1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Ξεφεύγει η κατάσταση με το λάδι. Τσιπάρουν τις ελιές και κάνουν περιπολίες στους ελαιώνες (βίντεο)


Η κούρσα στην τιμή του ελαιόλαδου δεν έχει τέλος, και εκτιμήσεις της αγοράς θέλουν το δημοφιλές προϊόν του ελληνικού τραπεζιού να φτάνει ακόμα και τα 15 ευρώ το λίτρο.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελαιουργών Ηρακλείου, Βαγγέλης Πρωτογεράκης ανέφερε πως οι παραγωγοί της Μεσαράς, όπου οι ελαιοκαλλιέργειες είναι φροντισμένες και αρδεύονται, εκφράζουν την ανησυχία τους και αναζητούν λύσεις για την ασφάλεια των ελαιοκαλλιεργειών τους, ενόψει της συγκομιδής του ελαιόκαρπου.

Μάλιστα, μεταξύ των παραγωγών, εντείνονται οι συζητήσεις για την τοποθέτηση ακόμα και… μικροτσίπ στον ελαιόκαρπο, όπως κάποιοι κάνουν με τα κοπάδια ζώων, ώστε, σε περίπτωση κλοπής, να είναι δυνατόν να ανιχνευθεί η πορεία του κλεμμένου φορτίου.

Ο κ. Πρωτογεράκης τόνισε ότι ζητήθηκε ήδη η εντονότερη παρουσία αστυνομικών στις περιοχές με ελαιόδεντρα, για την αποτροπή κλοπών, καθώς οι παραγωγοί προσπαθούν με κάθε τρόπο να προστατεύσουν από επίδοξους ληστές, τα δέντρα που έχουν καρπούς.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα