1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Κοτόπουλο με πεπερόνι και σπαγγέτι σε σάλτσα ντομάτας | Συνταγές


Πικάντικα στήθη κοτόπουλου, με πεπερόνι, μοτσαρέλα και παρμεζάνα με σπαγγέτι σε σάλτσα ντομάτας. Μια εύκολη και πολύ απλή στη παρασκευή της συνταγή (από εδώ) για ένα πεντανόστιμο, χορταστικό πιάτο για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι και όχι μόνο!

Υλικά συνταγής

  • 3 φλ. τσαγιού έτοιμη σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά (ή 1½ δόση σπιτική συνταγή εδώ)
  • ¾-1 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 4 στήθη φιλέτα κοτόπουλου (170 γρ. περίπου το ένα)
  • 1¼ φλ. τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα
  • 60 γρ. πεπερόνι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 350 γρ. σπαγγέτι 
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Αν προτιμήσετε να φτιάξετε τη δική σας, σπιτική σάλτσα, ξεκινάτε με τη παρασκευή της και τη βράζετε για 10 λ περίπου χωρίς να χάσει τελείως τα υγρά της. Επίσης αλατίστε τη με φειδώ λόγω της παρμεζάνας. 
  2. Ζεσταίνετε το φούρνο σας στους 210 βαθμούς. Ρίχνετε τη σάλτσα ντομάτας στη βάση ενός πυρίμαχου σκεύους με διάσταση βάσης 22×33 εκ. περίπου. Απλώνετε τη παρμεζάνα σε ένα ρηχό πιάτο. 
  3. Πασπαλίζετε με πιπέρι και λίγο αλάτι (με προσοχή λόγω της παρμεζάνας) τα στήθη κοτόπουλου και μετά τα πανάρετε στη παρμεζάνα και από τις δύο πλευρές. Τα τοποθετείτε στο πυρέξ πάνω στη σάλτσα το ένα δίπλα στο άλλο και τα ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λ (ανάλογα με το μέγεθός τους). Αν απαιτείται προσθέστε στη σάλτσα 1/3 φλ. τσαγιού ζεστό νερό. 
  4. Στη συνέχεια στρώνετε πάνω στα στήθη τις φέτες πεπερόνι και πασπαλίζετε από πάνω τη τριμμένη μοτσαρέλα. Αυξάνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 230 βαθμούς και συνεχίζετε το ψήσιμο για 5 λ επιπλέον μέχρι να λιώσει καλά το τυρί. Μεταφέρετε με τσιμπίδα τα στήθη σε πιατέλα. 
  5. Εν τω μεταξύ, σε μπόλικο κοχλαστό, αλατισμένο με 1 κ.σ. αλάτι νερό, βράζετε, ανακατεύοντας συχνά, το σπαγγέτι σας “αλ τέντε” σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Όταν είναι έτοιμο, κρατάτε 1/2-3/4 φλ. τσαγιού νερό απ” αυτό που βράσατε το σπαγγέτι, το στραγγίζετε καλά και το ξαναβάζετε στη κατσαρόλα. 
  6. Ρίχνετε στη κατσαρόλα με το στραγγισμένο σπαγγέτι, τη μισή σάλτσα από το πυρέξ και ανακατεύετε το σπαγγέτι μέχρι να καλυφθεί από τη σάλτσα, προσθέτοντας σταδιακά, λίγο από το νερό που κρατήσατε. Σερβίρετε ζεστό το σπαγγέτι  με το στήθος κοτόπουλου περιχυμένο με την υπόλοιπη μισή σάλτσα ντομάτας. 

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κοτόπουλο με πεπερόνι και σπαγγέτι σε σάλτσα ντομάτας

 


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα