1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Πώς να απλώνεις σωστά τα ρούχα σου


Δώσε προσοχή γιατί θα μιλήσουμε ακόμη μια φορά χρησιμοποιώντας τη σκληρή γλώσσα της αλήθειας. Ποτέ δεν χωνέψαμε το άπλωμα των ρούχων, όμως το είδαμε με άλλο μάτι, όταν καταλάβαμε τη σημασία του. Βλέπεις το σωστό άπλωμα μπορεί να αποδειχθεί ο καλύτερος σύμμαχος μας στην προαιώνια μάχη με τα τσαλακωμένα και ξεχειλωμένα ρούχα, τα οποία ποτέ του κανείς δεν συμπάθησε. Αποφασίσαμε λοιπόν να σου δώσουμε τα φώτα μας για να γίνεις κι εσύ με τη σειρά σου, εξπέρ του απλώματος.

Ξεχώρισε τα και θα δεις

Διαχώρισε τα ρούχα σου ανά είδος (π.χ., πουκάμισα, παντελόνια, εσώρουχα) για να είναι πιο εύκολο το άπλωμα αυτών. Βάζοντας τα κατά σειρά, είναι πιο εύκολο να παρατηρήσεις λάθη στον τρόπο που απλώνεις και να τα διορθώσεις άμεσα.

Το τίναγμα πολλοί εμίσησαν αλλά…

Οι ζάρες είναι ίσως ο μεγαλύτερος εφιάλτης του απλώματος και για να γλιτώσεις από δαύτες θα πρέπει να τινάζεις τα ρούχα σου πολύ καλά, πριν τα «κρεμάσεις» στα σκοινιά.

Μην φοβηθείς να τα απλώσεις ανάποδα

Αν τα σκοινιά απλώματος ή η απλώστρα σου βρίσκεται σε χώρο με ήλιο κατά μέτωπο τότε καλό θα ήταν να απλώνεις τα ρούχα σου ανάποδα, ώστε να αποφύγεις το πολύ ενοχλητικό ξεθώριασμα.

Από κάτω προς τα πάνω θα δεις χαΐρι

Σε ενοχλούν και σένα τα ενοχλητικά σημάδια που αφήνουν τα μανταλάκια στα ρούχα σου; Ξέρεις, μιλάμε για αυτά που δεν φεύγουν ούτε με επιμελές σιδέρωμα. Φρόντισε να απλώνεις τα ρούχα σου από κάτω προς τα πάνω κι έτσι θα αποχαιρετήσεις τα σημάδια μια για πάντα. Παράλληλα θα γλιτώσεις κι από τις εξίσου ενοχλητικές ζάρες των παντελονιών, το άπλωμα των οποίων συνήθως ταλαιπωρεί πολύ κόσμο.

Στο τέλος τις κάλτσες και τα εσώρουχα

Ξεκίνα το άπλωμα με τα πιο φαρδιά και μακριά ρούχα. Για αυτά προτίμησε τα έξω σκοινιά, αφήνοντας προς το τέλος τις κάλτσες και τα εσώρουχα. Με αυτόν τον τρόπο και το άπλωμα θα γίνει πιο γρήγορο και θα γλιτώσεις από πιθανά ενοχλητικά βλέμματα γειτόνων στα εσώρουχα σου.

Κι αν δεν χωράνε μάνα μου;

Στη συγκεκριμένη περίπτωση καλό θα ήταν να απλώνεις τα ρούχα σου με ενωμένες τις άκρες, γλιτώνοντας έξτρα χρόνο αλλά και κερδίζοντας συγχρόνως διαθέσιμα μανταλάκια. Ίσως χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να στεγνώσουν όλα, όμως αυτό στην ηλιόλουστη Ελλάδα δεν αποτέλεσε ποτέ σοβαρά πρόβλημα.

Τα πουλόβερ και τα μάτια σου

Προσπάθησε να μην απλώνεις τα πουλόβερ σου γιατί ξεχειλώνουν. Προτίμησε αντί του απλώματος να τα τοποθετήσεις στην ευθεία μιας απλώστρας. Μπορεί να χρειαστούν περισσότερο χρόνο στεγνώματος, όμως δεν θα τα δεις να ξεχειλώνουν τόσο εύκολα.

Ξέχνα για πάντα το δίπλωμα στη μέση

Απόφυγε να απλώνεις τα ρούχα σου διπλωμένα στη μέση καθώς θα χρειαστεί ο διπλός χρόνος για να στεγνώσουν από ότι χρειάζονται αν τα απλώσεις από κάτω προς τα πάνω.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα