1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

Ποιες τροφές δεν συνδυάζονται καλά με το αλκοόλ;


Αλκοόλ χωρίς φαγητό ή τσιμπολόγημα δεν νοείται, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις θα πρέπει να προσέξεις τι συνδυάζεις.

Το σώμα επιλέγει να μεταβολίσει το αλκοόλ πρώτα σε σχέση με κάθε άλλο μακροθρεπτικό συστατικό, με αποτέλεσμα οτιδήποτε καταναλώνεις μαζί με αυτό να αποθηκεύεται σε αρκετές περιπτώσεις ως λίπος. Όμως οι επιπλέον θερμίδες δεν είναι το μοναδικό που θα πρέπει να απασχολήσει.

Συγκεκριμένες τροφές ή ουσίες, μπορούν να δυσχεράνουν την κατάσταση, και να σου προκαλέσουν πάσης φύσεως προβλήματα.

Σε κάθε περίπτωση, η ενυδάτωση με νεράκι και η επιλογή τροφών πλούσιων σε θρεπτικά συστατικά, όπως τα φρούτα και τα λαχανικά, είναι η καλύτερη επιλογή και δίνουν στο σώμα τα καύσιμα που χρειάζεται για να επεξεργαστεί το αλκοόλ.

Ποιες τροφές δεν «ταιριάζουν» με τα ποτά μας λοιπόν;

Ψωμί με μπίρα

Νιώθεις ένα φούσκωμα αφού ήπιες ένα ποτήρι μπύρα και το συνδύασες με κάτι ψωμοειδές; Το ψωμί με μπύρα αποτελεί συνδυασμό που θα πρέπει να αποφεύγεις, μιας και τα δύο περιέχουν μαγιά, κάτι που προκαλεί έντονη δυσφορία μιας και το στομάχι σου δεν μπορεί εύκολα να αφομοιώσει τόσο υψηλή ποσότητα μαγιάς ταυτόχρονα.

Σοκολάτα

Το να τρως λίγη μαύρη σοκολάτα κάθε μέρα θεωρείται καλό για την καρδιά και έχει μια σειρά από άλλα οφέλη για την υγεία, αλλά όταν τη συνδυάζεις με αλκοόλ το αποτέλεσμα δεν είναι ακριβώς το ίδιο. Όπως και άλλα όξινα τρόφιμα, το κακάο στη σοκολάτα μπορεί να προκαλέσει γαστρεντερικά προβλήματα όταν συνδυαστεί με αλκοόλ.

Όσπρια

Τα φασόλια και οι φακές αποτελούν καλή πηγή σιδήρου και η συχνή κατανάλωσή τους είναι αρκετά οφέλιμη. Ωστόσο, τα όσπρια δεν τα… πάνε και τόσο καλά με το ποτό. Τα φασόλια συγκεκριμένα, είναι ήδη «ζόρικα» στην πέψη και όταν προσθέτουμε αλκοόλ στο μείγμα, δημιουργείται μια όχι και τόσο καλή κατάσταση στο έντερο. Οι χημικές αντιδράσεις που πραγματοποιούνται μάλιστα εμποδίζουν την απορρόφηση του σιδήρου, ακόμα περισσότερο αν τα συνδυάσουμε με κρασί, οι τανίνες του οποίου επίσης μπλοκάρουν την αφομοίωση.

Καφεΐνη

Καφές και ποτό φαντάζουν καλή ιδέα για μερικούς, ιδιαίτερα μέσα από τη μείξη ενεργειακών ποτών με βότκα, ωστόσο, η καφεΐνη μπορεί να κρύψει τις κατασταλτικές επιδράσεις του αλκοόλ, κάνοντάς σε να αισθάνεσαι πως είσαι σε εγρήγορση, ακόμα και αν κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Το αποτέλεσμα είναι να πίνεις παραπάνω, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Αλμυρά τρόφιμα

Τα αλμυρά τρόφιμα όπως τα πατατάκια ή οι ξηροί καρποί, σε αφυδατώνουν και σε κάνουν να πίνεις παραπάνω για να «ξεδιψάσεις» αυξάνοντας περαιτέρω την πρόσληψη αλκοόλ. Αν υπάρχει η δυνατότητα, επίλεξε να συνοδεύσεις το ποτό σου με κάποια ψητή μορφή πρωτεΐνης ή λαχανικά.

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα