1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Κανελόνια με κιμά και μανιτάρια

Τα αγαπάμε, τα τρώμε οικογενειακώς μετά μανίας και πάντα ψάχνουμε συνταγές για να εμπλουτίσουμε τη γεύση τους. Σήμερα, με βασικά υλικά τον κιμά και τα μανιτάρια σας προτείνουμε ένα πιάτο που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Υλικά

400 γρ. κανελόνια

300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

200 γρ. μανιτάρια λευκά ψιλοκομμένα

100 γρ. βούτυρο

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1/2 φλιτζ. τσαγιού κρασί λευκό ξηρό

100 γρ. γκούντα τριμμένο

3 φλιτζ. τσαγιού χυμό ντομάτας

1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο

1 κλωνάρι θυμάρι

Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 2-3 λεπτά και έπειτα τον κιμά με τα μανιτάρια, το θυμάρι και το αλατοπίπερο. Δυναμώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε για περίπου 5-6 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τα 2 φλιτζάνια χυμό ντομάτας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15 λεπτά. Αν η σάλτσα στεγνώσει πολύ, προσθέτουμε ½ φλιτζάνι ζεστό νερό.

Στο ταψί ρίχνουμε ½ φλιτζάνι χυμό ντομάτας και μισό νερό, αλάτι και πιπέρι. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα κανελόνια και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο. Περιχύνουμε με τον υπόλοιπο χυμό ντομάτας και πασπαλίζουμε με το γκούντα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 1 ώρα.

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα