1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

5 συμβουλές από τη γκουρού της οργάνωσης για να τακτοποιήσετε εν μέσω καραντίνας

Σε μια περίοδο χάους, είναι σημαντικό να στραφείτε στα πράγματα που σας φέρνουν χαρά. Για μερικούς ανθρώπους είναι ο ελεύθερος χρόνος με την οικογένεια, για τους πιο μοναχικούς είναι η ανάγνωση ενός καλού βιβλίου.

Για τη Μαρί Κόντο, όπως πολλοί γνωρίζουν, είναι η τακτοποίηση και η οργάνωση του σπιτού. Δεν έχει σημασία τι σας φέρνει χαρά, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή είναι μια εξαιρετική στιγμή για να οργανώσετε το σπίτι σας. Ο συγχρονισμός δεν θα μπορούσε να είναι πιο τέλειος, καθώς η ανοιξιάτικη καθαριότητα έχει για πολλούς ξεκινήσει!

Ακολουθούν συμβουλές από την ειδικό για το πώς να οργανώσετε το σπίτι σας όσο βρίσκεστε σε καραντίνα.

Ξεκινήστε με την είσοδο του σπιτιού

Ανάψτε αρωματικά κεριά και στικς για να καθαρίσετε τον αέρα και την ενέργεια του σπιτιού και τοποθετήστε λουλούδια μπροστά στην κεντρική είσοδο. Είναι η «αρχή »του σπιτιού, οπότε το να εστιάσετε σε αυτή την περιοχή είναι σημαντικό.

Οργανώστε τα ντουλάπια και το ψυγείο

Πολλοί άνθρωποι εφοδιάστηκαν με τρόφιμα από τις αρχές της καραντίνας, οπότε υπάρχει μια καλή πιθανότητα τα ντουλάπια σας να είναι γεμάτα. Οργανώστε τα ανά κατηγορία, ώστε να μπορείτε πάντα να βρίσκετε αυτό που χρειάζεστε. Η οργάνωση του ψυγείου και των ντουλαπιών θα σας βοηθήσει να γνωρίζετε ακριβώς τι χρειάζεστε όταν χρειαστεί να ξαναπάτε για ψώνια.

Ξεφορτωθείτε ό,τι δε χρειάζεστε

Τώρα είναι μια υπέροχη στιγμή για να κάνετε πράγματα που αναβάλλετε επειδή ήσασταν «πολύ απασχολημένοι». Χωρίς μετακινήσεις και κοινωνικές υποχρεώσεις ως δικαιολογία, δεν έχετε κανένα λόγο να μην ξεκαθαρίσετε όλη τη χαρτούρα που έχει συσσωρευτεί στο γραφείο σας εδώ και μήνες.

Οργανώστε τα καλλυντικά σας

Το συρτάρι ή το ντουλάπι με τα καλλυντικά είναι ένας χώρος που μπορεί εύκολα να γεμίσει με παλιά προϊόντα που έχουν λήξει. Αυτά τα προϊόντα μπορεί να είναι λιγότερο αποτελεσματικά, ή ακόμη και επικίνδυνα στη χρήση. Όταν τακτοποιείτε τα καλλυντικά, να είστε αυστηρές σχετικά με την επιλογή του τι θα κρατήσετε. Τώρα είναι η ώρα να πείτε αντίο σε προϊόντα που έχουν λήξει ή σε προϊόντα που δεν ταιριάζουν πλέον στο γούστο σας.

Βρείτε την αγαπημένη σας ώρα για τακτοποίηση

Η Κόντο αναφέρει ότι η αγαπημένη της ώρα για τακτοποίηση είναι μετά το πρωινό, γιατί έτσι ξεκινά την ημέρα της. Η εύρεση της αγαπημένης σας ώρας για να τακτοποιήσετε, είτε είναι το πρωί, όπως η Κόντο, είτε κατά τη διάρκεια ενός μεσημεριανού διαλείμματος, ή αφού τελειώσετε τη δουλειά, θα σας βοηθήσει να χτίσετε μια ρουτίνα.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα