1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Μικρά μυστικά για να έχεις πάντα χώρο στη βαλίτσα σου


Μια φορά να τον έχεις περάσει τον εφιάλτη, τον θυμάσαι όλη σου τη ζωή: Δεν είναι ότι άντε έκατσες πάνω στη βαλίτσα και έκλεισε, το ζόρι ξεκινά μετά. Εκεί που πρέπει να την σούρεις σε πλακόστρωτο καλντερίμι νησιού με 40 βαθμούς υπό σκιάν, ενώ το βάρος της αγγίζει τα 15 κιλά. Και το χερούλι σπάει.

Το travel light που έχουν κάνει μάντρα οι φτηνές αεροπορικές εταιρείες είναι τέχνη, και δεν χρειάζεται να ταξιδεύεις με αεροπλάνο για να την τελειοποιήσεις. Σου μαζέψαμε μυστικά και κόλπα για να ταξιδεύεις πάντα ανάλαφρη/ος και ξέγνοιαστη/ος.

Ο βασικός κανόνας έχει ως εξής: Πριν ξεκινήσεις να γεμίζεις τη βαλίτσα, βγάλε από τη ντουλάπα όλα όσα πιστεύεις ότι θα χρειαστείς, και άπλωσέ τα στο κρεβάτι. Τα βλέπεις; Ωραία, τώρα πάρε τα μισά και βαλ’ τα πίσω στη ντουλάπα. Τα υπόλοιπα μπορείς να αρχίσεις να τα τυλίγεις.

Γιατί το κάνουμε αυτό; Γιατί όλοι μας, ειδικά όσοι δεν ταξιδεύουμε συχνά, έχουμε την τάση να παρασυρόμαστε, ότι στις διακοπές θα χρειαστούμε πολλά διαφορετικά ρούχα για πολλές διαφορετικές περιστάσεις. Η πραγματικότητα, ειδικά το καλοκαίρι, είναι πολύ διαφορετική: Στην πράξη κατά πάσα πιθανότητα θα κυκλοφορείς όλη τη μέρα με το μαγιώ κι ένα σορτσάκι, άντε να βάλεις κι ένα ρούχο το βράδυ για να πας να φας. Να σου πούμε κι ένα μυστικό; Αυτό το ρούχο δεν χρειάζεται να είναι διαφορετικό κάθε βράδυ.

Τύλιξε τα ρούχα σου αντί να τα διπλώνεις, όπως φαίνεται στην φωτογραφία. Αφενός πιάνουν σημαντικά λιγότερο χώρο, αφετέρου δεν τσαλακώνουν. Διπλό κέρδος.

Μην πάρεις δεύτερο ζευγάρι παπούτσια. Ένα που θα φοράς, κι ένα ζευγάρι σαγιονάρες για την παραλία στη βαλίτσα, και τέλος. Τα καλά σου τα παπούτσια που νομίζεις ότι θα βάλεις στο κλαμπ του νησιού, ας’ τα για τον γάμο του κολλητού σου όταν επιστρέψεις στην Αθήνα.

Πες ότι μπαίνεις σε αεροπλάνο. Κατά πάσα πιθανότητα με καράβι θα πας στο νησί, αλλά ακόμα κι έτσι η πολιτική των υγρών στα αεροπλάνα είναι σωτήρια στην εξοικονόμηση χώρου στις βαλίτσες: Καμία συσκευασία μεγαλύτερη των 100 ml, και όλες μαζί να μην ξεπερνούν το ένα λίτρο. Ναι, γίνεται. Κανείς δεν το πιστεύει μέχρι να τον αναγκάσει η έξτρα χρέωση της βαλίτσας στις low cost αεροπορικές να το κάνει, και να διαπιστώσει ότι μια χαρά γίνεται.

Συνεννοήσου με την παρέα ποιος θα πάρει τι, γιατί δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να φέρετε ο καθένας στο νησί τη δική του οδοντόκρεμα/ ξυριστική λοσιόν/ κρέμα μαλλιών και πάει λέγοντας.

Αν πηγαίνεις κάπου για μια βδομάδα, έχει πιο πολύ νόημα τα ογκώδη αντικείμενα (σαμπουάν, αντηλιακά, αφρούς μαλλιών κλπ) να τα αγοράσεις από εκεί και να μην τα κουβαλάς από το σπίτι.

Οι πετσέτες της θάλασσας, που είναι μακράν το εκνευριστικότερο ογκώδες αντικείμενο στην καλοκαιρινή βαλίτσα, ανήκουν… έξω από αυτή: Είτε στον ώμο, για έξτρα αίσθηση βγαίνω-από-το-πλοίο-και-πάω-κατευθείαν-για-βουτιά, είτε ακόμα καλύτερα αν η αποσκευή σου είναι σακίδιο πλάτης δεμένες με τα λουράκια στο κάτω μέρος, εκεί που είναι κανονικά η θέση για ένα μικρό στρώμα (που σίγουρα έχεις δει πολλούς τουρίστες να κουβαλάνε μαζί τους στα πλοία).


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα