1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Οι ερωτήσεις που δεν είναι ποτέ «για το καλό σου»


Η μάστιγα των τελευταίων χρόνων είναι οι άνθρωποι που μπερδεύουν την αγένεια με την ειλικρίνεια και πίσω από τη μάσκα του «α εγώ τα λέω τσεκουράτα» ξεφουρνίζουν τις πιο απίστευτες χοντράδες χωρίς κανείς να τους έχει ζητήσει τη γνώμη τους. Μερικές φορές, το κάνουν και με τη μορφή ερωτήσεων που είναι δήθεν «για το καλό σου». Σπόιλερ αλέρτ: Το μόνο καλό που θα σου κάνουν είναι να καταφέρεις να τους ξεχωρίσεις γρήγορα και να τρέξεις μακριά τους.

Σαν να πήραμε λίγο, ε;

Αχ σ’ ευχαριστώ Ευτέρπη μου, καλά που μου το είπες, δεν έχω καθρέφτη σπίτι μου, ούτε ζυγαριά, και επίσης σε αφορά πάρα πολύ το σχήμα και το μέγεθος του σώματός μου.

Κουρασμένη φαίνεσαι, δεν κοιμήθηκες καλά;

Ερώτηση που απευθύνεται 99,9% σε γυναίκες, και αποτελεί βασικά παράφραση του «απεριποίητη βγήκες σήμερα από το σπίτι».

Δεν βάλατε ακόμα μπρος για κανά παιδάκι;

Και όλες οι παραλλαγές του: Πότε θα του κάνετε αδερφάκι; Γιατί δεν το βαφτίσατε; Δεν γραφτήκατε ακόμα baby swimming; Τρία ε, πολλά δεν είναι;

Πώς μπορείς να [κάνεις κάτι που δεν εγκρίνουν];

Πώς μπορείς να δουλεύεις τόσες ώρες/ να μη δουλεύεις και να είσαι όλη μέρα σπίτι με τα παιδιά/ να έχεις φίλους άλλου φύλου/ να ξενυχτάς στην ηλικία σου/ να προτιμάς να μένεις σπίτι από το να βγαίνεις. Η λίστα είναι ατελείωτη, και οι άνθρωποι που κάνουν τέτοιες ερωτήσεις δεν νοιάζονται πραγματικά πώς τα καταφέρνεις. Ψάχνουν απλώς να επιβεβαιώσουν ότι αυτοί το κάνουν σωστά κι εσύ το κάνεις λάθος.

Αυτό θα φορέσεις;

Επαναλάβετε μετά από εμάς: Ο κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να φοράει ό,τι του αρέσει, και οι απόψεις που δεν ζητήθηκαν είναι καλό να μένουν εκεί που γεννήθηκαν –στο μυαλό σου.

Δεν σκέφτεσαι το μέλλον;

Όλοι σκεφτόμαστε το μέλλον, επειδή ερωτήσεις σαν αυτή –που βασικά δεν είναι ερώτηση, αλλά συγκαλυμμένη επίκριση– μας έμαθαν από τότε που ήμασταν 4 χρονών να μην ζούμε το παρόν.

Μήπως να βάλεις λίγο νερό στο κρασί σου;

Απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν κατά τη γνώμη της θείας Ευλαμπίας «πολύ υψηλά στάνταρ» πράγμα που μεταφράζεται σε «δεν καταδικάζουν τον εαυτό τους σε μια ζωή δυστυχίας όπως έκανε εκείνη, για να είμαστε όλοι εξίσου δυστυχισμένη ώστε να μην έχει ποιον να ζηλέψει».

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα