στα φρούτα που βοηθούν στην αντιμετώπιση της αρθρίτιδας.
* Αυξάνουν κατά 50% την παραγωγή ινσουλίνης από τα κύτταρα του παγκρέατος. Πιο συγκεκριμένα, οι ανθοκυανίνες, λόγω αυξημένης έκκρισης ινσουλίνης, προδίδουν ένα καλύτερο γλυκαιμικό έλεγχο αποτρέποντας την υπερ- ή υπό-γλυκαιμία και κατά συνέπεια το διαβήτη.
* Είναι ό,τι πρέπει για διατροφή, αφού έχουν μικρή θερμιδική απόδοση και δημιουργούν το αίσθημα κορεσμού.
* Βοηθούν στην αντιμετώπιση της αναιμία;, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε σίδηρο.
* Η κατανάλωσή τους ευνοεί την παραγωγή και έκκριση πεπτικών ουσιών, οι οποίες είναι ευεργετικές για τη σωστή λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος.