1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Οι απαραίτητες γνώσεις για επενδύσεις και trading στα cryptos


Η άγνοια κατά τον Σωκράτη έχει τρεις διαβαθμίσεις: Η απλή όταν δεν γνωρίζεις κάτι, αλλά έχεις γνώση του ότι δεν το γνωρίζεις. Η διπλή, όταν δεν γνωρίζεις κάτι, αλλά δεν γνωρίζεις ότι δεν το γνωρίζεις. Η επονείδιστη, όταν δεν γνωρίζεις κάτι, αλλά δεν θέλεις να το μάθεις.

Όποιος αντιλαμβάνεται την επένδυση στον χώρο των κρυπτονομισμάτων ως τζόγο, είναι φανερό πως δεν έχει καταλάβει το σκεπτικό γύρω από αυτά. Όποιος θεωρεί πως θα επιτύχει χωρίς γνώσεις, μελέτη, ψυχραιμία και ισχυρή θέληση είναι αναπόφευκτο να βιώσει απογοήτευση. Οι σωστές προβλέψεις είναι αποτέλεσμα προετοιμασίας και έρευνας.

Το trading ως επιχειρηματική δραστηριότητα δεν είναι διαφορετικό από οποιονδήποτε άλλο κλάδο. Κερδίζουν αυτοί που διαθέτουν μεράκι, όρεξη για δουλειά, τεχνογνωσία και, βέβαια, τα πιο σύγχρονα εργαλεία.

Όμως, είναι κάτι παραπάνω από αυτό. Έχει τα χαρακτηριστικά ενός αθλήματος. Προσφέρει έντονες εναλλαγές συναισθημάτων. Τη χαρά της επιτυχίας, την απογοήτευση της αποτυχίας, το να δίνεις κάθε φορά τον καλύτερό σου εαυτό, με την ανάλογη κούραση, ψυχολογική και σωματική. Χαίρεσαι την αλαζονική απόλαυση της πρόκλησης, την αδημονία για την επόμενη δυσκολότερη δοκιμασία, το πάθος για επιτυχία.

Για να γίνεις trader, δεν χρειάζεται δίπλωμα. Ο καθένας μπορεί να ανοίξει λογαριασμό και να κάνει άσκοπες κινήσεις. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι αποτυγχάνουν. Για να τα καταφέρετε σε οποιαδήποτε δραστηριότητα, πνευματική ή σωματική, εκτός από τα προσόντα ή το ταλέντο θα πρέπει να έχετε ορισμένες δεξιότητες. Να ακολουθείτε μια συγκεκριμένη μεθοδολογία σκέψης που απαιτείται για την επίτευξη των στόχων και την επίλυση των προβλημάτων.

Ο trader ούτε γεννιέται ούτε γίνεται. Αναδεικνύεται. Το να ανοίγεις λογαριασμό σε μια πλατφόρμα δεν σε κάνει trader. Όπως και το να πηγαίνεις στην εκκλησία δεν σε κάνει Χριστιανό, το να μπαίνεις στην κουζίνα δεν σε κάνει μάγειρα, το να μένεις σε γκαράζ δεν σε κάνει αυτοκίνητο.

Οι αγορές, όπως και ο αθλητισμός, δεν είναι συνηθισμένες δουλειές. Δεν αμείβεσαι με τον χρόνο ή με τον κόπο ή με τα πτυχία. Αμείβεσαι βάσει αποτελέσματος. Όταν αγοράζεις ένα κρυπτονόμισμα, την αγορά δεν την ενδιαφέρει αν έχεις διδακτορικό από το Harvard ή απολυτήριο Δημοτικού, αν είσαι καλός άνθρωπος ή εγκληματίας. Αν έχεις βάλει λεφτά που σου περισσεύουν ή, αν χάνοντας, δεν θα έχουν τα παιδιά σου να σπουδάσουν ή ακόμα και να φάνε. Αδιαφορεί!

Ωστόσο, αν επιτύχεις σε αυτό, η ανταμοιβή είναι μεγάλη. Και όχι μόνο οικονομική. Μπορείς να δουλέψεις από οποιοδήποτε σημείο στον κόσμο. Στην Αθήνα, στη Νέα Υόρκη, από ένα θέρετρο σε κάποιο εξωτικό μέρος. Δεν έχεις ωράρια, δεν χρειάζεται να χτυπήσεις κάρτα, δεν ζητάς από κανέναν άδεια για διακοπές. Αν βαριέσαι ή αν είσαι κουρασμένος, κάνεις διάλειμμα όποτε θέλεις.

Δεν είσαι ούτε υπάλληλος ούτε αφεντικό. Δεν χρειάζεται να χαμογελάς φιλικά, δεν χρειάζεται να είσαι ευγενής με πρόσωπα που δεν συμπαθείς. Δεν υπάρχουν προβλήματα με άλλους συναδέλφους, υφιστάμενους ή προϊστάμενους. Για την ακρίβεια, δεν υπάρχουν άλλοι γύρω σου. Δεν δίνεις αμοιβές σε εργαζόμενους, μόνο στον εαυτό σου. Δεν δίνεις αναφορά στους ανωτέρους σου και δεν θα πληρώσεις ποτέ για λάθος κάποιου υφισταμένου σου.

Ωστόσο, όπως οι υπόλοιπες δουλειές, πρέπει να γίνεται με τον κατάλληλο τρόπο και τη σωστή στρατηγική. Υπάρχει μια ξεκάθαρη διαχωριστική γραμμή μεταξύ του επενδυτή και του τζογαδόρου. Ο βαθμός της σωστής προετοιμασίας με τη δέουσα επιμέλεια διαφοροποιεί τον έναν από τον άλλο. Το ρίσκο των συναλλαγών στο trading μπορεί να μειωθεί σημαντικά όταν είσαι σωστά προετοιμασμένος, δεν είσαι ανυπόμονος και δραστηριοποιείσαι όταν υπάρχει υψηλή πιθανότητα επιτυχίας. Χρειάζεται να βλέπεις και να κρίνεις με διαύγεια τα γεγονότα. Να συνδυάζεις τα δεδομένα, για να βρεθεί η καταλληλότερη στιγμή που θα τοποθετηθείς στην αγορά.

Το σεμινάριο

Η άγνοια και η ανυπομονησία οδηγούν στο να εμπλέκεστε σε συνεχείς και ανούσιες αγοροπωλησίες, πηδώντας ανυπόμονα από το ένα trade στο άλλο. Αυτό ακριβώς είναι το σημείο που βοηθάμε με το σεμινάριο «Επενδύσεις και trading στα κρυπτονομίσματα» που διοργανώνει το Euro2day.gr.

Προτείνουμε τις θεωρητικές ιδέες, μεθόδους και τακτικές που έχουν αποδείξει πως βοηθούν στην πράξη. Διδάσκουμε με απλό τρόπο έννοιες όπως on-chain analysis, δηλαδή ανάλυση των δεδομένων που βρίσκονται στο blockchain. Την ανίχνευση πιθανών ευκαιριών στα διαγράμματα μέσα από την τεχνική ανάλυση. Εξηγούμε πώς επιδρά το μακροοικονομικό περιβάλλοντος στην τιμή των κρυπτονομισμάτων. Τέλος αναλύουμε ποια είναι τα επενδυτικά κριτήρια για την επιλογή αξιόλογων NFTs.

Αυτό το τρίωρο σεμινάριο αφορά όσους θέλουν να ασχοληθούν με τις επενδύσεις και το trading σε κρυπτονομίσματα και δεν έχουν τον χρόνο ή την οικονομική δυνατότητα να παρακολουθήσουν ολόκληρο τον κύκλο σχετικών σπουδών στο Institute of Digital Finance.

Τι θα μάθετε στο σεμινάριο:

·        Επενδυτικές στρατηγικές για μακροχρόνιους ή βραχυχρόνιους επενδυτές στα κρυπτονομίσματα.

·        Εφαρμοσμένες μεθόδους τεχνικής ανάλυσης, αποτελεσματικές για τα κρυπτονομίσματα.

·        Βασικά στοιχεία της διαχείρισης κινδύνου και συναισθηματικός έλεγχος.

·        Μελέτη στοιχείων της on-chain analysis, δηλαδή ανάλυση των δεδομένων που υπάρχουν δημόσια στο Blockchain.

·        Η επίδραση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος στην τιμή των κρυπτονομισμάτων – Σε ποια στοιχεία εστιάζουμε περισσότερο.

·        Επενδυτικά κριτήρια για την επιλογή NFTs.

Με τη λήξη του σεμιναρίου, χορηγούνται βεβαίωση παρακολούθησης και εκπαιδευτικές σημειώσεις.

Εισηγητής είναι ο Βασίλης Παζόπουλος. Ο Β. Παζόπουλος αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Πειραιά και κατέχει πιστοποίηση επενδυτικού συμβούλου από την ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Εργάστηκε ως οικονομικός αναλυτής διεθνών αγορών σε χρηματιστηριακές εταιρείες. Τον Δεκέμβριο του 2014 εκδόθηκε το πρώτο βιβλίο του, με τίτλο «Επενδυτές χωρίς Σύνορα». Είναι υπεύθυνος της στήλης Blockchain & Crypto στο Euro2day.gr και διευθυντής του εκπαιδευτικού προγράμματος για πιστοποιημένους crypto specialist του Institute of Digital Finance.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα