1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Μοσχαράκι με κρεμώδη σάλτσα μανιταριών


Αυτή η συνταγή με το μοσχάρι και τη σάλτσα μανιταριών είναι πολύ γρήγορη και θα σας ενθουσιάσει. Το μόνο που πρέπει να προσέξετε, είναι να αγοράσετε το κρέας από εγγυημένο κατάστημα ποιοτικά.

Extra tip: Αν έχετε περισσεύματα από αυτό το πεντανόστιμο φαγητό, μπορείτε να φτιάξετε ένα γρήγορο και νόστιμο πιάτο ζυμαρικών. Απλώς ψιλοκόψτε το κρέας σε λεπτές φέτες και ζεστάνετέ το. Προσθέστε τον ζωμό κοτόπουλου για να ελαφρύνετε τη σάλτσα και ανακατάψτε το με φρέσκιες ταλιατέλες.

Υλικά

4 μοσχαρίσια εσκαλόπ (100γρ. το καθένα)

4 κ.σ. αλεύρι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

15γρ. βούτυρο

250γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα

200ml ζωμός κοτόπουλου

100ml ξηρό λευκό κρασί

2 κλωναράκια θυμάρι

4 κ.σ. κρέμα γάλακτος

ρύζι για το σερβίρισμα

αλάτι-μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

1. Βάλτε τα κομμάτια του μοσχαριού ανέμεσα σε φύλλα λαδόκολλας και χτυπήστε το καθένα με ένα σφυράκι ή ξύλινο πλάστη, μέχρι να αποκτήσει πάχος 3 χιλιοστά. Αλατοπιπερώστε τα. Βάλτε το αλεύρι σε ένα πιάτο, αλατοπιπερώστε το και σκεπάστε κάθε κομμάτι και στις δύο πλευρές.

2. Ζεστάνετε το λάδι και το βούτυρο σε μέτρια θερμοκρασία σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με κάπακι και αφήστε 2 εσκαλόπ να πάρουν χρώμα για 1 λεπτό από κάθε πλευρά. Αφήστε τα στην άκρη σε ένα πιάτο. Μαγειρέψτε το υπόλοιπο μοσχάρι.

3. Προσθέστε στην κατσαρόλα τα μανιτάρια, ανακατέψτε τα καλά και μαγειρέψτε τα σε μέτρια θερμοκρασία για 5 λεπτά ανακατεύοντας, μέχρι να βγάλουν τους χυμούς τους, και οι χυμοί να εξατμιστούν. Προσθέστε τον ζωμό, το κρασί και το θυμάρι, αλατοπιπερώστε και αφήστε το μείγμα να πάρει βράση.

4. Βάλτε ξανά το μοσχάρι στην κατσαρόλα και κουνήστε τη για να καλυφθούν τα εσκαλόπ με τη σάλτσα μανιταριού.

5. Μειώστε τη θερμοκρασία, σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράστε το κρέας για 5 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία, γυρίζοντάς το προσεκτικά μία φορά στη μέση του μαγειρέματος. Βγάλτε το μοσχάρι από την κατσαρόλα και βάλτε το σε ένα ζεστό πιάτο.

6. Βάλτε τη σάλτσα να πάρει βράση και μαγειρέψτε για 5 λεπτά, μέχρι να μειωθεί ο όγκος της. Προσθέστε την κρέμα και ζεστάνετε. Βάλτε τη σάλτσα και τα μανιτάρια πάνω από το μοσχάρι και συνοδέψτε με ρύζι.

Από το βιβλίο «Μαγειρική για όλη την οικογένεια», εκδόσεις Πεδίο

Διαβάστε επίσης

Κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες baby και μυρωδικά

Πολύχρωμη και γευστικότατη μακαρονοσαλάτα με λαχανικά

Έχουμε τη συνταγή για την πιο εύκολη μηλόπιτα


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα