1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Στρούντελ μήλου με φύλλο κρούστας νηστίσιμο | Συνταγές


Στρούντελ.. το διάσημο γλυκό της Αυστρίας με τραγανό φύλλο και μυρωδάτη γέμιση μήλου! Μια απλή και εύκολη στην παρασκευή της συνταγή για μια λαχταριστή, υπέροχη μηλόπιτα “στρούντελ” για να την απολαύσετε με την οικογένειά σας και τους επισκέπτες σας.

Δείτε πιο κάτω σε φωτογραφίες την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • 8 φύλλα κρούστας
  • 1 κιλό μήλα, κατά προτίμηση πράσινα “Γκράν Σμιθ” ή 1 πράσινο 1 κόκκινο, καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 60 γρ. ζάχαρη
  • 1 γεμάτο κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • 80 γρ. μεγάλες και μαλακές ξανθές σταφίδες
  • 80 γρ. καρυδόψιχα, χοντροκομμένη
  • 125 γρ. βούτυρο (για νηστεία θα προμηθευτείτε βούτυρο με φυτικά λιπαρά όπως το “Χωριό Μαργαρίνη ή άλλο επιλογής σας που να περιέχει μόνο φυτικά και όχι ζωϊκά λιπαρά) 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C.
  2. Σε μια μεγάλη λεκάνη ανακατεύουμε με τα χέρια τα κομμένα μήλα με τις σταφίδες, την καρυδόψιχα, την κανέλα και τη ζάχαρη. Λιώνουμε το βούτυρο (με προσοχή να μην το κάψουμε).
  3. Με ένα πινέλο αλείφουμε το ένα φύλλο με λίγο από το βούτυρο. Βάζουμε το δεύτερο φύλλο από πάνω, το βουτυρώνουμε κι αυτό κι επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με όλα τα φύλλα. Φροντίζουμε να κρατήσουμε λίγο βούτυρο για να αλείψουμε την επιφάνεια του γλυκού αργότερα.
  4. Απλώνουμε τη γέμιση στο κέντρο και κατά μήκος του τελευταίου φύλλου, πιέζοντάς την με τα χέρια ώστε να σχηματίσουμε ένα χοντρό μπαστούνι. Ανασηκώνουμε το φύλλο από τις άκρες του και σκεπάζουμε τη γέμιση. Διπλώνουμε τις 2 πλευρές δεξιά και αριστερά προς το κέντρο. Κατόπιν τυλίγουμε το στρούντελ σε ρολό.
  5. Το βάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα ή σε επιφάνεια σιλικόνης ειδική για ψήσιμο. Βουτυρώνουμε την επιφάνεια του γλυκού και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου.

strountel-3 strountel-4 strountel-5 strountel-6 strountel-7Μια συνταγή του Στ. Παρλιάρου

Sintayes.gr,

Συνταγή: Στρούντελ μήλου με φύλλο κρούστας νηστίσιμο

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα