1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

Πατήρ Ιωάννης Καλαΐδης: «Ο αρχάγγελος Μιχαήλ βγήκε από την εικόνα του…»

~ Λίγες ημέρες πριν την γιορτή των Ταξιαρχών του 2000, ο π. Ιωάννης μου είχε πει ότι θα λειτουργήσει την ημέρα εκείνη στο παρεκκλήσιο των Αγίων, που βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού (Μπέλες).

Μαζί με τον πνευματικό μου αδερφό Γεώργιο Σιώτο, ιεροψάλτη, που ήταν συνέχεια κοντά στον Παππούλη, ανεβήκαμε με ένα τζιπ γιατί ο δρόμος ήταν αρκετά δύσβατος! Ο π. Ιωάννης είχε πάει πιο πριν με άλλους προσκυνητές. Η Θεία Λειτουργία ήταν κατανυκτική και μόλις τελείωσε, ο άγιος Πατήρ με φώναξε στο ιερό για να διαβάσω την ευχαριστία της Θείας Μεταλήψεως. Γονάτισα και διάβαζα δυνατά, γιατί ο π. Ιωάννης ήθελε να ακούει καθαρά τις ευχές όταν έκανε κατάλυση! 

Μετά διηγήθηκε σε όλους τους προσκυνητές, ένα μεγάλο θαύμα που έγινε στο παρεκκλήσιο αυτό πριν από χρόνια! Μας είπε: «Τα προηγούμενα χρόνια ,οι ηλικιωμένες κυρίως γυναίκες, συνήθιζαν να ξενυχτούν από το βράδυ της παραμονής της γιορτής και μέχρι το πρωί που άρχιζε η Θεία Λειτουργία, μέσα στον ιερό ναό! 

Μια χρονιά, τα ξημερώματα, βγήκε ο Αρχάγγελος από την εικόνα του τέμπλου και πέταξε επάνω από τις προσκυνήτριες! Μετά ξαναγύρισε στην εικόνα του τέμπλου»! Τότε όλοι συγκινηθήκαμε που ακούσαμε από το στόμα του το μεγάλο αυτό θαύμα και του ευχηθήκαμε τα » χρόνια πολλά «. Ο Παππούλης χαμογελώντας με πολλή αγάπη, είπε: «Δέκα χρόνια παιδιά μου ακόμη να μου δώσει ο Θεός». 

Έζησε ακόμη εννιά χρόνια και μέχρι το τέλος της ζωής του, παρ’ όλες τις πολλές του ασθένειες, δεν έπαψε να δέχεται και να βοηθάει τους χριστιανούς, συμβουλεύοντας, παρηγορώντας και θεραπεύοντας με θαυματουργικό τρόπο, όσους είχαν ανάγκη! 

Σε προηγούμενη ανάρτησή μου, ένας πνευματικός μου αδερφός ο Χ.Π. μού έστειλε ένα σχόλιο και μου αποκάλυψε ότι σε μια επίσκεψή τους ο π. Ιωάννης είπε σε μια γυναίκα που είχε βαφτιστεί με το παλιό ημερολόγιο (ζηλωτές): «Εσύ παιδί μου δεν είσαι βαφτισμένη»! Την έβλεπε δε για πρώτη φορά! Η γυναίκα αυτή είπε μετά στον πνευματικό της αυτό που συνέβη και έγινε κανονική βάφτιση, σε ναό των Σερρών! 

Αναρωτήθηκα μετά από αυτό, άραγε πόσα ακόμη θαυμαστά θα μάθουμε στο μέλλον, για τον βίο του αγίου Πατρός, θαυμαστά που ο πατήρ Ιωάννης τα έκρυβε επιμελώς; Έζησε κρύβοντας την μεγάλη του αγιοσύνη και σήμερα ο Κύριος τον αποκαλύπτει στα μάτια των ανθρώπων! Η αγία ευχή του να μας σκεπάζει πάντοτε! 

Μιλτιάδης Τσεσμετζής – Εκπαιδευτικός, Σέρρες Πηγή: FB

paraklisi

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα