1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Κοτόπουλο κοκκινιστό με μελιτζάνες | Συνταγές


[*]

Ένα λαχταριστό, πεντανόστιμο κοτόπουλο με μελιτζάνες σε σάλτσα ντομάτας αρωματισμένο με  δυόσμο ή βασιλικό. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή για να απολαύστε ένα χορταστικό, υγιεινό πιάτο στο καθημερινό οικογενειακό τραπέζι.

Υλικά συνταγής

  • 4 μελιτζάνες φλάσκες ή 7 τσακώνικες
  • 80 ml ελαιόλαδο + επιπλέον για να αλείψετε τις μελιτζάνες
  • 800 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου, κομμένα σε κύβους 2 εκ. [*]
  • 2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε μικρά καρέ
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες, τριμμένες
  • 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1/2 ματσάκι φρέσκα φύλλα βασιλικό ψιλοκομμένα ή 1/2 ματσάκι φρέσκα φύλλα δυόσμο ή 1 κ.σ. ξερός δυόσμος τριμμένος
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε τις φλάσκες μελιτζάνες σε τέσσερις φέτες, με φορά από το κοτσάνι προς τη βάση τους. Αν είναι τσακώνικες, τις κόβετε στη μέση, με τον ίδιο τρόπο. Τις αλατίζετε και τις αφήνετε για 30 λ σε ένα σουρωτήρι ή τις απλώνετε σε καθαρές πετσέτες ή απορροφητικό χαρτί. Στη συνέχεια τις ξεπλένετε με μπόλικο τρεχούμενο νερό και τις σκουπίζετε καλά. 
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160-170 βαθμούς. Αλείφετε τις κομμένες μελιτζάνες με ελάχιστο ελαιόλαδο, τις απλώνετε σε ένα ρηχό ταψί, τη μια δίπλα στην άλλη σε μονή στρώση και τις ψήνετε, χωρίς να τις γυρίσετε, για 15 λ ή μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζετε από το φούρνο και όταν κρυώσουν τις κόβετε σε κύβους 2-3 εκ.
  3. Σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το μισό (40 ml) ελαιόλαδο, σε δυνατή φωτιά, και σοτάρετε σε δόσεις σε (δόσεις για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και «βράσουν», αντί να τηγανιστούν( τους κύβους κοτόπουλου ανακατεύοντας για 3-4 λ ή μέχρι να ροδίσουν απ” όλες τις πλευρές. Τους βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τους μεταφέρετε σε απορροφητικό χαρτί. 
  4. Χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια και στο λάδι που έμεινε στη κατσαρόλα σοτάρετε τα κρεμμύδια για 2-3 λ ή μέχρι να μαλακώσουν χωρίς όμως να ροδίσουν. Προσθέτετε το πελτέ ντομάτας, τις τριμμένες ντομάτες, ανακατεύετε καλά και μόλις πάρουν βράση χαμηλώνετε πολύ τη φωτιά, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και σιγοβράζετε τη σάλτσα για 10-12 λ ή μέχρι να δέσει ελαφρώς.
  5. Στη συνέχεια βάζετε στη κατσαρόλα τις ψημένες μελιτζάνες και 100 ml ζεστό νερό (ή ζεστό ζωμό κότας ή λαχανικών), τη ζάχαρη, το βασιλικό ή το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Σκεπάζετε πάλι τη κατσαρόλα και μαγειρεύετε, πάντα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λ επιπλέον ή μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες. 
  6. Ρίχνετε στη κατσαρόλα τους κύβους κοτόπουλου, ανακατεύετε απαλά και προσεκτικά και συνεχίζετε το σιγομαγείρεμα για 5 λ επιπλέον. Κλείνετε το μάτι της κουζίνας χωρίς να απομακρύνετε τη κατσαρόλα από το μάτι. Ρίχνετε στο φαγητό το υπόλοιπο (40 ml) ελαιόλαδο το αφήνετε για 10 λ να σταθεί και μετά το σερβίρετε με χωριάτικο ψωμί και τυρί φέτα ή ελιές. 

[*] Αντί για φιλέτο στήθος μπορείτε να βάλετε φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, επίσης κομμένο σε κύβους 2 εκ., το οποίο όμως θέλει πιο πολύ μαγείρεμα.

Προσαρμοσμένο από πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο κοκκινιστό με μελιτζάνες

 


[*]Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα