1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Κέικ αφράτο με φρέσκα φρούτα χωρίς αυγά (Video) | Συνταγές

Ένα πανεύκολο, αφράτο, υγρό και μαλακό κέικ βανίλιας χωρίς αυγά γεμάτο με φρέσκα φρούτα. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη στη παρασκευή της συνταγή για ένα υπέροχο κέικ που μπορείτε να το φτιάξετε και να το γευτείτε με την οικογένειά σας ή τους καλεσμένους σας όλες τις εποχές του χρόνου μιας και μπορείτε να το απολαύσετε το καλοκαίρι με την αφθονία των καλοκαιρινών φρούτων, όπως με κεράσια, ροδάκινα, μούρα, φράουλες, βερίκοκα, δαμάσκηνα ή νεκταρίνια και έτσι έχετε ένα διαφορετικό κέικ κάθε φορά. Απολαύστε το όμως και το χειμώνα με μήλα, πορτοκάλια, μανταρίνια, αχλάδια, ακτινίδια ή και μπανάνες που τις βρίσκετε όλες τις εποχές του χρόνου. Δοκιμάστε το!

Δείτε πιο κάτω σε βίντεο την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Υλικά συνταγής

  • Για το κέικ
  • 2 φλ. τσαγιού (250 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 γεμάτα κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 φλ. τσαγιού (110 γρ.) σπορέλαιο
  • 3/4 φλ. τσαγιού (150 γρ.) ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού γιαούρτι πλήρες στραγγιστό
  • 1/2 φλ. τσαγιού βουτυρόγαλα (ή 1/2 φλ. γάλα + 1 κ.γ. λεμόνι /τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε 10 λ σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. άσπρο ξύδι
  • Για τα φρούτα γέμισης
  • 400 γρ. φρούτα διάφορα επιλογής σας κομμένα σε μικρούς κύβους (στο κέικ της συνταγής επελέγησαν κεράσια και ροδάκινα)
  • 1 γεμάτη κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Για το μείγμα επικάλυψης
  • 3 κ.σ. (45 γρ.) ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική
  • 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1½ κ.σ. (20 γρ.) σπορέλαιο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Για το κέικ: Προθερμαίνετε το φούρνο σας στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε και στρώνετε με λαδόκολα ένα ταψί με αποσπώμενη βάση 20 εκ. Αναμιγνύετε το γάλα με το λεμόνι για να φτιάξετε το βουτυρόγαλο και το αφήνετε στην άκρη για 10 λ. Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι, τα ανακατεύετε καλά και τα αφήνετε στην άκρη. 
  2. Σε άλλο μεγάλο μπολ ρίχνετε το σπορέλαιο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτετε το γιαούρτι, το βουτυρόγαλα, το εκχύλισμα βανίλιας και το ξύδι συνεχίζοντας το χτύπημα με το μίξερ μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
  3. Αφήνετε το μίξερ, αρχίζετε να ρίχνετε σταδιακά το μείγμα αλευριού, ανακατεύοντας απαλά με σύρμα μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματώνετε πλήρως το αλεύρι. Μην ανακατεύετε πολύ ώρα γιατί θα σφίξει η ζύμη. 
  4. Ρίχνετε τα φρούτα μέσα σε ένα μπολ, τα πασπαλίζετε με τη 1½ κ.σ. αλεύρι και τα ανακατεύετε απαλά με μια σπάτουλα. Τα αδειάζετε μέσα στο μείγμα κέικ, ανακατεύετε απαλά να ενσωματωθούν ομοιόμορφα. Μεταφέρετε έτοιμο μείγμα στο ταψί και το απλώνετε ομοιόμορφα.  
  5. Για το μείγμα επικάλυψης: Σε ένα μέτριο μπολ ρίχνετε τη ζάχαρη, το αλεύρι και το σπορέλαιο και τα αναμιγνύετε καλά με σπάτουλα. Μετά τα παίρνετε με τα δάχτυλά σας και τρίβοντάς τα να δημιουργηθούν μεγάλα ψίχουλα τα πασπαλίζετε πάνω στην επιφάνεια του κέικ. (Δείτε το βίντεο).
  6. Ψήνετε το κέικ σας στο προθερμασμένο φούρνο για 50-60 λ ή μέχρι ένα ξύλινο καλαμάκι που θα βυθίσετε στο κέντρο του βγει καθαρό και πάρει ένα χρυσό-ρόδινο χρώμα στην επιφάνειά του. Το βγάζετε από το φούρνο το αφήνετε πάνω σε σχάρα να κρυώσει και μετά το ξεφορμάρετε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη το σερβίρετε και καλή σας απόλαυση!

Δείτε στο video την εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Πηγή

Sintayes.gr,

Συνταγή: Κέικ αφράτο με φρέσκα φρούτα χωρίς αυγά (Video)

 

Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα