1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ & ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ | 5 τρόποι να διατηρήσεις τα κομμένα φρούτα και λαχανικά φρέσκα


Όχι άλλα «πεθαμένα» φρούτα και λαχανικά στο ψυγείο. Υπάρχουν λύσεις για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους και είναι αρκετά εύκολες.

Νερό

Η αποθήκευση κομμένων φρούτων και λαχανικών στο νερό μπορεί να φαίνεται κακή λύση, αλλά είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αποθηκεύσετε λαχανικά όπως καρότα, σέλινο και πατάτες, και φρούτα όπως τα μήλα, μετά την κοπή τους. Για να διατηρήσουν τη φρεσκάδα τους, αποθηκεύετε τα πάντα σε φρέσκο δροσερό νερό και αλλάζετε το κάθε λίγες μέρες για να διατηρηθούν για ακόμα μεγαλύτερο διάστημα.

Λεμόνι

Προσθέστε λίγο χυμό λεμονιού για να αποτρέψετε το μαύρισμα σε κάποια φρούτα, όπως τα μήλα. Το κιτρικό οξύ που περιέχει βοηθά στη διατήρησή τους, για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Το ίδιο ισχύει και με τον χυμό λάιμ. Και ό,τι περισσέψει από το στύψιμο βάλτε το στο κούμπα λίμπρε, κρίμα να πάει χαμένο.

Χαρτοπετσέτες

Οι χαρτοπετσέτες σε ένα αεροστεγές τάπερ, είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποθηκεύσετε πράσινα λαχανικά για σαλάτες, αλλά δουλεύει επίσης πολύ καλά για πιπεριές και φράουλες. Οι χαρτοπετσέτες φυλακίζουντην υγρασία, ενώ το δοχείο τα προστατεύει από το να ζαρώσουν μήπως «να αφυδατωθούν»;.

Κατάψυξη

Η κατάψυξη κομμένων φρούτων και λαχανικών τα διατηρεί φρέσκα, αρκεί να καταναλωθούν αμέσως μετά την απόψυξη. Ενδείκνυται για μούρα, καλαμπόκι,  μπιζέλια, καρότα και πιπεριές.

Ο απαραίτητος χώρος

Μην αποθηκεύετε μαζί φρούτα και λαχανικά. Πολλά φρούτα, όπως οι μπανάνες, τα αβοκάντο και τα ροδάκινα, παράγουν αιθυλένιο, το οποίο δρα σαν ορμόνη ωρίμανσης και μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία ωρίμανσης των… γειτόνων.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα