1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Τί είναι το αγιουρβεδικό μασάζ και σε τι διαφέρει από τα υπόλοιπα


Είναι σίγουρο πως θα έχεις ακούσει να μιλάνε πολύ γι’ αυτό τα τελευταία χρόνια και πως έχεις δει διάφορα στούντιο να ξεπετάγονται στις γειτονιές της Αθήνας. Ξέρεις όμως τι πραγματικά είναι το αγιουρβεδικό μασάζ και σε τι μπορεί να ωφελήσει το σώμα αλλά και το πνεύμα σου;

Όσοι ακολουθούν τον αγιουρβεδικό τρόπο ζωής πιστεύουν ότι το σώμα αποτελείται από τα πέντε βασικά συμπαντικά στοιχεία: διάστημα, αέρας, νερό και γη.

Τί είναι το αγιουρβεδικό μασάζ;
Το ιδιότυπο αυτό μασάζ δανείζεται τα βασικά στοιχεία της Αγιουρβέδα για να δημιουργηθεί μια εμπειρία που επικεντρώνεται στην χαλάρωση, την αποβολή του άγχους, αλλά και την κατάρριψη των συναισθηματικών εμποδίων. Ένα παράδειγμα ενός τέτοιου μασάζ είναι αυτό που επικεντρώνεται σο τσάκρα της καρδιάς, αλλά και στα σημεία “μάρμα”-ενεργειακά σημεία του σώματος που χρησιμοποιούνται για σκοπούς ίασης στην Αγιουρβέδα. Σκοπός είναι να “ξεγελάσεις” αυτά τα σημεία για να ρυθμίσεις την ενέργεια του σώματός σου, ώστε να αισθάνεσαι όσο το δυνατόν πιο χαλαρωμένη γίνεται.

Σε τι διαφέρει από ένα κανονικό μασάζ;
Η μεγάλη χρήση των αιθέριων ελαίων και η εστίαση σε συγκεκριμένα ενεργειακά σημεία του σώματος κάνει ένα αγιουρβεδικο μασάζ διαφορετικό από ένα σουηδικό μασάζ, παραδείγματος χάρη. Επιπλέον, η θεραπεία είναι πολύ πιο επικεντρωμένη στο χειρισμό των ενεργειακών σου πεδίων και στην απελευθέρωση του συναισθηματικού φορτίου και όχι τόσο στις συσπάσεις των μυών σου.

Τι είδους έλαια χρησιμοποιούνται;
Το αγιουρβεδικό μασάζ βασίζεται σε αιθέρια έλαια για να μεγιστοποιηθεί η εμπειρία των αισθήσεών σου. Το μασάζ μου χρησιμοποιουνται έλαια όπως το γεράνι-τριαντάφυλλο, ο κέδρος και το ylang-ylang και αρώματα όπως το γλυκό πορτοκάλι, η λεβάντα και το ροδόδενδρο για να απελευθερωθεί το συναισθηματικό βάρος και να αποκατασταθεί η αίσθηση της ισορροπίας και της αρμονίας.

Αποβάλλεις όντως περισσότερο άγχος από ότι κατά τη διάρκεια ένος κανονικού μασάζ;
Αυτό εξαρτάται από το επίπεδο του άγχους που ίσως σε έχει καταβάλει. Ένα παραδοσιακό μασάζ ανακουφίζει από το σωματικό στρες που προκαλείται από τη συσσώρευση εντάσεων στους μύες. Το αγιουρβεδικό μασάζ έχει μια πιο ολιστική προσέγγιση, εστιάζοντας πολύ περισσότερο στο συναισθηματικό στρες απ’ ότι στο σωματικό.

ΠΗΓΗ

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα