1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Νεκρά από ηλεκτροπληξία φλαμίνγκο στο Μεσολόγγι


Μαρτυρικό θάνατο βρήκαν κάποια φλαμίνγκο στην περιοχή της Ταουρλίδας, στη λιμνοθάλασσα του Μεσολλογίου, καθώς βρέθηκαν νεκρά λόγω ηλεκτροπληξίας.

Ο Νίκος Νούλας, μέλος της ελληνικής ορνιθολογικής εταιρίας, μίλησε στο protothema.gr ο ίδιος, για το περιστατικό εξηγώντας ότι τα πουλιά βρήκαν φρικτό θάνατο:

«Ό,τι έγινε δυστυχώς συνέβη μετά από όχληση στο σημείο, όπου βρίσκονταν τα πουλιά, με αποτέλεσμα αυτά να τρομάξουν και να προσπαθήσουν να πετάξουν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλά από αυτά να φτάσουν τα γυμνά καλώδια της ΔΕΗ και να πεθάνουν από ηλεκτροπληξία, ενώ άλλα βρέθηκαν με σπασμένες φτερούγες, πόδια και εσωτερική αιμορραγία».

«Έχουμε κάνει μελέτη για την πτώση πουλιών στο δρόμο της Τουρλίδας. Διαπιστώσαμε πως πολλά είδη πουλιών πέφτουν στα καλώδια της ΔΕΗ, έτσι πιέσαμε μαζί με την Anima τον ΔΕΔΔΗΕ και ξεκίνησε η υπογειοποίηση των καλωδίων. Το έργο μπορεί σε ένα μήνα να έχει ολοκληρωθεί, αλλά δυστυχώς έγινε αυτό που έγινε» πρόσθεσε ο Ν. Νούλας ενώ ξεκαθάρισε ακόμη πως : «Το περιστατικό συνέβη μετά από όχληση, μιλάμε για κοντά χίλια πουλιά που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στη λιμνοθάλασσα. Κάποια πρόλαβαν και πέρασαν σε ύψος τα καλώδια, κάποια άλλα όχι. Υπολογίζεται ότι οκτώ βρέθηκαν νεκρά και τρία τραυματισμένα. Σημασία έχει πως ξεκίνησε το περιστατικό μπήκαν σκυλιά και τρόμαξαν; Προσπάθησε κάποιος να τα φωτογραφήσει από κοντά; Είναι πολλά αυτά που μπορούν να έχουν επηρεάσει την κατάσταση».

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα