1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Ξηλώνονται αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μετά την φονική επίθεση στη Νέα Φιλαδέλφεια


Ένα κομβόι 50 αυτοκινήτων με οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ πέρασε τα σύνορα και διέσχισε ολόκληρη την Ελλάδα για να φτάσει στη Νέα Φιλαδέλφεια και να επιτεθεί σε φιλάθλους και απλούς περαστικούς. Ο τραγικός απολογισμός μέχρι στιγμής είναι ένας νεκρός, ο 29χρονος Μιχάλης, και οκτώ σοβαρά τραυματίες, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά.

Παρά την αυστηρή απαγόρευση μετακίνησης οπαδών που είχε εκδώσει η UEFA εν όψει του αποψινού αγώνα της ΑΕΚ με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ (ο οποίος αναβλήθηκε) το κομβόι των χούλιγκαν πέρασε ανενόχλητο τα ελληνικά σύνορα, και πολλές από τις Εθνικές Οδούς της χώρας, για να καταλήξει στην Αττική Οδό, όπου η Ελληνική Αστυνομία, παρόλο που είχε ειδοποιηθεί για την έλευσή τους, «έχασε τα ίχνη τους».

«Όσα συνέβησαν τα είχαμε προβλέψει και είχαμε θέσει όλες τις σχετικές πληροφορίες μας, ακόμη και βιντεοληπτικό υλικό, ώρες πριν, υπόψη των αρμόδιων αρχών. Δυστυχώς, το γεγονός πως σήμερα δεν θρηνούμε περισσότερα θύματα, οφείλεται αποκλειστικά στην άμεση επέμβαση της ασφάλειας του γηπέδου και απλών πολιτών» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Από την πλευρά της, και η ΣΤΑΣΥ αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι ειδοποίησε την Αστυνομία όταν οι Κροάτες μπήκαν στον σταθμό Ειρήνη του ΗΣΑΠ: «Ο σταθμάρχης ενημέρωσε τον συντονιστή δικτύου και τον ελεγκτή ασφάλειας της ΣΤΑΣΥ για την παρουσία των ατόμων στον σταθμό και την επιβίβασή τους σε συρμό με κατεύθυνση τον Πειραιά. Η πληροφορία διαβιβάστηκε άμεσα στον συντονιστή του σχεδίου “Αριάδνη” της ΕΛ.ΑΣ. Τα άτομα αποβιβάστηκαν στον σταθμό Περισσός».

Η ανακοίνωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη

Την άμεση απομάκρυνση επτά Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ από τις θέσεις τους και τη διενέργεια εσωτερικής έρευνας αποφάσισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος ανέφερε σε ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων πως «ο αθλητισμός δεν είναι χώρος βίας και η φίλαθλη ιδιότητα δεν πρέπει να αμαυρώνεται από τον οπαδισμό. Δυστυχώς, πάρα τη μεγάλη προσπάθεια που έγινε, ιδίως μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να νικήσουμε την οπαδική βία. Θα επιμείνουμε στην κατεύθυνση αυτή, πιο συστηματικά και πιο εντατικά».

Συγκεκριμένα, από τις θέσεις ευθύνης τους απομακρύνονται: Ο Προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, και οι Επικεφαλής των Τμημάτων Τροχαίας Ιωαννίνων, Α’, Β’ και Γ’ Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων, Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Αχαΐας, και Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Κορινθίας.

Έντονες αντιδράσεις από την Αντιπολίτευση

«Αν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου νομίζει ότι θα κρυφτεί από τις ευθύνες του με την απομάκρυνση επτά αξιωματικών, είναι γελασμένος» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας την παραίτηση του υπουργού.

«Αντί για αποποίηση ευθυνών και δηλώσεις δήθεν αποφασιστικότητας, ο κ. Οικονόμου θα έπρεπε ήδη να έχει παραιτηθεί. Θα ήταν το ελάχιστο δείγμα ευθιξίας για το γεγονός ότι κομβόι με ακροδεξιούς χούλιγκαν από την Κροατία διέσχισαν ανενόχλητοι τη χώρα μέχρι την Αθήνα και δολοφόνησαν έναν νέο άνθρωπο».


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα