1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Μήπως είναι ώρα να πούμε «αντίο» στο πάπλωμα; Tips για σωστό πλύσιμο ανάλογα με το υλικό του

Με την καραντίνα λόγω κορωνοϊού ούτε που καταλάβαμε πότε έφτασε η άνοιξη! Οι πρώτες ζέστες έκαναν την εμφάνισή τους και το διαπιστώσαμε ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπου τις τελευταίες ημέρες ξυπνάμε με το μισό πάπλωμα πεσμένο στο πάτωμα. Μήπως έφτασε η στιγμή να του πούμε αντίο μέχρι τον επόμενο χειμώνα;

Τώρα μάλιστα που έχουμε ξεκινήσει την καθιερωμένη ανοιξιάτικη καθαριότητα του σπιτιού, είναι μια δουλειά που αργά ή γρήγορα θα γίνει, οπότε μη το καθυστερείτε άλλο. Βάλτε στο πρόγραμμα τον καθαρισμό του παπλώματός σας πριν τελειώσει η καραντίνα και δεν προλαβαίνετε!

Ξεκινάμε!

Σιγουρευτείτε ότι έχετε αρκετό χρόνο στη διάθεσή σας, αφού το πλύσιμο και το στέγνωμα του παπλώματος μπορεί να πάρει μέχρι και 6-8 ώρες.

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε το υλικό της γέμισης του παπλώματος για να είστε σίγουροι για τη διαδικασία που θα ακολουθήσετε στο πλύσιμό του.

Πουπουλένιο πάπλωμα

Πολλοί λένε ότι τα πούπουλα είναι ζωντανοί οργανισμοί και δεν πρέπει να πλένονται. Ωστόσο, τι γίνεται αν το πάπλωμα λερωθεί ή αν μυρίζει άσχημα; Το πρώτο βήμα είναι να ελέγξετε αν είναι κατάλληλο για να μπει στο πλυντήριο.

Θα πρέπει να το μεταχειριστείτε με προσοχή. Βάλτε το στο πρόγραμμα για τα ευαίσθητα σε χλιαρό νερό, δηλαδή στους 30°C. Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε απορρυπαντικό που να μην περιλαμβάνει ένζυμα, τα οποία μπορεί να καταστρέψουν τα πούπουλα.

Extra-tip: Βάλτε στον κάδο του πλυντηρίου 2-3 μπαλάκια του τένις, ώστε να μη δημιουργηθούν σβόλοι από τα πούπουλα και το πάπλωμα να παραμείνει αφράτο.

Μόλις τελειώσει το πλύσιμο θα πρέπει να το στεγνώσετε καλά. Τοποθετήστε το σε σκιερό και επίπεδο μέρος. Έχετε κατά νου ότι θα πάρει αρκετές ώρες μέχρι να στεγνώσει πλήρως. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, φροντίστε να το τινάζετε προκειμένου να ξεκολλούν τα πούπουλα που έχουν κολλήσει μεταξύ τους και να μη κρατήσουν υγρασία.

Μάλλινο πάπλωμα

Αν το πάπλωμά σας είναι μάλλινο τότε συμπεριφερθείτε του όπως στα μάλλινα ρούχα σας. Προσέξτε να μην το πλύνετε σε καυτό νερό γιατί θα μπει στο πλύσιμο.

Με συνθετικό γέμισμα

Συνήθως τα συνθετικά παπλώματα πλένονται κανονικά στο πλυντήριο, σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να συμβουλευτείτε και την ετικέτα του δικού σας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις κανονικές στροφές για το πάπλωμα που θα πλύνετε, ωστόσο η θερμοκρασία πρέπει να είναι χαμηλή, ειδικά αν το πάπλωμα είναι μεγάλο. Θεωρούμε ότι 30-40 βαθμοί είναι ιδανικοί.

Extra-tip: Πρέπει το πάπλωμα να χωράει να μπει άνετα στο πλυντήριο και να έχει χώρο ώστε να καταφέρνει να γυρνάει κάθε φορά που αναποδογυρίζει ο κάδος. Να θυμάστε πάντα ότι το βάρος του θα διπλασιαστεί όταν πέσει νερό πάνω του με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να γυρίσει το πλυντήριο. Έτσι μπορεί όχι απλώς να χαλάσει το πάπλωμα, αλλά να πάθε ζημιά και το πλυντήριό σας.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα