1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Κοτόπουλο ‘Paprikash’ με πάπρικα σε κρεμώδη σάλτσα ντομάτας με γιαούρτι | Συνταγές


Πεντανόστιμο κοτόπουλο, με 2 ειδών πάπρικες μαγειρεμένο σε μια υπέροχη, κρεμώδη σάλτσα ντομάτας με γιαούρτι. Μια απλή και εύκολη συνταγή για το Ουγγρικό κοτόπουλο “Paprikash” ένα δημοφιλές πιάτο στην Ουγγαρία, απλό αλλά υπέροχο, που έγινε γνωστό για την υπέροχη γεύση του και τη κρεμώδη βελούδινη σάλτσα του. Επειδή η επιλογή της πάπρικας κάνει μεγάλη διαφορά στο Κοτόπουλο “Paprikash” σας συνιστώ να χρησιμοποιήσετε μια ουγγρική πάπρικα, η οποία έχει μια απαλή και γλυκιά γεύση με υπέροχο άρωμα. Σε αυτή τη συνταγή, προστέθηκε και λίγη καπνιστή πάπρικα για περισσότερη γεύση. Δοκιμάστε το!!!

Υλικά συνταγής

  • 6 μπουτάκια κοτόπουλο με τη πέτσα τους (μόνο το επάνω μέρος, όχι τους μηρούς)
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. γλυκιά πάπρικα, κατά προτίμηση πάπρικα Ουγγαρίας
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο 
  • 3-4 γλυκές, ώριμες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια, ή 1½ κονσέρβα των 400 γρ. “Ολόκληρα αποφλοιωμένα ντοματάκια σε χυμό”, ψιλοκομμένα
  • 2 κ.γ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη
  • 2-3 γεμάτες κ.σ. γιαούρτι
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • άγριο ρύζι ή άλλο ρύζι ή ζυμαρικό επιλογής σας για συνοδευτικό

 

Εκτέλεση συνταγής

  1. Στεγνώνετε τα μπουτάκια κουζίνας με απορροφητικό χαρτί και τα αλατοπιπερώνετε και από τις 2 πλευρές. Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί καλά σε μέτρια φωτιά,  σοτάρετε τα μπουτάκια, πρώτα με τη πέτσα τους προς τα κάτω και μετά από την άλλη πλευρά, για περίπου 10 λ ή μέχρι να πάρουν ένα μελί χρώμα και από τις 2 πλευρές.
  2. Όταν είναι έτοιμα τα μπουτάκια τα βγάζετε από τη κατσαρόλα και τα αφήνετε στην άκρη. Στην  ίδια ζεστή κατσαρόλα, προσθέτετε το κρεμμύδι και τη πιπεριά, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, και τα σοτάρετε, ανακατεύοντας συχνά για 4-5 λ περίπου ή μέχρι να αρχίσει η “καραμελοποίηση” του κρεμμυδιού.
  3. Μετά ξαναβάζετε τα σοταρισμένα μπουτάκια στη κατσαρόλα με το κρεμμύδι και τη πιπεριά, προσθέτετε τα 2 είδη πάπρικας και αλατοπίπερο και ανακατεύετε καλά. Τα αφήνετε να μαγειρευτούν για 25-30 δευτερόλεπτα για να βγάλουν οι 2 πάπρικες το άρωμά τους. Προσοχή, μην τα αφήσετε πάνω από 30 δευτερόλεπτα γιατί η πάπρικα θα πικρίσει. 
  4. Προσθέτετε τις ντομάτες, το πελτέ ντομάτας, τη ζάχαρη και 1-2 φλ. ζεστό νερό ή ζωμό κότας, τόσο όσο να καλύψουν τα υγρά το κοτόπουλο. Μόλις πάρουν βράση, μειώνετε τη φωτιά στο χαμηλό, σκεπάζετε τη κατσαρόλα με το καπάκι της και αφήνετε το κοτόπουλο να σιγομαγειρευτεί για 90 λ περίπου ή μέχρι να μειωθούν αρκετά (όχι όλοι) οι χυμοί της σάλτσας.
  5. Στη συνέχεια, αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και με μια τρυπητή κουτάλα, βγάζετε τα μπουτάκια από τη κατσαρόλα και αφήνετε μέσα στη κατσαρόλα τη σάλτσα. Με ένα μπλέντερ χειρός πολτοποιήστε τη σάλτσα μέσα στη κατσαρόλα για να έχετε μια παχιά κρεμώδη σάλτσα.  Αν δεν έχετε μπλέντερ χειρός πολτοποιείστε τη σάλτσα σε κανονικό μπλέντερ και ξαναρίξτε τη στη κατσαρόλα.
  6. Βάζετε πάλι τη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, προσθέτετε στη πολτοποιημένη σάλτσα το γιαούρτι και ανακατεύετε καλά. Μεταφέρετε πάλι το κοτόπουλο στη κατσαρόλα με τη σάλτσα και συνεχίζετε το σιγομαγείρεμα για 5 λ επιπλέον. Σερβίρετε ζεστό το κοτόπουλο Paprikash με ρύζι ή ζυμαρικό επιλογής σας και καλή σας όρεξη!

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο “Paprikash” με πάπρικα σε κρεμώδη σάλτσα ντομάτας με γιαούρτι

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα