1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Χωρίς κατηγορία

ΝΕΑ LIVE ΑΣΕΠ! ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ-ΕΚΠΛΗΞΗ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023

ΑΣΕΠ (asep.gr) ΝΕΑ ΤΩΡΑ!! ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ – ΔΕ, ΥΠ! ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ (efka.gov.gr) ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023! – Μην χάσετε την ευκαιρία!

ΝΕWS: Η ώρα της δημοσίευσης για τη μεγάλη προκήρυξη μονίμων (776 προσλήψεις ΔΕ – ΥΕ) στα νοσοκομεία όλης της χώρας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από το tilegrafimanews.gr

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, το ΑΣΕΠ (www.asep.gr) υπολογίζει να αναρτηθεί στο Εθνικό Τυπογραφείο έως την άλλη Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2023.

ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΟΠΕΚΕΠΕ! ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ BLACK FRIDAY 2023!

Η αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή παρότι ήταν έτοιμη εδώ και καιρό να προωθήσει την προκήρυξη για δημοσίευση προσέκρουσε σε αλλεπάλληλες “διευκρινίσεις” από την πλευρά του υπουργείου Υγείας.

Τώρα, στην οδό Πουλίου 6 (έδρα ΑΣΕΠ) ευελπιστούν ότι δεν θα σημειωθεί άλλη παρέκκλιση από τον προγραμματισμό δημοσίευσης του μεγάλου διαγωνισμού.

Νοσοκομεία 2023: Γιατί οι καθυστερήσεις

Οι συνηθέστεροι λόγοι που ευθύνονται για την καθυστέρηση στη δημοσίευση νέων προκηρύξεων είναι τρεις:

1) Η προκήρυξη περιλαμβάνει πολλούς φορείς. Όταν συμβαίνει αυτό απαιτούνται περισσότερες συνεννοήσεις.

2) Ο φορέας (συνήθως υπουργεία) που ζητά την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού δεν διαθέτει -πιθανότατα- επαρκές τμήμα στις Διευθύνσεις Προσωπικού προκειμένου να “τρέξουν” οι διαδικασίες.

3) Γίνονται αλλαγές της… τελευταίας στιγμής ή ο φορέας ζητά συνεχώς διευκρινίσεις.

Νοσοκομεία 2023: Πότε οι αιτήσεις

Το ΑΣΕΠ (asep.gr) επιθυμεί οι αιτήσεις να “πιάσουν” και Νοέμβριο. Δηλαδή να ανοίξει η πλατφόρμα στα τέλη του τρέχοντος. Σε κάθε περίπτωση η υποβολή των ηλεκτρονικών αιτήσεων θα ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν.

ΑΣΕΠ ΝΕΑ ΤΩΡΑ!! ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ – ΔΕ, ΥΠ! ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023! – Ημερομηνίες πληρωμών!

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από τον e-ΕΦΚΑ (efka.gov.gr), οι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών.

Κατά συνέπεια, οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του e-ΕΦΚΑ μηνός Δεκεμβρίου 2023 θα διενεργηθούν για μεν τους μη μισθωτούς στις 27/11/2023, ημέρα Δευτέρα, για δε τους μισθωτούς στις 29/11/2023, ημέρα Τετάρτη.

Συγκεκριμένα:

  • Ο  ΟΑΕΕ(oaee.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου
  • Ο  ΟΓΑ(oga.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου
  • Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών) θα καταβάλλει τις συντάξεις τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου
  • Οι συντάξεις ΕΦΚΑ για όσους είναι συνταξιούχοι (Μισθωτοί & Μη Μισθωτοί) από 1.1.2017 και έπειτα (ν.4387/2016) θα καταβληθούν τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου
  • Το  ΙΚΑ(ika.gr) θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023
  • Το  Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023
  • Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν όπως στο Δημόσιο δηλαδή την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου
  • Το ΝΑΤ(nat.gr) και ΚΕΑΝ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου
  • Το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου
  • Το ΕΤΑΤ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου
  • Η ΔΕΗ θα καταβάλλει τις συντάξεις την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου

Ο ΟΠΕΚΑ (opeka.gr) θα καταβάλει τις συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

ΑΣΕΠ ΝΕΑ ΤΩΡΑ!! ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ – ΔΕ, ΥΠ! ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023!-Πότε θα καταβληθεί το δώρο και τι ποσό θα λάβετε

Μπορεί να βρισκόμαστε στις αρχές Νοεμβρίου, ωστόσο πλέον μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την καταβολή του δώρου Χριστουγέννων στους εργαζόμενους, αφού, πρέπει να πιστωθεί στους λογαριασμούς τους μέχρι την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου.

Δικαιούχοι του δώρου Χριστουγέννων είναι όλοι οι μισθωτοί, που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης σε οποιοδήποτε εργοδότη.

Το ποσό που θα λάβουν οι εργαζόμενοι εξαρτάται από τον τρόπο αμοιβής τους, δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό.

Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το δώρο Χριστουγέννων αρχίζει από την 1η Μαΐου μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους.

Πώς υπολογίζεται

Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται για την έκτακτη αυτή καταβολή είναι από την 1η Μαΐου μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους.

Έτσι, οι εργαζόμενοι που η σχέση εργασίας τους με τον εργοδότη είχε διάρκεια χωρίς διακοπή όλη τη χρονική περίοδο που αναφέραμε δηλαδή από 1ης Μαΐου μέχρι 31ης Δεκεμβρίου κάθε έτους, δικαιούνται ολόκληρο το Δώρο που είναι ίσο με ένα (1) μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και με 25 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.

Με την νέα online εφαρμογή που έχει δημιουργήσει το ΚΕ.Π.Ε.Α. δίνεται η δυνατότητα οι εργαζόμενοι να υπολογίσουν μόνοι τους το δώρο Χριστουγέννων που δικαιούνται. Υπολογίστε το ποσό που θα λάβετε στον σύνδεσμο: kepea.gr/calc-doro-xristoygennon.php.

Όσοι όμως από τους παραπάνω μισθωτούς, που η σχέση τους με τον εργοδότη δεν διήρκησε ολόκληρο το χρονικό διάστημα (από 1/5 έως και 31/12), δικαιούνται να λάβουν τμήμα του δώρου ανάλογο με τη χρονική διάρκεια της εργασιακής τους σχέσης.

Σε αυτή τη περίπτωση το δώρο Χριστουγέννων υπολογίζεται ως εξής:

2/25 του μηνιαίου μισθού ή 2 ημερομίσθια – ανάλογα με το πώς αμείβονται – για κάθε 19 ημερολογιακές ημέρες διάρκειας της εργασιακής σχέσης.

Ακόμα και οι μισθωτοί που εργάστηκαν χρονικό διάστημα μικρότερο των 19ημέρων δικαιούνται ανάλογο κλάσμα του δώρου.

Βάση για τον υπολογισμό του δώρου αποτελούν οι αποδοχές που πραγματικά καταβάλλονται στους μισθωτούς κατά την 10η Δεκεμβρίου. Σε περίπτωση που η εργασιακή σχέση έχει λυθεί πριν από τις παραπάνω ημερομηνίες τo δώρο Χριστουγέννων υπολογίζεται με βάση τις αποδοχές που καταβάλλονταν την ημέρα που λύθηκε η εργασιακή σχέση.

Σαν καταβαλλόμενος μισθός ή ημερομίσθιο είναι το σύνολο των τακτικών αποδοχών. Στη έννοια των τακτικών αποδοχών περιλαμβάνονται ο μισθός ή το ημερομίσθιο, καθώς και κάθε άλλη παροχή (είτε σε χρήμα είτε σε είδος, όπως τροφή, κατοικία κλπ.) εφόσον καταβάλλεται από τον εργοδότη σαν αντάλλαγμα της παρεχόμενης από τον μισθωτό εργασίας, τακτικά κάθε μήνα, ή κατ’ επανάληψη, περιοδικά, κατά ορισμένα διαστήματα του χρόνου.

Στην έννοια των τακτικών αποδοχών, σύμφωνα με τη νομολογία των δικαστηρίων εντάσσονται επίσης και:

το επίδομα αδείας: για τον υπολογισμό στο δώρο της αναλογίας του επιδόματος αδείας πολλαπλασιάζουμε το συνολικό ποσό του δώρου που δικαιούται ο μισθωτός επί τον συντελεστή 0,041666.

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ !!! Έρχεται νέο ψαλίδι μέσα στο 2024

ΕΚΤΑΚΤΟ ΦΕΚ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ- ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΕΛΓΑ ΕΩΣ 20/11! ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΜΠΛΑΚ ΦΡΑΝΤΕΙ 2023!

 

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα