1NEWS – ΝΕΑ ΚΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
Συνταγες

Χριστουγεννιάτικη τάρτα με γκοργκοντζόλα και αχλάδι από τον Αντώνη Φώσκολο


Ο σεφ Αντώνης Φώσκολος μοιράζεται με το Infowoman τη συνταγή για μία πεντανόστιμη χριστουγεννιάτικη τάρτα με γκοργκοντζόλα και αχλάδι που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας στα γιορτινά τραπέζια.

Γέννημα και θρέμμα Θεσσαλονικός, ο πάντα ανήσυχος και δημιουργικός Αντώνης Φώσκολος τα τελευταία χρόνια εργάζεται σαν Executive Chef στο Emelisse nature resort στο μαγευτικό Φισκάρδο της Κεφαλονιάς και σαν χόμπυ μαγειρεύει στην κουζίνα του σπιτιού του ανεβάζοντας βίντεο με συνταγές στο κανάλι του στο youtube “ COOKING ACT”.

ΥΛΙΚΑ:

Για την τάρτα:

270γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

150γρ. βούτυρο

20ml ελαιόλαδο

30 ml γάλα

2 αυγά

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για την γέμιση:

150 γρ. γκοργκοντζόλα γλυκιά

300ml κρέμα γάλακτος

4 άγουρα αχλάδια

2 αυγά

Αλάτι και πιπέρι (κατά προτίμηση λευκό)

Μέλι και καρύδια (για το ντεκόρ)

100γρ. φασόλια ή ρεβύθια που θα χρησιμοποιθούν σα βαρίδι στο ψήσιμο

%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%bd%ce%b9%ce%ac%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%cf%84%ce%ac%cf%81%cf%84%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%ce%b3%ce%ba%ce%bf%cf%81%ce%b3%ce%ba%ce%bf%ce%bd0

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο, το γάλα,το ελαιόλαδο και τα αυγά και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν, περίπου 3’. Κατόπιν προσθέτουμε την μισή ποσότητα από το αλεύρι μας και συνεχίζουμε το χτύπημα, σταματώντας να κάθε τόσο να παίρνουμε το αλεύρι που επικάθεται στα τοιχώματα του κάδου. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και αλατοπιπερώνουμε συνεχίζοντας το χτύπημα για περίπου 5’.

Στη συνέχεια προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200C στις αντιστάσεις και προχωράμε στο άνοιγμα της ζύμης σε πάχος περίπου 1εκ. Τοποθετούμε τη ζύμη μας σε μια αλευρωμένη ταρτιέρα και με λίγο αλεύρι στα χέρια μας το απλώνουμε να καλύψουμε όλη την ταρτιέρα και τα τοιχώματά της.

Επειτα τρυπάμε με ένα πιρούνι την ζύμη μας, τοποθετούμε επάνω σσε όλη της την επιφάνεια τα φασόλια και ψήνουμε για 15’-18’ κατεβάζοντας τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180C.

Κατόπιν φτιάχνουμε τη γέμιση. Κόβουμε τα αχλάδια μας σε λεπτές φέτες πάχους περίπου 1-2 χιλ. Σ’ ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τα αυγά και την γκοργκοτζόλα κομμένη σε μικρά κομματάκια και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.

Ξεφουρνίζουμε την τάρτα μας και την αφήνουμε να κρυώσει για 10’-15’.Αφαιρόυμε τα φασόλια και τοποθετουμε τις φέτες από τα αχλάδια σε μορφή βεντάλιας στην τάρτα μας. Περιχύνουμε προσεκτικά με το μείγμα με την γκοργκοντζολα με μια κουτάλα σιγά-σιγά και φουρνίζουμε για άλλα 25’-28’ στους 1800C. Ξεφουρνίζουμε την ταρτα μας κι όπως είναι ζεστή ρίχνουμε το μέλι μ’ ένα κουτάλι μελιόυ ή ένα πιρούνι σε όλη την επιφάνεια της. Τέλος πασπαλίζουμε με σπασμένα καρύδια.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ


Source link

Σχετικές αναρτήσεις

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Δεχομαι Διαβαστε περισσοτερα