1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Tips

Κινεζική εφεύρεση επιτρέπει το φιλί εξ αποστάσεως


Ο Τσάρλι Μπρούκερ, δημιουργός του Black Mirror θα γελούσε μάλλον σαρδόνια με βλέμμα –σας τα έλεγα εγώ- στο άκουσμα μιας δυστοπικής είδησης που έρχεται από ένα πανεπιστήμιο στην επαρχία Jiangsu της Ανατολικής Κίνας.

Με βάση δημοσίευμα των Global Times στο πανεπιστήμιο δημιουργήθηκε μια συσκευή που επιτρέπει σε ζευγάρια να νιώσουν την αίσθηση ενός φιλιού κι ενώ τα δύο ταίρια θα βρίσκονται αρκετά χιλιόμετρα μακριά το ένα από το άλλο.  Η συσκευή μπορεί να συνδεθεί με το τηλέφωνο μέσω bluetooth κι ενός σχετικού app, ενώ διαθέτει ένα σύστημα σε σχήμα στόματος, για να διευκολύνει τους χρήστες να φιλήσουν.

Η «συσκευή φιλιού εξ αποστάσεως» επιτρέπει στα ζευγάρια, που ζουν σε διαφορετικά μέρη να αισθάνονται το φιλί των συντρόφων τους  ενώ αντίστοιχα δίνει τη δυνατότητα σε άτομα που υποφέρουν από στοματικές ασθένειες να φιλιούνται, σύμφωνα με όσα γράφονται στο ρεπορτάζ των Global Times.  Η συγκεκριμένη εφεύρεση έχει ήδη κατοχυρωθεί με σχετικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από το Changzhou Vocational Institute of Mechatronic Technology.

«Στο πανεπιστήμιο, είχα σχέση εξ αποστάσεως με τη φίλη μου, οπότε επικοινωνούσαμε μόνο μέσω τηλεφώνου. Από εκεί προήλθε η έμπνευση αυτής της συσκευής», τόνισε χαρακτηριστικά ο Jiang Zhongli, επικεφαλής εφευρέτης του σχεδίου, για το κατόρθωμά του.

Το μόνο που χρειάζονται οι χρήστες για να στείλουν ένα φιλί εξ αποστάσεως, είναι να κατεβάσουν μια εφαρμογή στο τηλέφωνό τους, για την οποία το τεχνητό στόμα έχει ειδική υποδοχή. Αφού επιτευχθεί η σύζευξη των εφαρμογών των δύο, έχουν έπειτα τη δυνατότητα να κάνουν μια βιντεοκλήση και να αρχίσουν να φιλάνε.


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα