1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

πορτοκαλοπιτα αργυρω με φυλλο κρουστας


Η πορτοκαλόπιτα από την Αργυρώ με φύλλο κρούστας

Η πορτοκαλόπιτα είναι ένα γευστικό, δροσερό και νόστιμο ελληνικό επιδόρπιο, που έχει ως κύριο συστατικό το πορτοκάλι. Είναι δημοφιλής στην Ελλάδα και συνήθως καταναλώνεται ως γλυκό με καφέ. Βρίσκεται στις πρώτες επιλογές των Ελληνίδων νοικοκυρών, καθώς η υπέροχη γεύση της και το μεθυστικό άρωμά της ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Αποτελεί τη σπεσιαλιτέ κάθε παραδοσιακής ταβέρνας, φούρνου και ζαχαροπλαστείου.
Ανήκει και αυτη με φυλλο κρουστας. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα γλυκο σιροπιασμένο, με μια ιδιαιτερότητα, αφού πολλές φορές αντί για αλεύρι χρησιμοποιούμε φύλλο  Ανήκει στην οικογένεια των αρτοσκευασμάτων, που ονομάζονται σιροπιαστά, γλυκά που λούζονται με σιρόπι.
Φτιάχνεται από αγνά ελληνικά υλικά, που μπορούμε να βρούμε σε αφθονία και σε υψηλή ποιότητα στη χώρα μας, όπως γιαούρτι, πορτοκάλια, αυγά. Πορτοκαλόπιτα Αργυρω με φυλλο κρουστας σε διάφορες παραλλαγές που δοξάζουν τη γλυκόξινη γεύση των πιο αγαπημένων χειμωνιάτικων φρούτων γίνονται βεβαίως σε όλα τα μέρη του κόσμου, όπου φύονται πορτοκαλιές.

Στην Ελλάδα υπάρχουν διάφορες εκδοχές του υπέροχου αυτού γλυκού, όπως με φύλλο , σιμιγδάλι,  γιαούρτι συνοδευόμενη συνήθως από παγωτό που κάθε μπουκιά σε οδηγεί σε ένα υπέροχο, γευστικό, δροσερό ταξίδι. Το άρωμα της βανίλιας και της κανέλας οδηγεί τη γεύση στην τελειότητα, χωρίς κανένας να μπορεί να αντισταθεί στη δοκιμή. Αναφορές για τη δημιουργία της , γίνονται και σε χώρες εκτός Ελλάδας, όπως στο Μαρόκο κάθε πλούσιο γεύμα τελειώνει με ενα γλυκο που ονομάζεται (μεσκούτα ή κίκα).

Επίσης, στη Φλόριδα των ΗΠΑ είναι μια τάρτα με κρέμα με αρωμα πορτοκαλιου σκεπασμένη με μαρέγκα. Όποια παραλλαγή και αν προτιμά το κάθε ελληνικό σπίτι,  κατέχει εξέχουσα θέση προτίμησης συνοδεύοντας όμορφες γευστικές συναντήσεις.

[argiroExtras id=”79679″


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα