1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Ορθοδοξια

Ο Μητροπολίτης Βαρθολομαίος συναντήθηκε με μαθητές του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος πραγματοποίησε επίσκεψη στο 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Κιλκίς, ώστε να ενημερωθεί από τους μαθητές του Ομίλου Δημιουργικότητας και Καινοτομίας “Microgreens – Magicgreens” για το project με το οποίο το σχολείο συμμετέχει στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό για την ανάδειξη της “Καλύτερης Μαθητικής Εικονικής Επιχείρησης 2022” του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων, με επιχειρηματίες τα ίδια τα παιδιά.

Σύμφωνα με το eidisis.gr, πρόκειται για μια πρωτοποριακή και καινοτόμα μορφή καλλιέργειας μικρολαχανικών, με κατασκευή πρότυπου πλήρως αυτοματοποιημένου συστήματος καλλιέργειας microgreens με χρήση IoT (Internet of Things).

Αειφορία, κυκλική οικονομία, επιχειρηματικότητα, ανάλυση διατροφικής αξίας, επαναχρησιμοποίηση υλικών, τρισδιάστατη εκτύπωση, επαυξημένη πραγματικότητα και γεωργία ακριβείας, είναι κάποιοι από τους πυλώνες πάνω στους οποίους στηρίζεται το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα με αίσθηση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, καθώς η παραγωγή προϊόντων γίνεται με το μικρότερο δυνατό ενεργειακό αποτύπωμα.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρθολομαίος μετά από διαλογική συζήτηση με τους μαθητές είπε:” Όλοι θα στηρίξουμε την ομάδα του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Κιλκίς, ψηφίζοντάς το στην σελίδα ψηφοφορίας JA Greece | Company Program 2022 Voting.

Σας θαυμάζω παιδιά μου για την συνεργασία σας με τους καθηγητές σας, για την δημιουργικότητά σας, για την προοπτική της επαγγελματικής και κοινωνικής εξέλιξής σας και εύχομαι ο Θεός να στηρίζει πάντοτε την ζωή σας με το Φώς Του και την ευλογία Του”.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα