1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Σαλάτα ζυμαρικών με ζαμπόν και τυρί | Συνταγές


Μακαρονοσαλάτα ζαμπόν και τυρί.. ένα εξαιρετικά απλό νοστιμότατο κρεμώδες πιάτο που θα το φτιάξετε εύκολα και γρήγορα με κοντό ζυμαρικό επιλογής σας, ζαμπόν, αρακά, κρεμμύδι, τυρί τσένταρ και μια πικάντικη σος λεμονιού και μαγιονέζας που μαζί με το κρεμμύδι που του δίνουν μια επιπλέον υπέροχη γεύση. Μια τόσο απλή και εύκολη συνταγή (από εδώ) για μια σαλάτα, αγαπημένη μικρών και μεγάλων για να την απολαύσετε ως ένα απλό γεύμα ή δείπνο ή ως συνοδευτικό με το ψητό κρέας ή κοτόπουλο στο οικογενειακό ή επίσημο τραπέζι σας. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και να είστε σίγουροι ότι θα λατρέψουν αυτή τη μακαρονοσαλάτα όλοι όσοι την γευτούν!

Υλικά συνταγής

  • 1 φλ. τσαγιού μαγιονέζα
  • 1-1,5 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 250 γρ. κοντό ζυμαρικό επιλογής σας όπως κοχυλάκι, ή πέννες ριγωτές ή φιογκάκια ή άλλο επιλογής σας
  • 320 γρ. κατεψυγμένο αρακά, αποψυγμένο από βραδίς
  • 230 γρ. ζαμπόν σε κομμάτι, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 230 γρ. τυρί τσένταρ, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μπόλικο αλατισμένο κοχλαστό νερό βάζετε να ζυμαρικά σας να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζετε και τα αφήνετε στην άκρη. Παράλληλα σε ένα κατσαρόλι βράζετε τον αρακά με ελάχιστο αλάτι, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Τον στραγγίζετε και τον αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος ρίχνετε την μαγιονέζα μαζί με τον χυμό λεμονιού, 1/4 κ.γ. αλάτι και 1/4 κ.γ. πιπέρι και τα ανακατεύετε μέχρι να αναμιχθούν πλήρως. Μετά προσθέτετε το ζυμαρικό σας, τον αρακά, το ζαμπόν, το τυρί και το κρεμμύδι και τα ανακατεύετε καλά με απαλές κινήσεις μέχρι να καλυφθούν καλά όλα τα υλικά με τη σος μαγιονέζας.
  3. Για να ενωθούν και “δέσουν” καλά οι γεύσεις μην σερβίρετε αμέσως τη σαλάτα σας. Σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη το μπολ σερβιρίσματος και βάζετε τη σαλάτα στο ψυγείου για τουλάχιστον 2 ώρες πριν την σερβίρετε. Καλή σας απόλαυση!

Tips: Αυτή η σαλάτα είναι εξαιρετικά ευέλικτη στα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε γι αυτό το λόγο μπορείτε να την προσαρμόσετε με τα ήδη υπάρχοντα υλικά που έχετε στο ντουλάπι ή στο ψυγείο σας. Δηλ. μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε κοντό ζυμαρικό επιθυμείτε και να προσθέτετε επιπλέον υλικά που σας έχουν περισσέψει για να έχετε ένα κυρίως πιάτο.

Επίσης μπορείτε να αντικαταστήσετε ή να προσθέσετε μαζί με το ζαμπόν και κυβάκια κοτόπουλου ή γαλοπούλας ή και τόνο. Επιπλέον μπορείτε να αντικαταστήσετε το τσένταρ με άλλο τυρί επιλογής σας όπως γραβιέρα, ή γκούντα, ή προβολόνε κ.λπ.

Τέλος αν θέλετε πιο ελαφριά τη σος μαγιονέζας μπορείτε να βάλετε 1/2 φλ. μαγιονέζα συν 1/2 φλ. γιαούρτι πλήρως ή και αντικαταστήσετε πλήρως την μαγιονέζα με γιαούρτι. Η σος θα διατηρήσει παρόμοια υφή αλλά θα αλλοιώνει ελαφρώς τη γεύση της συνολικής σαλάτας. 

Sintayes.gr,

Συνταγή: Σαλάτα ζυμαρικών με ζαμπόν και τυρί

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα