1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Γυναικα

Πέθανε ο εμβληματικός σχεδιαστής μόδας Paco Rabanne


Ο ισπανικής καταγωγής fashion designer Paco Rabanne άφησε την τελευταία του πνοή στο Portsall της Γαλλίας σε ηλικία 88 ετών.

O εμβληματικός σχεδιαστής από την Ισπανία ταυτίστηκε με την «διαστημική» αισθητική, το Space Glam των 60’s αλλά και την αρωματοποιία.

Tα αρώματα με την υπογραφή του σημείωσαν και σημειώνουν τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως και είναι μάλιστα ιδιαιτέρως δημοφιλή στην Ελλάδα.

Η πρώτη συλλογή, με τίτλο «12 Unwearable Dresses in Contemporary Materials», μπορεί να εξόργισε τον γαλλικό Τύπο που ασχολούταν με τη μόδα, όμως καθόρισε την πορεία του σχεδιαστή στον χώρο.

Στα σχέδιά του, ο Paco Rabanne χρησιμοποιούσε «πρωτότυπα» υλικά από όπως μέταλλο, χαρτί, κουμπιά και γούνα, ενώ έντυσε σημαντικές προσωπικότητες όπως η Mia Farrow, η Audrey Hepburn και η Jane Fonda.

%cf%80%ce%ad%ce%b8%ce%b1%ce%bd%ce%b5-%ce%bf-%ce%b5%ce%bc%ce%b2%ce%bb%ce%b7%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%82-%cf%83%cf%87%ce%b5%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%ae%cf%82-%ce%bc%cf%8c%ce%b40

Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε από τον ισπανικό όμιλο Puig, ο οποίος ελέγχει τον οίκο μόδας Paco Rabanne και την επιχείρηση αρωμάτων.

«Ο Paco Rabanne έκανε την παράβαση μαγνητική. Ποιος άλλος θα μπορούσε να κάνει τις μοντέρνες Παριζιάνες να φωνάζουν για φορέματα από πλαστικό και μέταλλο; Ποιος άλλος εκτός από τον Paco Rabanne θα μπορούσε να φανταστεί ένα άρωμα με το όνομα Calandre – η λέξη σημαίνει «γρίλια αυτοκινήτου», ξέρετε – και να το μετατρέψει σε σύμβολο της σύγχρονης θηλυκότητας;» δήλωσε ο José Manuel Albesa, πρόεδρος του τμήματος μόδας και ομορφιάς της Puig.

Διαβάστε επίσης

ΠΙΣ: Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου – Οφείλουμε να επενδύσουμε σε πρόληψη και θεραπεία

Πράσινο φως για τηλεργασία στο Δημόσιο σε μόνιμη βάση


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα