1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Κοτόπουλο πανέ σε σάλτσα ντομάτας, με μοτσαρέλα στο φούρνο | Συνταγές


Πεντανόστιμο, λαχταριστό κοτόπουλο πανέ σε σάλτσα ντομάτας, με μοτσαρέλα στο φούρνο. Μια απλή και εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα υπέροχο και χορταστικό πιάτο για το οικογενειακό και όχι μόνο τραπέζι. Συνοδεύστε το με μακαρόνια, πιλάφι, ή πατάτες τηγανιτές και απολαύστε το!!!. 

Υλικά συνταγής

  • 4 μονά, στήθη φιλέτο κοτόπουλο 230 γρ. περίπου το ένα, κομμένα οριζόντια στη μέση
  • 1 δόση σάλτσα ντομάτας (βλέπε συνταγή εδώ) ή 2½ φλ. τσαγιού έτοιμη σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά εμπορίου
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 2 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • 1/3 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
  • 2 κ.γ. ανάμικτα μυρωδικά αρεσκείας σας όπως θυμάρι, σκόρδο σε σκόνη, βασιλικό αποξηραμένο, μείγμα για κοτόπουλο, κάρυ, πάπρικα, μουστάρδα σε σκόνη κ.λ.π.
  • 1¼ φλ. τσαγιού μοτσαρέλα χοντρο-τριμμένη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Φτιάχνετε τη σάλτσα ντομάτας σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής.
  2. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου και λαδώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος το οποίο θα χωράει τα 8 στήθη κοτόπουλου το ένα δίπλα στο άλλο.
  3. Κόβετε τα 4 μονά στήθη κοτόπουλου οριζόντα στη μέση ώστε να έχετε 8 φιλέτα. Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάτε τα αυγά με 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Σε δεύτερο βαθύ πιάτο βάζετε τη τριμμένη φρυγανιά, τη τριμμένη παρμεζάνα και μυρωδικά αρεσκείας σας και ανακατεύετε καλά να αναμειχθούν.
  4. Αλατοπιπερώνετε τα 8 φιλέτα κοτόπουλου και τα βουτάτε, και από τις 2 πλευρές, πρώτα στο αυγό και μετά στο μείγμα τριμμένης φρυγανιάς φροντίζοντας να καλυφθούν καλά και από τις 2 πλευρές. Τα τοποθετείτε στο λαδωμένο ταψί και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15 λ. Τα γυρίζετε από την άλλη πλευρά και τα ψήνετε για 10 λ ακόμα. Τα βγάζετε και τα τοποθετείτε σε πιατέλα. Μη σβήσετε το φούρνο.
  5. Καθαρίζετε πρόχειρα το ταψί με χαρτί κουζίνας και ρίχνετε στη βάση του τη μισή σάλτσα ντομάτας. Τοποθετείτε πάνω από τη σάλτσα τα φιλέτα κοτόπουλου, το ένα δίπλα στο άλλο.  Περιχύνετε, με ένα κουτάλι, την υπόλοιπη σάλτσα, ισομερώς, πάνω από κάθε κομμάτι κοτόπουλου. 
  6. Πασπαλίζετε τα φιλέτα, πάνω από τη σάλτσα, με τη τριμμένη μοτσαρέλα και τα ψήνετε στο ζεστό φούρνο για 10-12 λ ακόμα περίπου ή μέχρι να λιώσει καλά το τριμμένο τυρί. Σερβίρετε με πατάτες τηγανιτές ή πιλάφι ή ζυμαρικά επιλογής σας.

untitled

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο πανέ σε σάλτσα ντομάτας, με μοτσαρέλα στο φούρνο

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα