1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 3ΓΒ/2023 ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 5.000 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΣΕΠ- ΔΥΠΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ!!

ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 3ΓΒ/2023 ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 5.000 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΣΕΠ (asep.gr)- ΔΥΠΑ (dypa.gr) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ!! – Μη χάσετε την ευκαιρία!

NEWS: Εκκίνησε από το ΑΣΕΠμετά και τις σχετικές διευκρινίσεις του, η διαδικασία ελέγχου και υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων στην Προκήρυξη 3ΓΒ/2023 του ΑΣΕΠ (Φ.Ε.Κ. 51/13.12.2023/τ. Α.Σ.Ε.Π., Φ.Ε.Κ. 53/20.12.2023/τ. ΑΣΕΠ & Φ.Ε.Κ. 9/27.02.2024/τ. Α.Σ.Ε.Π) που αφορά στην πλήρωση συνολικά 4.276 θέσεων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης από επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού (Β΄ Στάδιο) σε φορείς του δημοσίου, σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν. 4765/2021(Α΄6), όπως ισχύει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Οι υποψήφιοι που θα διαπιστώσουν ότι οι προτιμήσεις τους (κωδικοί θέσεων) στην ενότητα «ΕΠΙΔΙΩΚΟΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ» είναι αυτές που είχαν δηλώσει στην αρχική αίτηση συμμετοχής τους, δε χρειάζεται να προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια.

Η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων στη διαδικασία αρχίζει στις 29 Φεβρουαρίου 2024, ημέρα Πέμπτη, και ώρα 08:00 και λήγει στις 12 Μαρτίου 2024, ημέρα Τρίτη, και ώρα 14:00, ακολουθώντας τα βήματα αυτά.

Με την αίτηση δεν απαιτείται η υποβολή παραβόλου.

Σημαντικές διευκρινίσεις

Για τους υποψηφίους που θα ακολουθήσουν τα παραπάνω βήματα, από το ΑΣΕΠ επισημαίνεται ότι οι προτιμήσεις (κωδικοί θέσεων) που έχουν ήδη καταχωριστεί ηλεκτρονικά μέσω της αρχικής αίτησής τους έως 24/01/2024 (ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής της Προκήρυξης 3ΓΒ/2023), καθώς και τα τυχόν αρχεία pdf, θα αντικατασταθούν στο σύνολό τους με το pdf αρχείο προτιμήσεων της αίτησης «3ΓΒ/2023 Προτιμήσεις». Ως εκ τούτου, οποιοδήποτε άλλο αρχείο πέραν του pdf αρχείου προτιμήσεων δε λαμβάνεται υπόψη.

Σε περίπτωση μη υποβολής αίτησης «3ΓΒ/2023 Προτιμήσεις» ισχύουν οι αρχικά δηλωθείσες προτιμήσεις (κωδικοί θέσεων).

Για την ομαλή λειτουργία του συστήματος υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, συνιστάται στους υποψήφιους να μην αναμένουν την τελευταία ημέρα για να υποβάλουν την ηλεκτρονική τους αίτηση, καθώς τυχόν υπερφόρτωση του διαδικτύου ή σφάλμα στη σύνδεση με αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε δυσκολία ή αδυναμία υποβολής αυτής.

Για τεχνικές διευκρινίσεις σχετικά με τη διαδικασία, οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών και Ανάπτυξης Εφαρμογών του ΑΣΕΠ ακολουθώντας τον σύνδεσμο: https://www.asep.gr/helpdesk > Δημιουργία Ερωτήματος > Τεχνικές ερωτήσεις ή τηλεφωνικά (2131319100 – Επιλογή 4): τις εργάσιμες ημέρες κατά τις ώρες 08:00 μέχρι 20:00 και τις αργίες κατά τις ώρες 10:00 μέχρι 16:00.

ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 3ΓΒ/2023 ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΟΥ 5.000 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΣΕΠ- ΔΥΠΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ!! – Τελευταίες πληροφορίες!

Να προσλάβουν υπαλλήλους με επιχορήγηση μισθού και ασφαλιστικών εισφορών από το κράτος μέχρι του ποσού των 1.022 ευρώ τον μήνα έχουν την ευκαιρία να εξασφαλίσουν χιλιάδες επιχειρήσεις μέσω προγράμματος της ΔΥΠΑ(dypa.gr): Εντούτοις οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να σπεύσουν καθώς όπως όλα δείχνουν η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των σχετικών αιτήσεων θα κλείσει έως τα τέλη του μήνα.

Ήδη έχουν υποβληθεί σχεδόν 14.000 αιτήσεις. Ωφελούμενοι θα είναι άνεργοι ηλικίας ως και 45 ετών.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, είτε μέσω της πλατφόρμας e-services της ΔΥΠΑ (dypa.gov.gr) είτε μέσω gov.gr και συγκεκριμένα μέσω του συνδέσμου: https://www.gov.gr/ipiresies/epikheirematike-drasterioteta/apaskholese-prosopikou/summetokhe-epikheireseon-ergodoton-se-programmata-katartises-anergon   Μετά την υποβολή της αίτησης, οι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ θα υποδείξουν στην επιχείρηση υποψηφίους με τα απαιτούμενα προσόντα που δήλωσε η επιχείρηση.

Δικαιούχοι είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις, με προτεραιότητα σε επιχειρήσεις της πράσινης οικονομίας και ωφελούμενοι άνεργοι, εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων της ΔΥΠΑ, ηλικίας 25-45 ετών.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος απασχόλησης ανέρχεται στα 41.331.600 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Τα ποσά της επιχορήγησης των μισθών

Η διάρκεια της κατάρτισης είναι 80 ώρες και η διάρκεια της απασχόλησης είναι 6 μήνες.

Η επιχορήγηση ανέρχεται στο 100% του συνολικού κόστους (μισθός και εισφορές) για την πρόσληψη ανέργων ηλικίας 25-30 ετών, δηλαδή 1.022€ μηνιαία (6.132€ συνολικά), και 80% για την πρόσληψη ανέργων 31-45 ετών, δηλαδή 817,60€ μηνιαία (4.906€ συνολικά).

Εάν επιλέξει η επιχείρηση το καθεστώς κρατικής ενίσχυσης του Γενικού Απαλλακτικού Κανονισμού, η επιχορήγηση διαμορφώνεται στο 50% του συνολικού κόστους (μισθός και εισφορές) για πρόσληψη άνεργων σε μειονεκτική και ιδιαίτερα μειονεκτική θέση – έως 1.000€ μηνιαία για ανέργους 25-30 ετών και έως 800€ μηνιαία για ανέργους 31-45 ετών.

Η επιχορήγηση περιλαμβάνει τα Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και το Επίδομα Αδείας.

Η διαδικασία υποβολής αίτησης βήμα – βήμα

Ποια είναι όμως η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι ενδιαφερόμενοι βήμα – βήμα;

  • Οι επιχειρήσεις υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση μέσω του gov.gr στη διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/epikheirematike-drasterioteta/apaskholese-prosopikou/summetokhe-epikheireseon-ergodoton-se-programmata-katartises-anergon
  • Οι επιχειρήσεις επιλέγουν το καθεστώς κρατικής ενίσχυσης.
  • Οι επιχειρήσεις προσδιορίζουν τις θέσεις, τις ειδικότητες και τα απαιτούμενα προσόντα.
  • H ΔΥΠΑ επιβεβαιώνει ότι η επιχείρηση πληροί τις προϋποθέσεις, αξιολογώντας την αίτηση υπαγωγής εντός 10 εργάσιμων ημερών.
  • Η ΔΥΠΑ υποδεικνύει στις επιχειρήσεις υποψηφίους σύμφωνα με τα προσόντα της θέσης, εντός 5 εργάσιμων ημερών από την έκδοση της απόφασης υπαγωγής/ χρηματοδότησης.
  • Η επιχείρηση προεπιλέγει μεταξύ των υποψηφίων εντός 10 εργάσιμων ημερών.
  • Η ΔΥΠΑ ενημερώνει τον άνεργο που προεπιλέγει η επιχείρηση με κάθε πρόσφορο μέσο εντός 3 ημερών.
  • Ο προεπιλεγμένος υποψήφιος συμπληρώνει ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής, επιλέγει και παρακολουθεί πρόγραμμα κατάρτισης και κατόπιν συμμετέχει σε εξετάσεις πιστοποίησης. ✓ Μετά την πιστοποίησή του, η επιχείρηση προχωρά στην πρόσληψη.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΟΑΕΔ ΔΥΠΑ- ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ!! ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ- ΟΠΕΚΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΓΙΑ Α21, ΚΕΑ, ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ!

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ 100.000 ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ!! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΔΕΚΟ, ΕΦΚΑ- ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα