1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Με τι να αντικαταστήσετε υλικά συνταγής που λείπουν από τη κουζίνα [Μέρος Α’] | Συνταγές



ΥλικόΠοσότηταΑντικατάστασηΑλεύρι για ζύμωμα1 φλ. (160 γρ)1 φλ. (140 γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσειςΑλεύρι για όλες τις χρήσεις1 φλ. (140 γρ)1 φλ. (140 γρ) αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (παραλείψτε το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι από τη συνταγή)
ή 1/2 φλ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής (65 γρ) + 1/2 φλ. (70 γρ) αλεύρι ολικής άλεσηςΑλεύρι ζαχαροπλαστικής1 φλ. (130 γρ)3/4 φλ. (105 γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις + 2 κ.σ. κορν φλάουερ ή νισεστέΑλεύρι που φουσκώνει μόνο του1 φλ. (140 γρ)1 φλ. (140 γρ) αλεύρι για όλες τις χρήσεις + 1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ και 1/4 κ.γ. αλάτιΑμμωνία3/4 κ.γ.1 κ.γ. μαγειρική σόδαΑυγά (ασπράδια)1 μεγάλο ασπράδι (30 γρ)2 κ.σ. ασπράδια αυγού κατεψυγμένα (σε θερμοκρασία δωματίου)
ή
1 κ.σ. ασπράδι σε σκόνη + 2 κ.σ. νερόΑυγά (κρόκοι)2 μεγάλοι κρόκοι (36 γρ)1 μεγάλο αυγό ολόκληρο (57 γρ)

Αν δεν θέλετε καθόλου αυγά στη συνταγή σας δείτε εναλλακτικές λύσεις εδώ

Αυγά (κρόκοι)1 μεγάλος κρόκος (18 γρ)2 κ.σ. κρόκος σε σκόνη + 2 κ.σ. νερό
ή
3 1/2 κ.σ. κρόκος αυγού κατεψυγμένος (σε θερμοκρασία δωματίου)Βανίλια φασόλι1 φασόλι2-3 κ.γ. εσάνς βανίλιαςΓάλα εβαπορε1 φλ. (240 ml)1 φλ. (240 ml) κρέμα γάλακτος ελαφριά ή πλήρηΓάλα ελαφρύ1 φλ. (240 ml)1/2 φλ. (120 ml) γάλα εβαπορέ ελαφρύ + 1/2 φλ. (120 ml) νερόΓάλα ξινόγαλο1 φλ. (240 ml)1 φλ. (240 ml) γάλα + 1 κ.σ. χυμό λεμονιού ή ξύδι. Το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά
ή 1 φλ. (225 γρ) γιαούρτι πλήρες ή ελαφρύ
ή 1 φλ. (240 ml) γάλα + 1 1/2 κ.γ. κρεμόριοΓάλα πλήρες1 φλ. (240 ml)1/2 φλ. (120 ml) γάλα εβαπορέ πλήρες + 1/2 φλ. (120 ml) νερό
ή 1 φλ. (240 ml) γάλα ελαφρύ + 2 κ.σ. (30 γρ) βούτυρο ή μαργαρίνηΓιαούρτι πλήρες1 φλ. (225 γρ)1 φλ. (240 ml) κρέμα γάλακτος πλήρη + 1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
ή
1 φλ. (240 ml) ξινόγαλοΕσάνς βανίλιας1 κ.γ.1/2 φασόλι βανίλιας
ή 1/2 – 1 κ.γ. άλλο είδος εσάνς (αμύγδαλο, πορτοκάλι κλπ)Εσάνς διάφορες (αμύγδαλο, πορτοκάλι κλπ)1 κ.γ.1 κ.γ. άλλο είδος εσάνς (βανίλια, πορτοκάλι, αμύγδαλο κλπ)
ή 1-2 σταγόνες από αιθέριο έλαιο ίδιου αρώματοςΖάχαρη καστανή ή μαύρη1 φλ. (215 γρ)1 φλ. (200 γρ) ζάχαρη λευκή
ή 1 φλ. (200 γρ) ζάχαρη λευκή + 1/4 φλ. (60 ml) μελάσσα
ή για ανοιχτή καστανή ζάχαρη βάλτε 1/2 φλ. (110 γρ) μαύρη ζάχαρη + 1/2 φλ. (100 γρ) λευκή ζάχαρηΖάχαρη λευκή1 φλ. (200 γρ)1 φλ. (215 γρ) πατικωμένη καστανή ή μαύρη ζάχαρη
ή 7/8 φλ. μέλι + μειώστε τα υγρά της συνταγής κατά 3 κ.σ.Ζελατίνη σκόνη1 φάκελος (7 γρ. ή 1 κ.σ.)4 φύλλα ζελατίνης (10 x 23 εκ.)
ή 2 κ.γ. αγάρΖελατίνη φύλλο4 φύλλα (10 x 23 εκ.)1 φάκελος ζελατίνης (7 γρ)Κακάο σκόνη (χωρίς ζάχαρη)3 κ.σ. (20 γρ)30 γρ. κουβερτούρα (μειώστε το βούτυρο της συνταγής κατά 1 κ.σ. – 15γρ) ή 3 κ.σ. (20 γρ) χαρουπόσκονηΚαρύδα (αποξηραμένη τριμμένη)1 φλ. (90 γρ)1 1/4 φλ. φρέσκια καρύδα τριμμένη
ή 1 1/4 φλ.  (110 γρ) καρύδα αποξηραμέη σε φλύδεςΚαρύδα (φρέσκια)1 φλ.1 φλ. (200 γρ) καρύδα αποξηραμένη σε φλύδες
ή 3/4 φλ. (75γρ) καρύδα αποξηραμένη τριμμένηΚαφές (βρασμένος, δυνατός)1/4 φλ. (60 ml)2 κ.σ. (10 γρ) σκόνη εσπρέσο στιγμής διαλυμένη σε 3 κ.σ. καυτό νερόΚορν φλάουερ ή νισεστέ (για να κάνουμε πιο πηχτές σάλτσες)1 κ.σ. (15 γρ)2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσειςΚρέμα γάλακτος (10-12% λιπαρά)1 φλ. (240 ml)7/8 φλ. (210ml) γάλα πλήρες + 2 κ.σ. (30 γρ) λιωμένο βούτυρο ανάλατοΚρέμα γάλακτος (πλήρης 35% λιπαρά – όχι για σαντιγύ)1 φλ. (240 ml)2/3 φλ. (160 ml) γάλα πλήρες + 1/3 φλ. (75 γρ) βούτυρο λιωμένο ανάλατοΚρεμόριο1/2 κ.γ.1/2 κ.γ.  λευκο ξύδι ή λεμόνι (σε συνταγές για μαρέγκα πχ)Σε συνταγές που ζητάνε και κρεμόριο και σόδα (συνήθως στα μπισκότα), αντικαθιστούμε ΚΑΙ τα δυο, βάζοντας στη θέση τους μπέικιν πάουντερ ( 1 κ.γ. μπέικιν ανικαθιστά 1/2 κ.γ. σόδα με 2/3 κ.γ. κρεμόριο).Λάιμ ξύσμα1 κ.γ.1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιούΛάιμ χυμός φρέσκος1 κ.σ.1 κ.σ. φρέσκος χυμός πορτοκάλι ή λεμόνιΛεμόνι ξύσμα1 κ.γ.1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού ή λάιμ
ή 1/2 κ.γ. εσάνς λεμονιούΛεμόνι χυμός φρέσκος1 κ.σ.1 κ.σ. έτοιμος χυμός λεμόνι (από μπουκάλι)
ή 1 κ.σ. φρέσκος χυμός λάιμ
ή 1/2 κ.σ. ξύδι (ανάλογα τη συνταγή – όχι για να δώσει γεύση)Λίπη: Βούτυρο αλατισμένο1/2 φλ. (115 γρ)1/2 φλ. (115 γρ) ανάλατο βούτυρο + 1/4 κ.γ. αλάτι
ή 1/2 φλ. (115 γρ) μαργαρίνηΛίπη: Βούτυρο ανάλατο1/2 φλ. (115 γρ)1/2 φλ. (115 γρ) αλατισμένο βούτυρο και μειώστε το αλάτι στη συνταγή κατά 1/4 κ.γ.
ή 1/2 φλ. (115 γρ) μαργαρίνηΛίπη: Μαργαρίνη1/2 φλ. (115 γρ)1/2 φλ. (115 γρ) αλατισμένο ή ανάλατο βούτυροΜαγειρική σόδα (συνήθως θέλει 1/4 κ.γ. για κάθε φλ. αλεύρι)1/2 κ.γ.2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (θα πρέπει να αντικαταστήσετε το όξινο υγρό της συνταγής με κάποιο άλλο μη όξινο)Μαγιά νωπή30 γρ1 φακελάκι ξηρή μαγιά (9 γρ)Μαγιά ξηρή1 φακελάκι (9 γρ)30 γρ νωπή μαγιά
ή
4 κ.γ. μαγια ξηρή σκόνηΜασκαρπόνε1 φλ. (225 γρ)3/4 φλ. (170 γρ) τυρί κρέμα χτυπημένη με 1/4 φλ. (60 ml) πλήρη κρέμα γάλακτοςΜελάσσα1 φλ. (240 ml)1 φλ. (240 ml) Μέλι
ή
3/4 φλ. καστανή ή μαύρη ζάχαρη σε 1/4 (60 ml) υγρού (να ζεσταθεί μέχρι να λιώσει)Μέλι1 φλ. (240 ml)3/4 φλ. (180 ml) μελάσσα + 1/2 φλ. (100 γρ) λευκή ζάχαρη
ή 1 1/4 φλ. (250 γρ) λευκή ή καστανή ζάχαρη + 1/4 φλ. (60 ml) υγρού + 1/2 κ.γ. κρεμόριοΜπέικιν πάουντερ (συνήθως θέλει 1 κ.γ. για κάθε φλ. αλεύρι)1 κ.γ.1/4 μαγειρική σόδα + 1/2 κ.γ. κρεμόριο + 1/4 κ.γ. νισεστέ
ή 1/4 μαγειρική σόδα + 1/2 φλ. (120ml) ξυνόγαλο
ή γιαούρτι (θα αφαιρέσετε 1/2 φλ. από κάποιο άλλο μη όξινο υγρό της συνταγής)Μπισκότα τρίμα1 φλ. (100 γρ)Μπορεί να αντικατασταθεί με γκοφρέτες σοκολάτας ή βανίλιας, με μπισκότα digestive ή οποιαδήποτε άλλη γεύση μπισκότωνΞηροί καρποί1 φλ. (100 γρ)Μπορείτε να αντικαταστήσετε όλους τους ξηρούς καρπούς με την αντίστοιχη ποσότητα άλλων ξηρών καρπώνΞύδι λευκό1/4 φλ. (60 ml)1/3 φλ. (80 ml) φρέσκο χυμό λεμονιούΠορτοκάλι ξύσμα1 κ.γ.1 κ.γ. ξύσμα από λάιμ ή λεμόνι
ή 1 κ.γ. καραμελωμένη φλούδα πορτοκαλιού ψιλοκομμένηΠορτοκάλι χυμός φρέσκος1 φλ. (240 ml)1 φλ. (240 ml) πορτοκαλάδα εμπορίουΣοκολάτα (κουβερτούρα)30 γρ.3 κ.σ. (20γρ) κακάο + 1 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη (15γρ)Σοκολάτα γάλακτος30 γρ30 γρ. κουβερτούρα + 30 γρ (2 κ.σ.) ζάχαρη ή 30 γρ. λευκή σοκολάταΣοκολάτα λευκή30 γρ30 γρ. σοκολάτα γάλακτοςΣταφίδες1 φλ. (120 γρ)1 φλ. (120 γρ) αποξηραμένα δαμάσκηνα τεμαχισμένα
ή 1 φλ. (120 γρ) διάφορα φρούτα αποξηραμέναΧαρούπι (σκόνη)1 κ.σ. (7 γρ)1 κ.σ. (7 γρ) κακάο


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα