1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Αυτοβελτιωση

Εναλλακτικές διακοπές μέσω των τεχνών | Τι είναι και πώς μας βοηθούν να αποφορτιστούμε από το άγχος


Οι καλοκαιρινές διακοπές δεν είναι πολυτέλεια και δεν είναι για λίγους τυχερούς, είναι για όλους. Η εργασία δεν είναι πλέον διασκεδαστική για πολλούς ανθρώπους. Είναι ψυχολογικά και σωματικά εξαντλημένοι. Μέσα από τις διακοπές πρέπει να ανακάμψουν από ένα χειμώνα με πολλά βάρη. Ακριβώς όπως οι αθλητές, έτσι και οι εργαζόμενοι χρειάζονται επίσης χρόνο, για να αναγεννηθούν. Πώς όμως οι διακοπές μπορεί να είναι ακόμα πιο αποδοτικές; Μέσα από την επαφή με τον εαυτό μας και τη φύση. Σας προτείνουμε λοιπόν τις Εναλλακτικές Διακοπές Μέσω Τεχνών της Έντεχνης Δράσης.

Στο σύγχρονο τρόπο ζωής, παρουσιάστηκε το σύνδρομο χρόνιας κούρασης

Η εργασία είναι δημιουργία, αλλά είναι και ένα μέσο επιβίωσης. Είναι απαραίτητη για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μας και την ολοκλήρωση της προσωπικότητάς μας. Είναι όμως και επίπονη, κουραστική και πολλές φορές… ανθυγιεινή. Μέσα σ’ αυτό το σύγχρονο τρόπο ζωής, οι άνθρωποι με το άγχος και το στρες επιβαρύνονται διαρκώς, με απαιτήσεις του περιβάλλοντος. Πρόκειται για ένα σχετικά νέο φαινόμενο το σύνδρομο χρόνιας κούρασης, το Burn out, που ταλαιπωρεί αρκετούς ανθρώπους, που εργάζονται σε ανταγωνιστικό περιβάλλον. Είναι ένα πολύπλοκο σύνδρομο, που παρουσιάζει ψυχοσωματικά συμπτώματα και το κεντρικό όργανο είναι, τα επινεφρίδια. Εκδηλώνεται μετά από ένα έντονο και παρατεταμένο στρες.

Πώς ο τρόπος που ζούμε επηρεάζει τις σχέσεις μας;

Σε πολλούς ανθρώπους που το άγχος της καθημερινότητας δημιουργεί μια εξάντληση. Οι υποχρεώσεις και οι ευθύνες τους είναι μεγάλες. Δεν βρίσκουν χρόνο για τον εαυτό τους, όπως και για τις κοινωνικές τους σχέσεις. Οι φιλίες και οι σχέσεις είναι δυσλειτουργικές και οι άνθρωποι είναι απομονωμένοι χωρίς κοινωνική ζωή. Έτσι οι εναλλακτικές διακοπές δίνουν ένα πλαίσιο, για όσους νιώθουν μόνοι, χρειάζονται μια ενδυνάμωση και έναν τρόπο να σχετίζονται, με άλλους με περισσότερη ισορροπία. Ώστε οι άνθρωποι να ξανά βρουν το κουράγιο και το νόημα για μια δημιουργική ζωή.

Δίνοντας ώθηση στην υγεία

Μέσα στο σύγχρονο τρόπο ζωής για να είμαστε υγιείς, χρειάζεται να κλέβουμε στιγμές για τον εαυτό μας. Ακόμα και την ώρα που αποφασίζουμε να πάμε διακοπές και σχεδιάζουμε το ταξίδι μας αρχίζουμε να παράγουμε χαρούμενες ορμόνες, τις οποίες διατηρούμε, όσο το φανταζόμαστε και μιλάμε για τις υπέροχες στιγμές που αναζητάμε. Οι επιστήμονες λένε ότι ακόμα και κοιτάζοντας εικόνες από όμορφους προορισμούς διακοπών, μπορεί να μας δώσει μια ώθηση. Πόση ώθηση λέτε τελικά να λάβει κάποιος που θα νιώσει αποδοχή, αγάπη και επαφή με άλλους ανθρώπους και τη φύση. Μπορούμε να κάνουμε αυτό το δώρο στον εαυτό μας και να συνεχίσουμε με περισσότερη αισιοδοξία και δημιουργικότητα.

Τι είναι οι Εναλλακτικές διακοπές μέσω τεχνών;

Οι εναλλακτικές διακοπές μέσω τεχνών (Expressive Art Therapy), είναι κάτι περισσότερο από απλές διακοπές. Είναι ένας εκπληκτικός συνδυασμός να κάνουμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές και ταυτόχρονα να αναζωογονηθούμε τόσο φυσικά όσο και ψυχικά. Να αποφορτιστούμε από το άγχος και το στρες της καθημερινότητας. Να γελάσουμε να κλάψουμε να χορέψουμε. Να βρούμε μια έμπνευση και έναν τόπο να εκφράσουμε τις επιθυμίες και τις ανάγκες μας. Να επικοινωνήσουμε με άλλους, μέσα σε ένα πλαίσιο ασφάλειας. Να μάθουμε πως να σχετιζόμαστε με τον εαυτό μας και με τους άλλους. Επίσης να βρούμε τρόπους να μάθουμε να χαλαρώνουμε. Όταν φτιάχνουμε τέχνη χρησιμοποιούμε το αριστερό ημισφαίριο της λογικής αλλά και το δεξί ημισφαίριο του συναισθήματος και της διαίσθησης. Η ισορροπία των δύο μας βοηθάει να έρθουμε σε αρμονία. Να νιώσουμε μια ψυχική διαύγεια, να πάρουμε αποφάσεις και την ευθύνη της ζωής μας.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα