1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Κοτόπουλο πικάντικο με πατάτες baby στο τηγάνι | Συνταγές


Πεντανόστιμο κοτόπουλο φιλέτο με πατατούλες μπέιμπι, αρωματισμένο με σκόρδο και βούτυρο, μαριναρισμένο και μαγειρεμένο σε μια πικάντικη σάλτσα που του δίνουν μια απίστευτη, εκπληκτική γεύση. Μια απλή, γρήγορη και εύκολη συνταγή (από εδώ) για να απολαύσετε, όσοι από εσάς αγαπάτε τις πικάντικες γεύσεις, ένα εξαιρετικό γευστικότα γεύμα ή δείπνο. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

  • 650 γρ. στήθος κοτόπουλου κομμένο, σε λωρίδες/μακρόστενα στικς  
  • 650 γρ. πατάτες baby, κομμένες στα τέσσερα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. ψιλοκομμένο θυμάρι φρέσκο
  • 1 κ.γ. ψιλοκομμένο δεντρολίβανο φρέσκο
  • 1 κ.γ. ψιλοκομμένη ρίγανη φράκια
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • νιφάδες κόκκινης πιπεριάς τσίλι (προαιρετικά)
  • Για την μαρινάδα
  • 1/4 φλ. τσαγιού σάλτσα σόγιας
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. σάλτσα καυτερή (όπως Sriracha ή άλλη επιλογής σας τσίλι)

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ο σωστός τρόπος για να κόψετε το το στήθος κοτόπουλο σε λωρίδες είναι: Κόβετε πρώτα τα στήθη στη μέση ώστε να λεπτύνουν σε πάχος και μετά τα κόβετε σε λωρίδες κατά μήκος/κάθετες. Είναι σημαντικό να τις κόψετε κατά μήκος γιατί έτσι δεν θα κόψετε τις ίνες. Το οριζόντιο κόψιμο της ίνας οδηγεί σε απώλια υγρασίας του κρέατος και θα “στεγνώσει”.
  2. Βάζετε τις λωρίδες κοτόπουλου σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε τη σάλτσα σόγιας, το ελειόλαδο, αλάτι πιπέρι και την καφτερή σάλτσα. Τα ανακατεύετε καλά και τα αφήνετε στην άκρη να μαρινάρονται όσο εσείς ετοιμάζετε τις πατάτες. 
  3. Κόβετε τις πατάτες baby στα 4 και μετά τις βράζετε σε κοχλαστό αλατισμένο νερό για 8 λ. Αυτό θα επιταχύνει το χρόνο μαγειρέματος στο τηγάνι και θα εξασφαλίσει μια ωραία, χρυσαφένια κρούστα στις πατάτες. Μετά τα 8 λ βρασίματος τις στραγγίζετε καλά.
  4. Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά 2 κ.σ. και τη 1 κ.σ. βούτυρο. Όταν λιώσει το βούτυρο ρίχνετε στο τηγάνι τις στραγγισμένες πατάτες και τις σοτάρετε για 4 λ. Μετά τις ανακατεύετε και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 4 -5 λ ή μέχρι να ροδίσουν και μαλακώσουν καλά. Τις μεταφέρετε σε μπολ και τις αφήνετε στην άκρη.
  5. Αφήνετε το ίδιο τηγάνι στο μάτι, μειώνετε τη φωτιά σε μέτρια, και ζεσταίνετε καλά την υπόλοιπη 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τις υπόλοιπες 2 κ.σ. βούτυρο. Στραγγίζετε την μαρινάδα από τις λωρίδες κοτόπουλου και τις απλώνετε στο τηγάνι, σε μια στρώση. Κρατάτε στην άκρη την μαρινάδα που περίσσεψε.
  6. Προσθέτετε στις λωρίδες κοτόπουλου το σκόρδο, τις νιφάδες τσίλι και τις τηγανίζετε να ροδίσουν για 1 λ περίπου από κάθε πλευρά. Μετά προσθέτετε τη μαρινάδα που έχετε κρατήσει και μαγειρεύετε για λίγο το κοτόπουλο μέχρι να ψηθεί. Μην το παραψήσετε γιατί θα σκληρίνει. 
  7. Στη συνέχεια προσθέτετε όλα τα φρέσκα μυρωδικά, ανακατεύετε γρήγορα και προσθέτετε στο τηγάνι τις σοταρισμένες πατάτες. Αλατοπιπερώνετε μετά από δοκιμή, και μόλις ζεσταθούν οι πατάτες αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά.
  8. Σερβίρετε το φαγητό σας πασπαλισμένο με φρέσκα μυρωδικά, έξτρα νιφάδες τσίλι ή τριμμένη παρμεζάνα ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Καλή σας απόλαυση!

Tip: Μην γεμίζετε υπερβολικά το τηγάνι όταν σοτάρετε τις λωρίδες κοτόπουλου. Άν το παραγεμίσετε θα καταλήξετε με κοτόπουλο στον ατμό αντί να έχετε αυτό το νόστιμο τραγανό, χρυσαφένιο χρώμα στο κοτόπουλο. Σοτάρετε τις λωρίδες κοτόπουλου σε παρτίδες, αφήνοντας στην άκρη το έτοιμο κοτόπουλο. Θα το ξαναζεστάνετε όλο μαζί με πατάτες στο τέλος.

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο πικάντικο με πατάτες baby στο τηγάνι

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα